Regionální liga

Regionální liga: Otázky před sezónou

Regionální soutěž startuje s osmi účastníky a oproti loňské nedohrané sezóně došlo k pár změnám ve složení týmů. Dragons se posunuli o soutěž výš do 2. ligy, Pivní veteráni naopak o patro níž do Oblastní ligy. Nováčkem je tým Chlumce. Před sezónou jsme se vedoucích týmů zeptali na pár otázek.

1. Jak jste vyplnili dlouhou pauzu bez hokejbalu? Měli jste nějaké hokejbalové i nehokejbalové akce?

2. Proběhli ve Vašem týmu nějaké změny v hráčském kádru? Odchody, příchody?

3. S jakými ambicemi vstupujete do nové sezóny? S jakým umístěním byste byli spokojeni?

SK Dubí – Martin Rus

1. Jedeme v zajetých kolejích, takže mimo dohrání sezóny formou poháru, jsme měli spoustu svých akcí. Turnaj v Krupce a letní soustředění na Mácháči, kterého se letos zúčastnilo rekordních 28 borců, jsou naše tradiční akce. Dále jsme zvládli nohejbalový a tenisový turnaj, cyklovýlet a vodáckou akci na Ohři. Od srpna chodíme dvakrát týdně trénovat.

2. Zásadní změnou je že jsme založili i „B“ tým, takže byla potřeba kádr doplnit. Ze stávajícího kádru nikdo neskončil. Nově nebo staronově u nás bude působit 16 hráčů. Posily primárně pro „A“ tým jsou Sobotka, Med, Jirava, Pomahač, Linhart a M.Tůma.

3. Po odchodu Dragons do 2. Ligy, je jedno místo pro finalistu volné. A to je také náš cíl, nemá cenu si namlouvat, že si chceme jen zahrát, na papíře vypadá tým silně a rádi bychom si pro placku došli.

Black&White Děčín – Petr Huk

1. Zahráli jsme si pár zápasů improvizovaného konce covid sezóny a jinak byly tradičně letní turnaje. Hlavně Děčín a Doksy. Zbytek je hodně individuální, dělali jsme příměstský hokejbalový tábor pro děti a v červenci se držely středeční tréninky pro nadšence z týmů děčínské ligy.

2. Nic zásadního. Vrátilo se pár hráčů, kteří chtěli zkusit štěstí v Bazzy, ale žádné hvězdné posily z rukávu tahat nebudeme. Spíš to vidím cestou ke stabilizaci kádru.

3. Myslím, že horní polovina tabulky by nám slušela. Sám jsem zvědavý, jak se bude profilovat Regionální liga, protože se tam teď pár změn událo. Dost jsme se potýkali s neochotou lidí jezdit na zápasy s týmy, které jsou o úroveň jinde než ostatní a vyšší soutěže hrát nechtějí. Nejdůležitější je, aby se vůbec sportovat mohlo.

Warriors Chlumec – Vladislav Trnka

1. Pauzu během níž se nehrálo, jsme nijak zvlášť nevyplnili, jako většina týmů se čekalo, co se bude dít a zda se sezóna smí vůbec dohrát.

2. Nějaké změny proběhly, ale kádr zůstal z většiny pohromadě a stejný.

3. Klubové ambice jsou vzhledem k rozdělení lig především odehrát ročník důstojně, připravit se na každý zápas a být vyrovnanými soupeři ostatním.

Coma Team – Marek Vrba

1. Pauza byla opravdu dlouhá a nemilá, nicméně využili jsme na jaře možnosti zahrát si alespoň zkrácenou verzi soutěže a obsadili slušné, druhé místo za letos suverénními Dragons. Na konci července jsme uspořádali již tradiční, charitativní COMA CUP, jehož výtěžek jsme se letos rozhodli věnovat rodině těžce zraněného syna Jakoubka bývalého fotbalisty Slavie Praha Petra Jandy. Díky klukům z Pivních veteránů a Vlčí smečky jsme vybrali dohromady téměř 10 000 Kč, za což jim touto cestou ještě jednou moc děkujeme. Po turnaji následovala stejně tradiční a jako vždy famózní dohokejbalová, letos poprvé v perfektně připravené hospodě U krbu ve Skoroticích.

2. Co se týče změn v kádru, vrací se nám po roční přestávce David Gottfried z Elby B a ještě pár dalších, zajímavých jmen máme v jednání. Pokud vím tak odchod zatím neplánuje nikdo, tak uvidíme.

3. Ambice jsou opět nejvyšší, jako každý rok. Vzhledem k přesunu Dragons do vyšší soutěže budeme považovat jakékoliv umístění mimo boje o titul za neúspěch, takže musíme máknout, ať ten pohár máme po roční pauze zase zpět v našem držení.

Perla Řetenice – Robert Belšan

1. Pauzu vyplňoval každý, jak uznal za vhodné. Někdo kolo, běh či výlety a někdo jen pivko. Rozhodně jsme neměli nic společného. To jsme nikdy nedělali. Vlastně jsme ani nevěděli, zda budeme po prázdninách pokračovat.

2. Jak jsem již uvedl, netušili jsme, co bude, tak jsme nijak neposilovali nebo spíše ani o tom neuvažovali. Podle všeho skončil Petr Koudelka, což bude velké oslabení. Musíme si dojednat nějaké dva gólmany a pak uvidíme naší docházku.

3. Letos máme jedinou ambici a tou je dohrát sezonu ve zdraví. Nechtěli jsme končit po nedohrané a zvláštní sezoně. Spokojeni budeme, když nebudeme sami sobě dělat ostudu. Ale třeba někoho zlanaříme a sami sebe ještě překvapíme. A třeba ještě oslavíme přímo na hřišti 40 let od vzniku Perly, ale to bychom museli ještě dva roky vydržet.

Elba DDM „B“ – Václav Jirkovský

1. Bez hokejbalu to bylo opravdu těžké. Postupně však, co se různá opatření začala zvolňovat jsme okamžitě v omezených možnostech začali trénovat. Lehčími tréninky s korigováním počtu hráčů na hřišti jsme začali, pak přišlo velmi povedené soustředění s juniorkou Elby DDM a nyní jdeme při samostatných i smíšených trénincích s juniorkou do finiše. Ještě nějaký přáteláček a snad budeme připraveni.

2. Toto je velmi složitá otázka a odpovědět na to je možná ještě těžší. Tým bude složen převážně z mladých hráčů (dorost, junioři). Je to z důvodu velice malého počtu hráčů, kteří by mohli hrát extraligu dorostu hokejbalu a tak se pro tuto sezónu tato soutěž u nás zrušila a klukům co nepostoupili do juniorské kategorie, jsme nabídli tuto alternativu. Tím pádem jsem tak trošku i odpověděl na druhou část otázky.

3. Odpovím tak trošku jinak než se zřejmě očekává. Kluci makají, dřou a jsou hodně natěšení, ale na druhou stranu je to pro nás všechny a hlavně pro kluky nová zkušenost. Myslím si, že můžeme být konkurence schopní, ale nesmíme se ze všeho hned podělat. Po prvních zápasech si můžeme sednout, vyhodnotit hru a výkonnost a poté si říci co bychom mohli výhledově zmáknout. Jak jsem již předeslal, kluci jsou natěšení. Druhá strana mince je nezkušenost s takovouto soutěží. Jako trenér bych samozřejmě byl rád, kdybychom všechny překvapili a vyhráli soutěž, ale sám vím, že s mladým nezkušeným kádrem bude pro nás velice těžké každé utkání. O umístění bych zde tedy raději nechtěl hovořit. Budeme rádi za každé dobře odehrané utkání s bonusem navíc (body za vítězství).

Ještěři Ústí „B“ – Ivan Kučera

1. Pauza byla oproti standardu krátká, tedy dokopná, odpočinek, dovolené, rodina, prostě všechno to, čemu bereme čas v sezoně. První hokejbalová akce byly až společné tréninky s A týmem koncem srpna.

2. Prozatím se jedná pouze o kosmetické úpravy soupisek s ohledem na postup A týmu i B týmu o ligu výše. Plus jeden příchod a to je Nikita Fomov, který přišel na roční hostování z Chlumce a dostane šanci v našem brankovišti, ze startu bude krýt záda zkušenému Pavlovi Matějkovi a uvidíme postupem času, jak si to kluci nastaví. Jinak B tým zůstává více, méně kompletní a ve stejném složení, jako onen „válec“ z loňska. Samozřejmě nevylučujeme ještě během září nějaké doplnění, uvidíme, jak bude vše fungovat v tomto složení s ohledem na o chloupek náročnější zápasy v Regionální lize. S ohledem na to bude zřejmě docházet i k četnějšímu doplnění B týmu hráči z „Ačka“, pokud bude třeba.

3. Cíle jsou stále stejné, zábava, góly, výhry, titul, pivko, dobrá nálada, jednoduše, „Béčko válec“!!

Wolves Chomutov – Marcel Holl

1. Vyplnili jsme to turnaji v Děčíně a v sedmi statečných v Kadani. Kromě toho jsme se snažili aspoň jednou týdně trénovat. Letos pauza nebyla zase úplně dlouhá. Končili jsme první červencový víkend a následně víkend poté proběhla rozlučka, kde jsme to pořádně zapili. V minulém týdnu jsme sehráli přátelák se složeným týmem Elby. Tak by se asi dala shrnout naše letní pauza.

2. Pár změn proběhlo. Podařilo se nám přivést Dana Adámka z Ronda a Daniela Himla z Libušína. Je dosti možné, že dva klíčoví hráči ještě odejdou směrem extraliga. Nic v tuto chvíli není uzavřeno. Hlavně se náš tým rozdělil. Vzniklo nám béčko. To je také podstatná změna, ale celkově kádr drží víceméně pohromadě. Teď to bude třetí sezóna.

3. Loňská sezóna skončila bronzem v Letním poháru. Určitě chceme hrát na místech pro play-off, protože to jsme zatím v historii nehráli. Každopádně půjdeme zápas od zápasu, chceme vyhrávat. Získávat co nejvíce bodů. To jako každý tým v soutěži, uvidíme, na co to bude stačit. Osobně bych považoval za úspěch umístění v první čtyřce.