Regionální liga

Perla srazila Comu a přeskočila jí v tabulce

Druhá nejvyšší soutěž v regionu přidala o uplynulém víkendu kompletní deváté kolo. K vidění byly tři zajímavé souboje. Dubí je stále na čele tabulky. Hned za něj se dostal jeho dávný rival Perla Řetenice. Chlumec daroval body Děčínu.

HSÚ SHC Warriors Chlumec vs. HBC Black&White Děčín 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)

Vstup se povedl hostujícímu Děčínu, který už po půl minutě vedl zásluhou Karla Pilaře. Odpověď byla také velmi rychlá. Za minutu srovnal v přesilovce Jan Hnízdo. Neuběhly ani tři minuty a děčínský soubor opět vedl. Trefil se Klement. Chlumci se povedlo podruhé v utkání srovnat, a to v polovině zápasu, kdy proměnil další početní výhodu Trnka. Radost z vyrovnání trvala pouze pár sekund, než vrátil hostům vedení Novák. Půl minuty po začátku třetí části upravil na dvoubrankový rozdíl Blažek. V samotném závěru dostal Chlumec možnost další početní výhody, ale místo snížení sám inkasoval. Děčínští totiž dvakrát trefili prázdnou klec, nejprve Pilař a po něm i Klement.

Wolves Chomutov vs. SK Dubí 2:9 (1:1, 0:5, 1:3)

Sobotní podvečer přinesl zápas Wolves s prvním Dubím. To také otevřelo brankový účet, když se v šesté minutě trefil Kváš. Domácím vlkům se podařilo vyrovnat ve třinácté minutě z hokejky Dvořáka, jenž se trefil při vlastním oslabení. Ve dvacáté minutě vrátil vedení Dubí Skala. Po sporném vyloučení domácího Fencla dostalo Dubí možnost dvojnásobné početní převahy, kterou zužitkoval Rus. Ve zbytku druhé části se „eskáčku“ podařilo navýšit vedení o další tři trefy. V třiatřicáté minutě snížil domácí Radek Svoboda, jenže úplný závěr patřil opět hráčům lídra, kteří třemi brankami upravili výsledek do konečné podoby.

HBC Perla Řetenice M.L. 1983 vs. HSÚ Coma Team 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Na branku si diváci tohoto zajímavého střetnutí museli počkat pouhých 77 sekund, neboť řetenický Poláček mířil v přesilovce přesně. Ve třinácté minutě měl tentýž hráč prsty ve druhé brance Perly, kterou zaznamenal Jaroslav Netušil. Osmadvacátá minuta přinesla třetí gólový zásah Řetenic, prosadil se Patzelt. V samotném závěru druhé části zkorigoval stav Radim Navarra. Snížení na rozdíl jedné branky, ale přišlo až tři minuty před koncem základní hrací doby. Trefil se v přesilovce Radek Vyhlídal. Perla si již poté závěr pohlídala a poskočila díky lepšímu skóre na druhé místo tabulky, právě před Coma Team.