Regionální liga

Wolves přeskočili Perlu a jsou třetí. Coma překvapivě padla s Děčínem

Druhá nejvyšší soutěž v regionu přidala o uplynulém víkendu kompletní sedmé kolo. K vidění byly zajímavé souboje. Dubí je stále neporaženo na čele tabulky. Na třetí místo se po výhře nad Perlou posunul celek Wolves Chomutov. Trošku překvapivé klopýtnutí zaznamenala druhá Coma s Black&White.

HSÚ HBC Ještěři Ústí n. L. B vs. SK Dubí 5:9 (1:2, 1:3, 3:4)

Dubští nakročili do zápasu lépe. V páté minutě díky trefám Kovala s Jejkalem vedli dvoubrankovým rozdílem. Branky dělilo dvaačtyřicet sekund. Reakce z hokejek Ještěrek přišla v deváté minutě, trefil se Formánek. Ve druhé části si Dubští vypracovali rozhodující náskok. Pomohly jim k tomu dva přesné zásahy Kváše a jeden gól Maresche. Ústecký celek snížil na průběžných 2:5 z jejich pohledu v poslední minutě druhé třetiny, prosadil se Koev. První tři minuty třetí části patřili Dubí. Postupně se trefili Čermák, Váleček a podruhé v zápase Jejkal. Poté si vzali slovo domácí. Nejprve se podruhé radoval Koev a po něm mířili do černého Rechtorik s Vítkem. Tečku za zápasem udělal přesilovkový gól a zároveň uzavřený hattrik Miloslava Kváše. Dubští tak nadále vládnou celé soutěži.

Wolves Chomutov vs. HBC Perla Řetenice M.L. 1983 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Před obědem nastoupili v Chomutově celky Wolves a řetenické Perly. Ta vstoupila do zápasu lépe, v polovině první třetiny se ujala vedení zásluhou Zemana. Vlci dokázali odpovědět ve dvanácté minutě, kdy se prosadil navrátilec Ondřej Fencl. Necelé dvě minuty po začátku druhého dějství vrátil vedení Perle Jan David. Gólová odpověď domácího družstva přišla v sedmadvacáté minutě z hole Dvořáka, který se trefil ihned po vyhraném vhazování. Ve třetí třetině byla zelenočerná parta lepší a díky třem brankám si připsala domácí výhru. Nutno dodat, že Perla hrála opravdu zkušeně a její hra dělala Wolves problémy. Chomutov se díky zisku posunul v tabulce právě před svého soka.

ELBA DDM Ústí n. L. B vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)

Gólově chudou první třetinu nabídl souboj mezi rezervou Elby a Chlumcem. Jediným úspěšným střelcem byl ústecký Jan Škurla. Warriors se povedlo utkání otočit díky gólům Prokopa a Dvořáčka, jenže o minutu později po vedoucí brance hostí srovnal krok Doucha. Mladému týmu Elby se povedla šestadvacátá minuta, kdy dvakrát udeřil. Do černého mířili Škurla a Hrubý. Na další branku si diváci museli počkat do čtyřicáté minuty. A k vidění byly rovnou dvě trefy, po jedné na každé straně. Nejprve zvýšil vedení Ústí Myškovský ale o deset sekund poté vrátil skóre do původního rozdílu Krejčí. Chlumci se nevydařila hra bez brankáře a třináct sekund před koncem pošesté inkasoval, opuštěnou klec trefil Giesel.

HSÚ Coma Team vs. HBC Black&White Děčín 3:7 (1:2, 1:4, 1:1)

Možná trošku překvapivý výsledek se zrodil v neděli, kdy se utkala Coma s Děčínem. Hosté začali lépe a během necelé minuty vedli o dvě branky. Na to dokázal reagovat gólem Havlík a o pauze svítil na tabuli stav 1:2 pro Black&White. Necelé dvě minuty po začátku další třetiny přidal druhou branku v utkání děčínský Hampl. Po něm se před polovinou střetnutí trefil ještě Veselý a hosté rázem vedli 4:1. V čase 22:36 snížil na rozdíl dvou branek domácí Gottfried. Děčínu se ale povedl závěr třetiny, když se trefili přesně Zíval s Čekanem. Definitivní hřebíček do comaťácké rakve zatloukl v úvodu třetí patnáctiminutovky svým druhým gólem Zíval. Brankový sumář utkání uzavřela trefa Miroslava Růžičky. Coma si tak připsala druhou porážku v sezóně.