Regionální liga

Chlumec slaví první bodový zisk, zápas o první místo získalo Dubí

Regionální liga napsala další dějství. K vidění bylo opět kompletní kolo, tedy další čtveřice zajímavých duelů. Nadále stoprocentní je Dubí, které zvládlo souboj o první flek s Perlou. Díky výhře v bohatém zápase ji přeskočila Coma. Wolves oslavili návrat na domácí hřiště tříbodovým skalpem Děčína.

HSÚ HBC Ještěři Ústí n. L. B vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 4:6 (2:4, 2:1, 0:1)

Chlumečtí nakročili k první výhře skvěle. Na branku Celnera sice Ještěrky za pár vteřin reagovaly, avšak následně si Warriors dokázali vypracovat tříbrankový náskok, jenž v závěru první třetiny zmírnil Burian. Ještěří parta si do druhé části přenesla početní výhodu, kterou dokázala využít a zkorigovala stav na rozdíl jednoho gólu. V čase 22:56 se prosadil Adam Krejčí a jak se později ukázalo, jednalo se o zlomový moment celého zápasu. Ještěrky totiž ještě dokázali jednou skórovat, avšak vyrovnat se jim nepovedlo a ve třetí třetině udělal tečku za zápasem Petr Voráček, jenž tak potvrdil premiérové body pro Chlumec.

HBC Perla Řetenice M.L. 1983 vs. SK Dubí 2:8 (1:2, 0:2, 1:4)

V neděli v poledne se sehrálo utkání o první místo. Repríza několika finále bývalé teplické ligy přinesla výhru Dubí. To v polovině první části během osmnácti sekund odskočila do dvoubrankového trháku, který do přestávky zmírnil řetenický Poláček. Druhá perioda přinesla opět dvě branky dubského souboru a návrat k rozdílu dvou tref ve skóre. Na počátku třetí části zvýšil na průběžných 1:4 Jejkal, načež reagovala Perla, jenže to bylo ze strany modrobílého řetenického souboru vše. Hráči Dubí zamířili do černého ještě třikrát a upevnili si první místo v tabulce, kde zůstávají neporaženi.

Elba DDM Ústí n. L. B vs. HSÚ Coma Team 7:8 (3:4, 3:4, 1:0)

Nejvíce branek padlo v zápase béčka Elby a Coma Teamu. Jen v prvních dvou třetinách jich bylo k vidění 14 z celkových 15. Utkání se přelévalo. Brankový účet otevřela Coma, jenže Elba dokázala vývoj otočit, což se ostatně povedlo i zkušenějšímu soupeři a brankové dostihy první třetiny vyhrála Coma. Souboj pokračoval i ve druhé patnácti minutovce, Coma si dokázala vybudovat průběžný náskok 8:5, jenže bojující tým Elby se nevzdal a díky brankám Giesela a Kocourka zadělal na drama. Utkání tedy muselo bavit a skončilo nejtěsnějším rozdílem ve skóre. Hodně vidět byli na domácí straně Aleš Zuna (3+0), Tomáš Giesel (1+4) a na hostující Dominik Havlík (1+3), David Gottfried (0+3) či Miroslav Růžička (2+3). Coma díky této výhře vystřídala Perlu na druhém místě tabulky.

Wolves Chomutov vs. HBC Black&White Děčín 6:3 (3:2, 2:0, 1:1)

Na první branku nemusela skupinka diváků čekat dlouho. Po půl minutě překonal Hospůdku Ondřej Tumpach. Děčínští na počátku páté minuty vyrovnali zásluhou Karla Pilaře. Vedení vrátil Vlkům Radek Svoboda a dvoubrankový polštář nafoukl svou druhou brankou v utkání Ondřej Tumpach. Děčín v poslední minutě úvodního dějství snížil díky trefě Fišera. Ve druhé třetině skóroval pouze domácí zelenočerný soubor. Jmenovitě navýšili vedení Malý s Rácem. Prvně jmenovaný se ještě prosadil ve třiatřicáté minutě. Tečku za utkáním udělal tři minuty před koncem svou druhou trefou hostující Karel Pilař. Kaňkou na domácí vlčí výhře je zranění útočníka Himla, jenž si v průběhu boje přivodil zlomeninu zánártní kůstky a čeká ho pauza.