Regionální liga

Dubí stále stoprocentní. Elba poprvé ztratila v základní hrací době

Regionální liga napsala třetí pokračování. K vidění bylo kompletní kolo, tedy další čtveřice zajímavých duelů. Nadále stoprocentní je Dubí. Jen o bod zpět je Perla, která také ještě neprohrála. Poprvé v sezóně nebodoval mladý tým Elby, jenž doma nestačil na chomutovské Wolves.

HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L „B“ vs. HSÚ Coma Team 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)

Zápas začal lépe pro Comu, která díky brance zkušeného Marka Vrby vyhrála první třetinu fotbalovým výsledkem 1:0. Ještěrkám se podařilo odpovědět čtyři minut po přestávce, kdy Mergla překonal Koev. O dvě minuty se skóre opět měnilo, nejprve se vrátila do vedení Coma, když se trefil Aleš Macek, jenže o pouhých 28 sekund později srovnal na průběžných 2:2 Tomáš Řezábek. Další změny ve skóre přinesl začátek třetí části. Potřetí v zápase vedl Coma, tentokrát po přesilovkové brance Trončinského. Jenže za minutu srovnal také v početní výhodě Tlapa. Rozhodující okamžik nastal v čase 40:02, kdy se v oslabení prosadil podruhé v utkání Aleš Macek. Tečku za zápasem udělal trefou prázdné klece Radim Navarra.

HSÚ SHC Warriors Chlumec vs. SK Dubí 2:7 (1:3, 1:3, 0:1)

Dubí potvrdilo svou skvělou formu i proti houževnatému Chlumci. Po dvanácti minutách již vedlo tříbrankovým rozdílem, když se dvakrát trefil Kovář a jednou Konrád. Půl minuty před koncem první části zkorigoval skóre Barčák. Eskáčku si ve druhé části vedlo podobně. Podruhé v rozmezí pár minut třikrát překonalo Celnera a nyní rázem vedlo již 1:6. Dva góly dal Kváš a jeden Čermák. V pětadvacáté minutě skóroval chlumecký Krejčí a před třetí třetinou platil stav 2:6 z domácího pohledu. Právě poslední část byla gólově nejvyrovnanější. V čase 33:54 uzavřel hattrick dubský Kváš a jen změnil skóre do podoby 2:7.

Elba DDM Ústí n/L „B“ vs. Wolves Chomutov 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Již v polovině třetí minuty otevřel účet zápasu svou trefou chomutovský Daniel Adámek. Hostující celek se více uklidnil v závěru první části, kdy se štěstím prosadil Vojtěch Malý. Nutno uznat, že domácí brankář asi neměl úplně čisté svědomí. Celé utkání bylo hodně emotivní a bojovné, tak jak se na derby Ústí vs. Chomutov sluší a patří. V čase 36:11 prostřelil Vítka obránce Aleš Zuna a vykřesal pro svůj celek naději na bodový zisk a dohání dvougólového manka. To ale nedopustil Lukáš Kačina, který tak rozhodl o výhře Wolves a zároveň to byl jeho první gól v áčku chomutovského klubu, tudíž ihned po zápase se ozval pokladník. Elba poprvé v sezoně nedokázala dohnat ztrátu a prvně padla.

HBC Perla Řetenice M.L. 1983 vs. HBC Black&White Děčín 7:5 (1:1, 2:2, 4:2)

Nejvyrovnanější duel třetího kola se odehrál mezi Perlou a Děčínem. Na všech sedmi brankách Perly se podílel Jaroslav Netušil, jemuž sluší označení muž zápasu. Tři branky sám dal a čtyři připravil pro své spoluhráče, kteří měli plné ruce práce. Děčínští totiž statečně bojovali v osmi lidech do pole. Dokonce nad Perlou v průběhu zápasu dvakrát vedli. Nejprve 4:2 a poté ještě 5:4, jenže ani to nestačilo, neboť řetenický soubor dokázal v poslední pětiminutovce rozhodnout o své výhře.