2. liga

Shrnutí podzimní části ve 2. lize

Po odstoupení Mostu „B“ hraje soutěž jen šest týmů. Díky tomu a hracímu systému mají týmy v nejvyšší regionální soutěži odehráno nejméně zápasů ze všech třech soutěží. Jak se jim na podzim dařilo, na to se zaměříme v článku. U některých týmů i s hodnocením jejich vedoucích.

1. místo - HSÚ Berani Ústí nad Labem - 15 bodů

První místo zatím drží Berani, mají stejně bodů jako Kadaň, ta ale odehrála o dva zápasy více. Tým tradičně táhne trojce Patzelt, Netušil, Tauš S. V bráně vše jistí dvojce Kostovič, Mergl. Zajímavostí je že Berani v pouhých sedmi zápasech nasadili již 30 hráčů do pole.

2. místo - Panthers Kadaň - 15 bodů

Panteři konečně zlepšili docházku a disciplínu a hned je to na výsledcích znát. Nebýt zbytečné ztráty v posledním kole s Dragons, mohli Kadaňští okupovat první příčku. Z jednotlivců se daří především dvou hráčům, Josef Rác vede kanadské bodování ligy a Jiří Paul je těsně za ním a dokonce si vystřílel angažmá v extraligovém Mostě.

3. místo – SC Dragons Ústí nad Labem - 14 bodů

Nováček 2. ligy si nevede vůbec zle. To že jsou v Dragons kvalitní hráči, víme všichni, ale záleží v jaké sestavě se Draci sejdou. V týmu totiž mají několik hráčů, kteří nastupují za Vlčí Smečku v 1. lize nebo za hokejový Děčín. Ale i v pěti lidech v poli se dá vítězit, o tom se neslavně přesvědčila už zmíněná Kadaň. Produktivitu táhnou především Milan Vlach a Jan Grosse.

Tomáš Reisenauer: „Podzimní část ovlivnila ve velké míře docházka, a to se v zápasech v této soutěži projevilo. 3. místo proto musím hodnotit jako velký úspěch. Do další fáze soutěže musíme zapracovat na docházce, a pokud budeme chodit ve větším počtu, věřím, že můžeme dojít až na vrchol.“

4. místo - HBC Dandy Malé Březno - 10 bodů

Čtvrté místo okupuje tým z Malého Března. Ten sehrál spousty vyrovnaných zápasů, z nichž vytěžil 10 bodů, s čímž může být parta okolo Jana Knížeho spokojená jen tak napůl. V kanadském bodování nikdo extra nevyniká, nejvíce se daří trojici Malý, Štrébl, Fencl. Z brány vše jistí brankář extraligového Mostu Dominik Svoboda.

5. místo - SHC Killers Litoměřice - 9 bodů

Zabijáci dostali nejvíce gólů ze všech týmů, a to je velký problém. Litoměřičtí vstřelili dokonce víc gólů než první Berani, ale ta obrana. Pokud se na jaře nezlepší defenziva, tak můžou mít Litoměřice hodně krátkou sezónu. Bodově se daří Michalu Krejzovi, který je produktivní i v 1. lize, kde nastupuje za ústecké Ještěry.

6. místo - HBC Bazzy Děčín - 6 bodů

Asi velké zklamání musí prožívat v Děčíně, po loňském dobrém vstupu do sezóny se nyní Bazzy nedaří a bohužel přezimují na posledním místě v tabulce. S góly je to podobné jako u Litoměřic, Bazzy vstřelilo nejvíc gólů z celé ligy, přesto to stačilo pouze na šest bodů. V útoku řadí dvojce Horáček, Pechy, ale absence Michala Vydry v brance je velký problém.

Petr Kotlík: „Z naší strany není prakticky co hodnotit. Dosud odehraná část nás posadila tvrdě na zadek. Již v září jsem vyjádřil svou obavu výhledu na podzimní část soutěže. Bohužel, vše se negativně potvrdilo, vůbec nic nám nefungovalo. Celá situace je k vážnému zamyšlení do budoucna. A jak obecně nesnáším COVID-19, tak jsem nyní vlastně rád, že došlo k přerušení soutěže, jelikož v tom vidím možnost na fyzický a především psychický oddych pro všechny členy Bazzy. Zároveň alespoň všichni získáme čas na ohlédnutí a zamyšlení se nad svým přístupem k samotné hře. Pevně věřím a doufám v lepší zítřky, Bazzy totiž patří na jiné pozice. Hezké Vánoce a hlavně hodně zdraví.“


Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
20 88:49 44
2.
SK Dubí
20 111:56 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
20 84:49 38
4.
HBC Dandy Malé...
20 62:69 30
5.
SHC Killers...
20 63:84 27
6.
HBC Ještěři...
20 65:69 25
7.
Elba DDM Ústí nad...
20 56:93 19
8.
HBC Coma Team
20 56:116 14