1. liga

1. Liga: Otázky před sezónou

1. Liga se po několika letech se opět rozdělila na dvě skupiny, a tu západní si v následující sezóně zahrají dva týmy z našeho regionu. Konkrétně Ještěři Ústí nad Labem a Vlčí smečka Ústí nad Labem. Jak se na premiérovou sezónu v druhé nejvyšší soutěži připravují, jsme se zeptali vedoucích týmů.

1. Jak jste vyplnili dlouhou pauzu bez hokejbalu? Měli jste nějaké hokejbalové i nehokejbalové akce?

2. Proběhli ve Vašem týmu nějaké změny v hráčském kádru? Odchody, příchody?

3. S jakými ambicemi vstupujete do nové sezóny? S jakým umístěním byste byli spokojeni?

Ještěři Ústí – Ivan Kučera

1. Ona ta pauza díky letní lize nebyla zas až tak dlouhá, takže hlavně odpočinkem. Samozřejmě nesměla chybět tradiční dokopná nebo v našem případě dostřelná a díky covid baby boomu se naplnila týmová kasa až nevídaným způsobem, takže akce to byla velmi vydařená. K hokejbalu jsme přičichli až v polovině srpna, kdy jsme byli pozváni na turnaj do Nového Strašecí a start to byl velmi vydařený, doufejme, že se dobré výkony přenesou i do ligy.

2. Samozřejmě a díky postupu do 1. ligy jich není málo, tedy pokud se budeme bavit o příchodech, potřebovali jsme rozšířit kádr, abychom byli schopni celou sezonu odjezdit delší výlety v rozumném počtu hráčů a také abychom byli schopni zápasy odehrát bez našich Elbáků, samozřejmě budou stále součástí našeho týmu a v případě potřeby posílí naše řady, ale je nereálné, aby odehráli celou sezonu stylem sobota extraliga, neděle 1. liga. Jména si prozatím nechám pro sebe, to bude překvapení pro první zápasy. Odchod samozřejmě žádný, v Ještěrkách se hokejbalem bavíme, není proč odcházet!!!

3. Aktuálně nemáme vůbec představu co od první sezony v 1. lize čekat. Neznáme soupeře, nevíme, jak bude kdo zvládat časovou náročnost soutěže, nevíme, jak kdo bude zvládat vyšší kvalitu soutěže, atd. Proto nejsou očekávání žádná, půjdeme zápas od zápasu, a pokud bude něco špatně, bude se to muset řešit za pochodu, nebude to jednoduché, ale těšme se na to!! Jediné očekávání a přání co bych měl a myslím, že to tak asi mají všichni je, aby se konečně už odehrála kompletní sezona bez přerušení, když tohle klapne, budeme spokojení, případné dobré umístění, by už byl jen příjemný bonus.

Vlčí smečka – Roland Baxa

1. Díky dohrání 2. ligy aspoň formou poháru ta pauza nebyla zas tak dlouhá. Po skončení poháru už se plánovala závěrečná akce - Smečkobraní 2021, kde jsme se rozloučili sofistikovaně se sezónou. Poté už přišly přípravy na 1. ligu. Zahájili jsme letní přípravu pod vedením PhDr. Jakuba Jirgleho, když se scházíme dvakrát týdně v posilovně, V poslední týdnech jsme zařadili i tréninky na hokejbalovém hřišti.

2. Kádr zůstal prakticky beze změn. Odchody žádné nehlásíme a naopak se k nám připojil Petr Michajličenko, který oblékal dres Elby a děčínského Bazzy a Jan Škurla, který do našeho týmu nakoukl už v minulé sezóně.

3. Strašně těžká otázka. Jdeme vlastně do něčeho nového, většina z nás nemá s 1. ligou žádné zkušenosti. Osobně mohu říct, že když jsem nastoupil proti týmům z první ligy v rámci turnaje nebo Českého Poháru, tak se jednalo vždy o běhavé mužstvo a týmy se výkonnostně rovnaly extraligovým celkům. Myslím si tedy, že 1. liga má blíže k extralize, než k 2.lize, ale po několika letech se mění konečně formát na dvě skupiny a došlo k rozšíření, bude tam spoustu nových týmů, takže dělat nějaké predikce by byl asi velký risk, ale jako tým máme určitě ty nejvyšší ambice, i když vlastně nevíme co od toho čekat, tak za mě osobně do té sezóny nejdu s jiným cílem než je zlatá medaile a troufám si říct, že zbytek smečky to má stejně. První zápas na půdě obhájce titulu nám hodně napoví, jak na tom vlastně jsme.