2. liga

Prioritou je stále obhajoba titulu, hlásí nejproduktivnější hráč 2. Ligy Martin Patzelt

2. Liga nabízí spoustu kvalitních hráčů, kteří by se neztratili ani v nejvyšší hokejbalové soutěži. Výjimkou není ani Martn Patzelt, který ovládl produktivitu celé 2. Ligy napříč všemi skupinami. Útočník, který obléká dres Beranů z Ústí nad Labem dokázal, že skupina Sever patří mezi nekvalitnější.

Šikovný, rychlý útočník si připsal za 10 utkání podzimní části neskutečných 36 kanadských bodů za 17 branek a 19 asistencí. Berani sice letos zatím okupují třetí příčku, ale jako jeden z mála týmů ve druhé lize podstupují zimní přípravu a chtějí zpět na vrchol. „Nejsme kapela, aby se pořád vyhrávalo, je to i taková klasická daň za titul z minulé sezóny, když si myslíte že vše půjde samo,“ hodnotil podzimní část Martin Patzelt. 

Důležitá je forma v play off


Martine stal jste se nejproduktivnějším hráčem napříč celou republikou v 2. Lize po podzimní části. Co na to říkáte? Cítíte se letos v dobré formě?
Samozřejmě, že to potěší, lhal bych, kdybych tvrdil opak. Cítím se výborně, mám v týmu hodně kvalitní spoluhráče, takže to pak všechno jde snáz. Důležité bude přenést formu i do play off. 

I přes skvělé individuální výkony nejsou Berani letos tak suverénní jako v minulé mistrovské sezóně. Čím si to vysvětlujete?
Nejsme kapela, aby se pořád vyhrávalo, je to i taková klasická daň za titul z minulé sezóny, když si myslíte že vše půjde samo. Hodně se i podepisuje docházka našich hráčů. Nemůžeme čekat, že se soupeř porazí sám, jen kvůli tomu, že nastoupil tým Beranů. Věřím, že druhá část sezóny bude herně lepší a vše to vyvrcholí v play off. 

Chceme obhájit titul


Po podzimní části se nacházíte na třetí příčce. Je stále jediným cílem obhajoba titulu, tak jak bylo řečeno před sezónou?
Samozřejmě, že si zase dáváme ty nejvyšší cíle, když to jednou vyhraješ, chtěl by si to zažívat pořád, takže ano, chceme obhájit titul. 

V nižších ligách bývá problém s tréninky. Proběhla u Beranů zimní příprava nebo jste to řešili individuálně. 
Zimní příprava probíhá, jak na hřišti, tak v tělocvičně, jen na můj vkus chodí málo lidí. Je to věc, na které budeme muset do budoucna ještě zapracovat. 

Konfrontace napříč republikou by byla fajn


Uvítal byste po odehrání všech skupin nějakou nadstavbu o celorepublikového mistra 2. Ligy? Konfrontace mezi jednotlivými skupinami by byla určitě zajímavá… 
Určitě by to bylo parádní, poměřit síly a vidět, jak hrají ostatní týmy z jiné skupiny, řekl bych, že by to uvítal každý, kdo se pere o nejvyšší příčky. 

Minulý rok Berani ve své premiérové sezóně dosáhli ihned na titul. Pokud by se podařila obhajoba myslíte, že by přišla do diskuze účast v baráži o 1. Ligu?
Myslím si, že určitě ne. 1. Liga už je časově a finančně náročnější, takže si myslím, že by to dopadlo jako minulý rok. 

A na závěr. Jak trávil nejproduktivnější hráč Vánoce a svátky?
Odpočinkem a jedl jsem vše, co mi přišlo pod ruku, takže za mě Vánoce a svátky super. 
Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Dubí
17 101:48 37
2.
Panthers Kadaň
17 75:42 36
3.
HSÚ Berani Ústí...
17 78:39 35
4.
HBC Dandy Malé...
17 47:55 26
5.
SHC Killers...
17 53:73 24
6.
HBC Ještěři...
17 56:59 22
7.
HBC Coma Team
17 51:104 14
8.
Elba DDM Ústí nad...
17 38:79 10