Regionální liga

Regionální lize vévodí po dvou výhrách hráči Dubí. Elba dvakrát smazala tříbrankovou ztrátu

Letošní ročník Regionální ligy již má za sebou plná dvě hrací kola. Pouze jediný celek zatím nepoznal hořkost porážky v základní hrací době a to jest SK Dubí. O bod méně má druhá Perla, která první kolo vyhrála v prodloužení.

Sobota 4. 9.

HSÚ SHC Warriors Chlumec vs. HSÚ Coma Team 3:5 (1:2, 1:2, 1:1)

Brankový účet otevřel v polovině prvního dějství hostující David Gottfried. Na jeho zásah zareagoval ve dvanácté minutě Prokop. Vedení vrátil Comě do pauzy Trončinský. Chlumci se povedlo ve druhé části srovnat krok, jenže Coma dvěma zásahy opět otočila vývoj a jak se později ukázalo, jednalo se o rozhodující moment, i když Chlumečtí vykřesali naději, tak tečku za vyrovnaným zápasem udělala branka Matyáše Kincla, jenž se v utkání trefil podruhé.

HBC Black&White Děčín vs. SK Dubí 1:12 (0:6, 0:3, 1:3)

Nový ročník začal pro Děčínské hrůzostrašně. Již po minutě a půl prohrávali na domácím hřišti s Dubím 0:3. V polovině první periody to bylo už o pět branek. Dubí v utkání dominovalo a soupeři nedalo sebemenší šanci. Čestný úspěch domácích z hole Zívala přišel až za stavu 0:11. Osmi kanadskými body se pod výhru Dubí podepsal Jejkal a šest bodů do tabulky produktivity zapsal na své konto zkušený Kváš.

HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L „B“ vs. Wolves Chomutov 1:6 (0:2, 1:1, 0:3)

První perioda se povedla Wolves na výbornou, vyhráli jí 2:0. Obě branky padly v rozmezí jedné minuty. Nejprve se trefil Adámek a po něm Fencl. Prvně jmenovaný navíc ve dvacáté minutě využil početní výhodu a zvýšil vlčí vedení. Následně Ještěrky zkorigovali zásluhou Vítka. Ve třetí třetině vrátil Wolves tříbrankový náskok Svoboda. Po něm uzavřel hattrick v prvním ligovém zápase za Chomutov Adámek a úplnou tečku udělal se sirénou Jakub Varga.

Neděle 5. 9.

HBC Perla Řetenice M.L. vs. Elba DDM Ústí n/L „B“ 7:6pp (1:1, 2:1, 3:4 – 1:0)

První kolo uzavřela nedělní podvečerní bitva s největším počtem branek. Celkem jich padlo třináct! Skóre otevřel ve třetí minutě řetenický Souček, ale v desáté minutě srovnal Kudláček. Perle vrátil vedení Stanislav Tauš, jenže ve čtyřiadvacáté minutě využil přesilovku Doucha. Těsné vedení Řetenicím zajistil v čase 27:28 Netušil. Třetí perioda si schovala brankové hody. Perla již vedla 6:3, jenže mladý tým Elby se nevzdal a třiadvacet sekund před koncem vyrovnal na 6:6. Následné prodloužení rozhodla branka Jana Rezka. Na straně domácích bylo hodně vidět duo Stanislav Tauš a Jaroslav Netušil.

Sobota 11. 9.

HBC Black&White Děčín vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 9:2 (2:0, 4:2, 3:0)

Děčínské čekal druhý domácí souboj a tentokrát to bylo plně v jejich režii. Po osmnácti odehraných minutách vedl domácí borci o čtyři branky. Následně Chlumec snížil, jenže poté opět inkasoval a i přes snížení prohrával po dvou třetinách v Děčíně 6:2. Black&White si třetí patnáctiminutovku pohlídal na nepřipustil nějaké zvraty. Hattrick v utkání zaznamenala dvojice Karel Pilař a Samuel Hampl.

SK Dubí vs. Wolves Chomutov 9:4 (3:0, 4:1, 2:3)

Wolves nenavázali na výhru s Ještěry a proti Dubí od počátku tahali za kratší konec provazu. A po zbytečných chybách nechali domácí borce skórovat až skóre narostlo do podoby 7:1 po dvou třetinách. Tu třetí se chomutovskému souboru povedlo vyhrát 3:2, ale v celkovém součtu to byla devítigólová nálož. O branky hostí se postarali dvougóloví Varga s Adámkem, kteří tak prodloužili střeleckou sérii. To samé se dá říct o domácím Kvášovi, jenž byl podepsán pod šesti góly Dubí. SK tak vyhrálo i druhé utkání sezóny a je jako jediné zatím stoprocentní.

Neděle 12. 9.

HSÚ Coma Team vs. HBC Perla Řetenice M.L. 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)

Coma sice vyhrála první třetinu zásluhou branky zkušeného Jiřího Cíchy, jenže v dalším průběhu skórovali pouze hráči Perly. Ve druhé třetině srovnal krok Tauš. V té třetí se dvakrát trefil Netušil a mezi jeho trefy mířil do černého i Volnar. Coma tak paradoxně otevřela a uzavřela brankový účet, neboť v čase 42:18 upravil skóre do finální podoby Havlík.

Elba DDM Ústí n/L „B“ vs. HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L „B“ 5:4 (2:3, 0:1, 3:0)

Ještěrkám se povedl vstup do souboje dvou rezervních týmů a po dvou třetinách vedli 4:2. Elba ale ve třetí třetině skóre úplně otočila a opět předvedla, že není radno jí podceňovat i s vedením. Po Perle se o to přesvědčil tým Ještěrů, který nakonec odcházel poražen. Velkou měrou se na tom podílela dvojice Jan Bečvář a Petr Maule, kteří jsou podepsáni pod třemi z pěti branek. Na čtyřech se podílel Tomáš Kapusta. Za Ještěry připsal tři body Patrik Koev a dva hráč juniorky Elby Milan Jelen, jenž ale naskakuje rovněž za první tým Ještěrů.