Regionální liga

Regionální liga: Zhodnocení sezóny pohledem vedoucích týmů

Sezóna 2022-2023 je již za námi, známe vítěze i poražené, nyní se v článku podíváme na to, jak hodnotí sezónu vedoucí jednotlivých týmů. Kdo byl spokojen a kdo nikoliv, kdo se přihlásí do další ročníku a kdo ještě neví? Toto vše v následujících řádcích.

1. Jak byste zhodnotil uplynulou sezónu?

2. Koho byste vyzvednul z Vašeho týmu? Dařilo se někomu?

3. Co jste říkal na úroveň soutěže?

4. Jak vidíte budoucnost Vašeho týmu? Budou u Vás nějaké odchody a příchody hráčů?

B&W Děčín - Petr Huk

1. Za nás nelze jinak než za neúspěšnou. Na jaře nám zvlhnul střelecký prach a góly nepadaly ani v utkáních, kde jsme byli jasně lepší.

2. Asi tradičně nebudu nikoho vyzdvihovat. Spíš moc děkuji klukům, kteří chodili pravidelně a drželi tým.

3. Zase se o kus zvedla. Na nás až moc. Už nás to nebavilo. Příští rok si vyzkoušíme Oblastní ligu, případně nový model, resp. rozdělení, které je teď na stole.

4. Zavedli jsme ke konci sezóny zase pravidelnější tréninky s nějakou kulturou poté. Je pár variant vývoje. Pokud zvládneme pravidelně trénovat, tak časem můžeme pomýšlet na návrat do nějaké vyšší soutěže. Jinak to zatím vidím na pohodovou hru pro žízeň. Těšíme se na novou sezónu, nové týmy a tváře.

Wolves Chomutov – Jan Petržílka

1. Sezóna jako taková byla celkem úspěšná, podzimní část se nám vyloženě výsledkově vydařila. Na jaře přišel trošku útlum, a to pak vyvrcholilo ve čtvrtfinále, kde jsme bohužel nevyhráli ani zápas. Ve výsledku jsme doplatili na produktivitu, kdy jsme měli spoustu střel a nedali gól.

2. Je těžké vyzdvihnout jednoho konkrétního hráče. Myslím si, že celý tým odvedl dobrou práci a podle toho vypadalo i týmové bodování, které bylo maximálně vyrovnané.

3. Úroveň soutěže byla celkově velice dobrá, což se ukázalo hlavně v jarní části. Každý mohl porazit každého.

4. Nějaké příchody a odchody se dají očekávat, ale bude to asi nejvíce záviset na tom, jak budou vůbec soutěže poskládané. Vyloženě pro klub budou určitě priorita mládežnické soutěže, a s tím související zapojování mladých hráčů do týmu. Chceme docílit toho, aby se co nejvíc mladých hráčů zapojilo do seniorských kategorií právě ve Wolves a musíme jim ten přechod umožnit a maximálně usnadnit. Samozřejmě s tímto budou souviset také ambice dospělé kategorie, jak se právě toto bude dařit.

Warriors Chlumec – Vladislav Trnka

1. Z našeho pohledu lze hovořit o úspěšné sezóně. Po nevydařeném podzimu, kdy jsme se umístili na chvostu tabulky Regionální ligy, jsme poté zabrali v jarní části, kde jsme se dokázali probojovat do play-off, což byl náš menší předsezónní cíl. V samotném play-off již poté rozhodla kvalita a síla soupeře. Spokojeni můžeme být i s účastí na zápasy, pravidelně jsme se scházeli na tři pětky, avšak jednou se stalo, že jsme měli lajny pouze dvě. Se zájmem hráčů a jejich nasazením jsem byl nadmíru spokojen a pevně doufám, že si toto přeneseme do dalších sezon.

2. V našem týmu individuálními výkony oslnil zejména v jarní části a ukázal se jako klíčový hráč Jakub Tót, jehož jsme získali před sezonou a ukázal své kvality i v tabulkách produktivity. Pilířem obrany a tvůrcem většiny akcí byl Aleš Dvořáček, jež zdatně konkuroval Tótovi a s přispěním obětavosti, bojovnosti, nasazení a vůle celého týmu jsme dosáhli kýženého play-off. Celkově jsme pracovali jako tým a každému hráči jmenovitě bych chtěl upřímně poděkovat.

3. K úrovni soutěže bych sdělil asi jen souhrnně pár věcí. Tak jako každý rok je Coma Team v popředí, absolutně bez konkurence a jako každý rok padá otázka, zda tento tým nepůjde o ligu vyšší nebo zda chce sbírat trofeje jednu po druhé ostatním možným týmům. Jako druhý adept na vyšší ligu je rezerva Ještěrů, jež také disponuje jinou hráčskou kvalitou a základnou. Ostatní týmy Regionální ligy byly vyrovnané a předváděly kvalitní výkony s minimálním bodovým odstupem. Otázkou je, jak by to bylo od příští sezony, kdy se s největší pravděpodobností spojí soutěže a nebude již tak vyrovnanými výkony disponovat z důvodu kvality jednotlivých týmů. Nechci teď uvádět jako příklad možných soupeřů a odhad konečného výsledku (kde by třeba jeden hráč nasbíral 20 bodů v zápase). Tomu by se dalo předejít. Jinak mohu za náš klub prohlásit, že úroveň Regionální ligy byla kvalitní.

4. Do dalšího ročníku bych rád náš klub opět přihlásil, nejen z důvodu, že se jedná o naše malé klubové desetileté výročí od vzniku, ale také proto, že nás ten sport baví. Co se týče posil je ještě zatím brzy cokoliv přednášet, uvidí se během léta a nějakou posilu náš klub rád uvítá.

Perla Řetenice – Robert Belšan

1. Před začátkem sezony jsme doufali v semifinále, ale v průběhu sezony jsme zjistili, že opory z různých důvodů nebudou chodit a nakonec jsme byli rádi, že jsme se dostali do play-off. Zde jsme narazili na Chomutov, který nás v základní části třikrát porazil. Do branky se postavil vynikající Michal Vaníček, pomohli kluci na střídavé starty a povedlo se postoupit. V semifinále byla pro nás Coma velice těžkým soupeřem, a nás ještě postihlo zranění čtyř klíčových hráčů, takže jsme nekladli velký odpor. Poslední zápas o třetí místo jsme chtěli odehrát lépe, ale Pivní veteráni mají zkušený a kvalitní tým a třetí místo si plně zasloužili. Škoda, že jsme nemohli využít dvou hráčů na střídák, kdy hráli finále 2. Ligy.

2. Asi bych nechtěl vyzdvihovat jednotlivce, ale chci poděkovat těm srdcařům, kteří chodili hrát za Perlu i v pěti lidech, v sezoně, kdy jsme měli 40 let od založení klubu. Ale rozhodně je třeba poděkovat Markovi Štréblovi a Martinu Haufovi z Dandy, kteří nám celou sezonu, když mohli, pomáhali. A také nám snižovali průměrný věk týmu.

3. Úroveň soutěže nebyla špatná, je ale znát, že zde byly odskočené dva celky a to Coma a Ještěři. Oba mají velmi silné a zkušené týmy. Proti nim se musí sejít všechno, abychom mohli myslet na úspěch.

4. Budoucnost nevidím dobře. Ač jsem nejstarší v týmu, chuť bych ještě měl a někteří pardálové také. V pěti lidech na zápas je to ale náročné, ale hlavně nechci, abychom se třeba nesešli. To si děláme jen ostudu a kazíme soutěž. Mám už náznaky, že někteří další sezónu nedají a my nemáme náhradu. Během června se to musí rozhodnout. Ale nikdy neříkej nikdy.

Pivní Veteráni – Jan Hanuš

1. Uplynulou sezónu hodnotím jako úspěšnou. Po vítězství v oblastní lize v minulém roce jsme letos hráli vyšší soutěž. Po slabším podzimu jsme na jaře zabrali a dostali se do semifinále a znovu do bojů o medaile. Tam jsme bojovali proti Ještěrům a bohužel prohráli. Poslední zápas sezóny jsme ale zvládli a přidali do sbírky bronz.

2. Naše výkony jsou založeny především na týmové hře, jednotlivce tedy vyzdvihovat nebudu.

3. Úroveň soutěže byla podle mě vyšší než v minulém roce. Tam jsme ale hráli o úroveň níž. Letos nebylo jasné do posledních zápasů o postupujících do play-off a soutěž byla celkem vyrovnaná.

4. Čas nezastavíme a stárneme, ale celkem se nám daří doplňovat tým o mladé hráče. Budoucnost vidím optimisticky. V otázce odchodů a příchodů nám napoví plánované změny v soutěžích. Podle toho se budeme muset zařídit.

Coma Team – Roman Macek

1. Sezónu musíme hodnotit velmi pozitivně, protože jsme získali 10. titul. Máme to nastavené tak, že během podzimní části nastupují starší hráči a do toho postupně zapojíme i mladší generaci, abychom nevymřeli. V sezóně se prostřídá kolem 30 hráčů, protože sezóna je dlouhá a náročná. Během sezóny jsme ukázali, že je to nastavené správně, protože základní část jsme vyhráli s přehledem a pomalu jsme se připravovali na důležité zápasy v play-off. Tušili jsme, že to bude souboj s Ještěry a důkladně se na ně připravili.

2. Je těžké někoho vyzdvihnout, ale určitě to byli oba gólmani Lukáš Kešner a Luboš Mergl. Oba podávali výborné výkony během celého hokejbalového roku. Výborné výkony podali junioři Matyáš Kincl, Radek Vyhlídal, Jakub Růžička, Adam Bartoň, Radim Navarra, kteří nám pomohli rychlostí a podali super výkon v mužském hokejbale. A z těch starších velmi překvapil svým výkonem Ivan Tuček a nestárnoucí Jiří Cícha st., Tomáš Harkabus. Super ve statistikách David Gottfried, vítěz kanadského bodování v základní části, kde mu dobře sekundoval Tomáš Reisenauer. Ještě bychom chtěli vyzdvihnout výkon Jiřího Cíchy ml., který neskutečně dřel a moc pomohl v play-off. Nesmíme zapomenout i na našeho jokera Víťu Budinského, šikovný technický hráč, který je tahounem mužstva. Všichni podali parádní výkon ve finále, a koho bych chtěl vyzdvihnout ve finále, tak to byl coach Roman Navarra, který ve finálovém utkání vzal roli trenéra a myslíme, že to byl právě on, kdo to dovedl k 10. titulu.

3. Úroveň soutěže byla vyrovnaná a velmi nás překvapil výkon týmu Pivních Veteránů.

4. Na příští sezonu (která bude již třicátá) jsme domluveni na posílení mužstva se dvěma kvalitními hráči, jinak naše soupiska je o cca 40 hráčích a nevíme o tom, že by někdo chtěl skončit, uvidíme na startu nové sezony.

Ještěři Ústí B - Ludvík Schwarzjirg

1. Tři dny po prohraném 5. finále, kdy píšu odpovědi, ve mně pořád převládá zklamání. Objektivně nelze sezónu hodnotit po finálové účasti jako neúspěšnou, ale chtěli jsme víc. Když vezmu sezónu jako celek, tak béčko fungovalo bez problému. Herně a výsledkově jsme měli slabší období v únoru a březnu, ale na konci sezóny už jsem hráli to, co jsme chtěli.

2. Nechci konkrétně nikoho vyzdvihovat, béčko máme postavené hlavně týmově, takže dík patří všem, kteří letos nastoupili anebo fandili.

3. Řekl bych, že úroveň soutěže byla obdobná jako minulý rok, možná lehce horší. Z mého pohledu byl velký rozdíl mezi zápasy play-off (alespoň ty, které jsme odehráli my) a zápasy základní části, ve kterých záleží na tom, jak se týmy na zápasy sejdou.

4. V tuhle chvíli je budoucnost béčka nejasná. Ve hře je jak varianta pokračování béčka, tak i varianta, že béčko příští rok nepřihlásíme. V následujících týdnech si sedneme a budeme se „bavit“ o příští sezóně jak z hlediska áčka, tak i béčka.