Oblastní liga

Shrnutí podzimní části v Oblastní lize

Oblastní ligu hraje devět týmů, tedy nejvíce ze všech regionálních soutěží. Na čele se utvořila silná trojka, která se určitě bude chtít poprat o vytoužený titul. Ale samozřejmě ostatní týmy nedají svojí kůži lacino. Jak se všem na podzim dařilo, na to se zaměříme v článku.

1. místo - HSÚ Pivní veteráni Ústí nad Labem - 27 bodů

O skóre se drží na prvním místě Pivní veteráni, kteří ještě loni hráli Regionální ligu. Veteráni vstřelili suverénně nejvíc branek, ještě aby ne, když mají v kádru hráče jako Červinka, Čaloun, Prokop T. a další. V bráně výborně chytá D. Černý, proto Veteráni společně s Dubím obdrželi nejméně gólů. S tím sehráli dva vyrovnané zápasy, když oba museli rozhodnout až nájezdy, každý ze soupeřů se radoval z jednoho vítězství. Jediným týmem, který obral Veterány o všechny body, byla rezerva Wolves Chomutov.

Jaroslav Koza: „Jan Hanuš sestavil tým, který má silného týmového ducha, bojovnost a vysokou kvalitu na hrací ploše. To byl první základní kámen úspěchu. Tým je složen z ostřílených veteránů a také nové mladé generace. Stojí za připomenutí - Jan Čaloun, hráč, který dokáže strhnout na hrací ploše s sebou i toho nejlínějšího spoluhráče, aby sakra bojoval. Matyáš Čaloun - nová generace, která v sobě geny šikovnosti po tátovi nezapře. V týmu jsou hráči, co hrají se srdcem pro Veterány a drží při sobě. Například Vojta Červinka nebo Aleš Zuna s jejich kvalitou nemusí vůbec v oblastní lize nastupovat, ale přijdou a táhnou tým správným směrem. A je zde mnoho dalších takových hráčů. Každý chce hrát. Hráči se doslova předhánějí, kdo potvrdí účast na zápase dříve, aby se dostal minimálně do první nebo druhé lajny. Co předvídat na druhou polovinu sezony? PV nebudou rozhodně slabší a věřím, že všechny nabrané zkušenosti a týmovost se projeví v bojích o play-off a dosáhnou tak na příčky nejvyšší.“

2. místo - Wolves Chomutov B - 27 bodů

Na druhém místě najdeme chomutovské Vlky, kteří také jako Veteráni nastříleli hodně gólů. Na nich se podílela většinou trojice Malý, Dvořák, Kačina. Chomutovští zaznamenali pouze dvě porážky, a to s PV a Dubím. Co je ale zarážející, jednalo se o vysoké prohry, které v jarní části a hlavně před play-off budou chtít Vlci určitě napravit.

3. místo - SK Dubí ''B'' - 24 bodů

Silnou trojku doplňuje B tým SK Dubí, který na vedoucí dvojici ztrácí tři body, ale má zápas k dobru. Dubí svedlo dva výborné a vyrovnané souboje s PV, ale jedinou porážku připravili eskáčku trochu překvapivě Foreads. Dubským se také daří v ofenzivě, kterou táhnou především Jejkal, Bím a Fiala. V brance po svém návratu k hokejbalu září Josef Sobotka.

Tomáš Walter: „V oblastní lize jsme nováčkem a nevedeme si vůbec špatně. Máme skvělou partu a je to vidět na naší docházce a výkonech. Po první polovině sezóny jsme se umístili v horní polovině tabulky a to je pro nás úspěch. Doufáme, že navážeme po pauze na další skvělé výkony a budeme usilovat o nějaké to medailové umístění.“

4. místo - HSÚ Foreads Ústí nad Labem - 18 bodů

Foreads se jako již tradičně pyšní výbornou defenzivou a skvělým Lubošem Markušovským v bráně. V posledních dvou zápasech přidali i slušnou produktivitu a podzimu je z toho čtvrté místo. Na čele týmových statistik je O. Tuček a T. Giesel, kterému na jedenáct přesných zásahů stačili pouze tři zápasy.

5. místo - HBC Orlík Ústí Ústí nad Labem - 18 bodů

Orlík pravidelně poráží soupeře, kteří jsou v tabulce pod ním, díky tomu to nejspíš na jaře bude znamenat hladký postup do play-off. Problém je když Orlík narazí na soupeře z čela tabulky, z těchto zápasů nedokázal Orlík vytěžit ani bod a skóre je hodně nepříznivé. Produktivitu jako již tradične táhne především M. Štoček.

6. místo - Žízeň Trnovany - 9 bodů

Žízeň má odehráno nejméně zápasů ze všech týmů, a to pouze osm. V případě bodového zisku z odložených zápasů budou trnovanští dýchat na záda Orlíku a Foreads. Žízeň se neschází v moc velkém počtu hráčů, což může být problém, jinak kvalitní a bojovné hráče v Žízni určitě najdeme. Gólově se nejvíc prosazuje Karel Pavlíček ml.

7. místo - HSÚ Desperados Ústí nad Labem - 9 bodů

Tři vítězství si dokázali připsat Desperados, pokud si budou chtít na jaře zahrát play-off, bude určitě potřeba přidat. Tým nedostává moc gólů, ale kámen úraz je v produktivitě, 25 gólů v 9 zápasech nejsou čísla, která by Desperados mohla vytáhnout k lepším příčkám v tabulce. Když už tým skóruje, má v tom prsty A. Špora, který si připsal 15 kanadských bodů.

8. místo - HbC Kings Teplice - 6 bodů

Dvě vítězství nad Neštěmicemi drží Kings od poslední příčky v tabulce. Kingové dostali nejvíc gólů ze všech týmů. Docházka také není ideální, ale na to už musí být v Kings zvyklí. Tak snad se na jaře oboje zlepší a Kingové posbírají další body i nad jinými soupeři než pouze nad Neštěmicemi.

9. místo - HSÚ Sharks Neštěmice - 0 bodů

Dá se říct jako již tradičně, poslední místo okupují Sharks. Oproti minulým sezónám se schází neštěmických na zápasy více, bohužel na výsledcích to znát není. Na jaře se Sharks určitě budou snažit některého ze soupeřů zaskočit a připsat si první body do tabulky.


Tabulka Oblastní liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HSÚ SHC Warriors...
24 172:57 61
2.
HBC Black&White...
23 175:86 52
3.
Wolves Chomutov
23 108:80 38
4.
HSÚ Pivní...
22 122:98 36
5.
SK Dubí B
22 84:69 36
6.
HBC Orlík Ústí...
23 93:92 33
7.
HSÚ Foreads Ústí...
23 94:97 31
8.
HbC Kings Teplice
23 71:165 14
9.
HSÚ Sharks...
23 35:210 8