2. liga

2. Liga: Shrnutí podzimní

Máme za sebou další půl roku bojů v nejvyšší regionální soutěži. Na čele tabulky nalezneme ústecké Ještěry pronásledované Duklou. Až třetí příčka patří loni fenomenálním Beranům. Dno tabulky patří Jirkovu a mostecké rezervě. Ale jak se dařilo jednotlivým mužstvům?

1. Ještěři Ústí nad Labem – 23 bodů
Ještěři v podzimních duelech slavili nejvíce výher ze všech celků v soutěži. Z tříbodového zisku se parta okolo kapitána Kučery radovala sedmkrát. Ovšem v městském derby s Duklou schytala ještěří banda debakl 8:4. Hodně vidět je extraligová raketa Jiří Tomáš, jenž v sedmi zápasech posbíral jedenadvacet bodů za deset branek a jedenáct nahrávek.


2. Dukla Ústí nad Labem – 23 bodů

Na záda dýchá Ještěrkám Dukla. Celek, který má ve svém středu několik zkušených borců se zkušenostmi z extraligy, hokejového Slovanu či současného brankáře Elby Dominika Landta, prožil povedený ročník. Oproti loňsku si polepšil sedm míst a získal takřka dvakrát takový počet bodíků. V elitní desítce bodování ligy má Dukla dva zástupce s dvaceti kanadskými body. Jedná se o Martina Zdvořáčka a Tomáše Faigla.


3. Berani Ústí nad Labem – 20 bodů

Na bedně jsou i po letošním podzimu Berani, kteří v průběhu soutěže přišli o sérii výher. Ta se zastavila v neděli 20. října v derby s Duklou, která vyhrála v prodloužení. Berani ztratili body i v zápasech s Rondem, Kadaní a všechen bodový zisk odevzdali v Litoměřicích a hodně překvapivě v zápase s Jirkovem. Toto nebylo v minulém ročníku zvykem. I to je důvod, proč celek vedený Standou Taušem půjde do jara z třetího místa.

 

4. Killers Litoměřice – 19 bodů
Hodně povedenou první polovinu sezónu zaznamenali Litoměřice. Ti ztrácejí na Berany pouhý bodík a navíc jejich vzájemný zápas v Killers Aréně skončil v jejich prospěch. Zabijáci se vyznávají bojovným hokejbalem sázejícím na týmovost. Důkazem toho budiž kanadské bodování, kdy v první třicítce hráčů jsou pouze Stibal a Smolík a ani jeden z nich nepřekonal hranici patnácti bodů. Držákem mezi tyčemi je Tomáš Červenka. Zdá se, že by letošní ročník mohl být pro litoměřický soubor úspěšnější než ten minulý.

5. Dandy Malé Březno – 17 bodů
Relativně podařený podzim mají za sebou také hráči Dandy, kteří nově působí v Malém Březně. Během podzimu se ocitli i na čele tabulky a ve svém kádru mají krokodýli hráče ze zkušenosti z extraligy. Nejproduktivnějším je Ladislav Rameš s 11 body. Dandy sice ztratilo zápasy s první trojkou, ovšem kromě Dukly s ní sehrálo vyrovnané souboje. Bude Malé Březno černý kůň ročníku?

6. Rondo Teplice – 14 bodů
Teplický účastník soutěže v létě mohutně posiloval. Do svého kádru získal například Miloslava Kváše, Martina Rusa či kapitána Elby Lukáše Soukupa. Právě prvně jmenovaný je tahounem mužstva společně s Davidem Bímem. Rondo vždy chtělo patřit ke špičce soutěže a po podzimu je v polovině tabulky, ale v kontaktu se špičkou. Rondo obralo o body například Berany a dokonce porazilo v prodloužení druhou Duklu. O gól podlehlo vedoucím Ještěrům, ovšem na půdě Kadaně schytalo nepříjemný výprask 9:3. Uvidíme, co přinese jaro, ale i Tepličtí budou chtít jistě promluvit do bojů o medaile.

7. Panthers Kadaň – 12 bodů
Za Rondem najdeme dva dvanáctibodové kluby, jedním z nich jsou Panthers Kadaň, kteří se v průběhu podzimu museli stěhovat na chomutovský plast, i tak si v průběhu podzimu mohli spolehnout na kapitána Ondřeje Tumpacha, jenž opět vede týmovou produktivitu. Vidět jsou i Andrej Linet a mladík Adam Hájek. Jasnou oporou mezi tyčemi je Petr Musil, jehož úspěšnost je na čísle 92,53%. Lepší je jen o chloupek Aleš Homolka z Ještěrek. Kadaň dokázala obrat o bod Berany ale také padnout s Jirkovem. Oproti loňskému podzimu je to trošku pohoršení, ale snad tentokrát bude jaro lepší a Panthers se podívají do play-off.

8. Bazzy Děčín – 12 bodů
Jen díky horšímu skóre patří Děčínu osmá pozice. Bazzy v průběhu podzimu ani jednou nešli do prodloužení, všech deset mačů se rozhodlo v pětačtyřiceti minutách, čtyřikrát slavili Děčínští, když porazili Nordics, Dandy, Most B a Jirkov. Ovšem v šesti porážkách jsou schovány i desítky od Ronda a Beranů. Nejvíce bodů posbírala dvojice Lukáš Drnec (11 bodů) a Petr Michajličenko (10 bodů).

9. Nordics Most – 11 bodů
Až devátá příčka patří loni třetímu celku soutěže, mosteckým Nordics. Mostečtí dokázali během podzimu porazit v prodloužení Rondo. Tři body uzmuli v duelech s Kadaní, Jirkovem a v derby s Mostem B. Ovšem těžkou nálož schytali od Beranů, kterým podlehli 16:1. Kaňkou na podzimu je kontumace zápasu v Malém Březně. Z tohoto zápasu schytal dodatečný trest Jindřich Beránek, jenž Nordics již v sezóně nepomůže. Za kopnutí protihráče dostal trest na 10 měsíců!

10. Most B – 7 bodů
Podzim nevyšel mostecké rezervě, která se z tříbodového zisku radovala pouze v duelu s Jirkovem ve druhém kole. Musíme ale zmínit, že s celky z první trojky Most sice nebodoval, ale výsledky byly vyrovnané. (s Duklou 1:2p, s Ještěry 0:3, s Berany 1:6). Oporu mají Mostečtí v brankovišti, neboť Miroslav Tyl je dle úspěšnosti i průměru třetí mezi maskovanými muži.

11. Kapitán Jirkov – 7 bodů
Na dně na tabulky je po podzimu Jirkov. Celek, který již několik let v létě řeší budoucnost a do zápasů kolikrát nastupuje v menším počtu hráčů dokázal obrat o body Dandy, kterému podlehli 1:0 v nájezdech. Tříbodová výhra se zrodila v duelu s Kadaní, kde Panthers sice vedli, ale díky třetí třetině o body přišli. A druhý tříbodový import do tabulky se podařil v mači s ústeckými Berany, což bylo překvapení v závěru podzimu. Jirkovští ubojovali zápas poměrem 6:5, když se hattrickem blýskl Petr Gill a dva góly dal David Haník.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
20 88:49 44
2.
SK Dubí
20 111:56 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
20 84:49 38
4.
HBC Dandy Malé...
20 62:69 30
5.
SHC Killers...
20 63:84 27
6.
HBC Ještěři...
20 65:69 25
7.
Elba DDM Ústí nad...
20 56:93 19
8.
HBC Coma Team
20 56:116 14