Český pohár

Český pohár má za sebou 1. kolo

V neděli 10. 10. se dohrál poslední zápas 1. kola ČP. V něm nastoupilo i několik severočeských týmů a v článku se se podíváme na to, jak se jim dařilo a kdo se může radovat z postupu do dalšího kola. Na soupeře si však týmy počkají, los 2. kola proběhne v následujících dnech.

SHC Killers Litoměřice – HBC Tygři Mladá Boleslav 2:9 (1:2, 0:3, 1:4)

Kosatky schytaly debakl od tygrů, tak by se dal jednoduše shrnout zápas. V dresu hostů řádila dvojce bratrů Lhotových, když si oba shodně připsali sedm kanadských bodů. Litoměřicím nepomohlo ani střídání brankářů.

Panthers Kadaň – HBC Most B 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

V souboji dvou týmů, které se sešli v okleštěných sestavách, byli lepší Panteři z Kadaně. Po dvou třetinách Kadaňští vedli 2:1, o svém vítězství definitivně rozhodli v poslední třetině, kdy přidali dvě branky. Dva góly zaznamenal kapitán panterů Ondřej Tumpach.

HBC Bazzy Děčín – HBC Dandy Malé Březno 6:3 (3:1, 1:1, 2:1)

Děčín si hned na začátku utkání vypracoval náskok tří gólů, který se mu podařilo udržet i na konci utkání a může se tak těšit na soupeře v druhém kole. Za Bazzy se dvěma góly se blýskli Horáček, Veselý a Uhlíř a z týmu Malého Března Bárta.

SC Dragons Ústí nad Labem – HBC Ještěři Ústí nad Labem 1:5 (1:0, 0:1, 0:4)

V ústeckém derby berou výhru prvoligoví Ještěři, i když nastoupili bez několika opor. Dragons chybělo také několik opor, ale výborným výkonem je držel ve hře o postup brankář Řehoř. Ještěři utkání zlomili ve svůj prospěch, až ve třetí třetině, kterou vyhráli 4:0.

HSÚ Berani Ústí nad Labem – Vlčí smečka Ústí nad Labem 1:8 (1:2, 0:2, 0:4)

Program 1. kola ČP uzavřelo další ústecké derby. Zatím suverénní Vlčí Smečka potvrdila svou kvalitu i v tomto zápase, když celkem jasně přehrála Berany. Čtyři kanadské body zaznamenala trojice Faigl, Poláček a Michajličenko.