Regionální liga

Základní část je minulostí, sedm týmů se popere o titul krajského šampiona!

Chomutovští Vlci v domácím prostředí nestačili na Perlu. Zápas Dubí proti rezervě Ještěrů byl kontumován ve prospěch lídra. Gólové hody se udály v zápase Coma Temu a Děčína, celkem padlo 18 branek. Nyní již začíná play-off! Teď už každá ztráta může znamenat konec nadějí.

Wolves Chomutov vs. HBC Perla Řetenice M.L. 2:9 (1:2, 0:4, 1:3)

Skóre chomutovského zápasu otevřel již na konci druhé minuty domácí Karásek, jenž využil přesného pasu od Ráce. Perla ale dokázala střetnutí v rozmezí dvou minut otočit. V deváté a jedenácté minutě se trefil Koudelka s Netušilem. Druhé dějství hosté z Řetenic naprosto opanovali a udělali razantní krok k vítězství, neboť po 30 minutách vedli 6:1. Vlkům vyšel vstup i do druhé liché třetiny v zápase, neboť po pouhých padesáti sekundách skóroval Fencl. To ovšem bylo ze strany černozeleného souboru vše, poté se trefovala pouze Perla, která nakonec v Chomutově vyhrála jasně 9:2.

Elba DDM Ústí n/L B vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Ráz utkání ukázala první třetina, kterou Chlumečtí vyhráli 2:0. Již ve druhé minutě skóroval v početní výhodě Prokop a v polovině úvodních patnácti minut navýšil vedení Warriors Barčák. Elba DDM dostala v dalším průběhu možnost zahrát si třikrát početní výhodu, jenže brankáře Chabra nikdo nepřekonal. Zkušený gólman udržel druhé čisté konto v letošním ročníku. Tečku za zápasem udělal necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou obránce Jakub Hašek.

HSÚ HBC Coma Team vs. HBC Black&White Děčín 11:7 (2:3, 5:1, 4:3)

Závěrečné utkání celého programu ještě mohlo zamíchat kartami pro dvojice v play-off. První třetina se gólově více povedla právě Děčínu. Ve třetí minutě otevřel skóre Vilikus. A teď pozor, jedna minuta = tři branky! V čase 10:14 srovnal na 1:1 Ivan Tuček. O třináct sekund později vrátil Děčínu vedení Pilař a čas 10:52 přinesl opět srovnání, trefil se Bauer. Slušný fičák! Minutu před první sirénou dostal Děčín potřetí do vedení Sitár. Děčínští hráči asi tímto popudili comaťáckého býka. Neboť byli to právě modrobílý, kterým naprosto patřila druhá patnáctiminutovka. Díky pěti brankám v síti gólmana Hospůdky vedl favorit po třiceti minutách 7:4. Gólově bohatá byla i poslední část. Hattrickem se v ní blýskl hostující Rubeš, ovšem ani to nestačilo. Coma po první třetině zabrala a došla si pro druhé místo v tabulce po výhře 11:7.

Čtvrtfinále play-off (hraje se na 2 výhry)

HSÚ HBC Coma Team (2.) – Elba DDM Ústí n/L B (7.)

HBC Perla Řetenice M.L. (3.) – HBC Black&White Děčín (6.)

HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L (4.) – Wolves Chomutov (5.)