Regionální liga

Dubí doplní v semifinále Regionální ligy celky Comy, Perly a béčka Ještěrů

Po prvních zápasech vedly celky Comy, Perly a Ještěrů 1:0 a ve víkendových odvetách si dokázaly připsat postup do semifinále, i když někteří to měli hodně těsné. Možná jen Perla měla odvetu klidnější díky pěti brankám Diepolda. V semifinále tedy na sebe narazí Dubí s Ještěry a Coma s Perlou.

Elba DDM Ústí n/L B vs. HSÚ HBC Coma Team 4:5 (2:1, 2:1, 0:3)

Na gól diváci dlouho nečekali, po 68 sekundách se trefil Tomáš Giesel. O minutu později srovnal v přesilovce Lukáš Zahradník. Další pohyb ve skóre přinesla čtvrtá minuta, kdy mířil do černého Jiří Tomáš a Elba DDM opět vedla. Krátce po změně stran navýšil vedení Elby DDM Matěj Kocourek a v polovině střetnutí poslal domácí do tříbrankového trháku Aleš Zuna. Zhruba čtyři minutky před druhou pauzou snížil v oslabení Aleš Macek. Do třetí třetiny Coma vlétla, po minutě hry to bylo pouze o branku, trefil se Matěj Harkabus. Rozhodující fáze zápasu přišla v rozmezí osmatřicáté a čtyřicáté minuty, kdy vývoj zápasu otočili svými brankami Kale Costa a Vít Budínský. Coma tak díky této výhře zvládla odvetu a postoupila do dalších bojů.

Konečný stav série: Elba DDM B – Coma 0:2 na zápasy

HBC Black&White Děčín vs. HBC Perla Řetenice M.L. 1:8 (1:1, 0:5, 0:2)

Perla otevřela skóre utkání již po 43 sekundách zásluhou Jana Davida. V jedenácté minutě srovnal krok děčínský Marián Jindra. Druhá třetina rozhodla o celém zápase, neboť ji hostující tým ovládl poměrem 5:0. Gólově se na tom podepsal Jan David, Vítězslav Zeman a zejména David Diepold, který za druhou třetinu vstřelil hattrick a v té třetí přidal ještě dva góly. Celkem tedy popravil naděje Děčína pěti brankami. Perla z odvety udělala jasnou záležitost a potvrdila roli favorita.

Konečný stav série: Děčín – Perla 0:2 na zápasy

Wolves Chomutov vs. HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)

Poprvé hrál své domácí utkání v play-off celek Chomutova, který po půl minutě vedl zásluhou Vladimíra Opelta. Vyrovnání přišlo v páté minutě, kdy po prohraném buly prostřelil Totha Vít Brůha. Ve druhé třetině branka nepadla, spíše přibývaly tresty. Chomutovští si dvakrát zahráli početní výhodu 5 proti 3, avšak Homolku nepřekonali, a tak Ještěři trestali. V šestatřicáté minutě otočil zápas svou brankou Ludvík Schwarzjirg a dvě minuty po něm Patrik Zicho. Wolves našli odpověď až v samém závěru, kdy míček propadl před brankou k Janu Petržílkovi a ten ho poslal do sítě. Chomutov tak podruhé inkasoval tři branky a s letošní sezónou se loučí.

Konečný stav série: Wolves – Ještěři B 0:2 na zápasy