Oblastní liga

Oblastní liga: Zhodnocení sezóny pohledem vedoucích týmů a individuální ocenění

Sezóna 2021-2022 je již za námi, známe vítěze i poražené, držitele individuálních ocenění a nyní se v článku podíváme na to, jak hodnotí sezónu vedoucí jednotlivých týmů. Kdo byl spokojen a kdo nikoliv, kdo se přihlásí do další ročníku a kdo ještě neví? Toto vše v následujících řádcích…

1. Jak byste zhodnotil uplynulou sezónu?
2. Koho byste vyzvednul z Vašeho týmu? Dařilo se někomu?
3. Co jste říkal na úroveň soutěže?
4. Jak vidíte budoucnost Vašeho týmu? Budou u Vás nějaké odchody a příchody hráčů?

Petr Voráček – HbC Kings Teplice

1. Právě uplynulá sezóna byla podobná jako několik posledních. Byli jsme rádi, když jsme se sešli v dostatečném počtu. Výsledkem byla jen dvě vyhraná utkání.

2. Vzhledem k tomu, že hrajeme pro zábavu, tak jsme rádi, že přežijeme. Nikdo příliš nevybočoval, proto bych vyzvedl to, že máme krásné nové dresy.

3. Hráli jsme nejnižší oblastní soutěž a i zde byl vidět rozdíl mezi čelem a spodkem tabulky. Případné opětovné sloučení soutěží by nebylo ku prospěchu věci.

4. Teď nás čeká bilancování sezóny u piva. Odhodlání pokračovat tu je, byť asi ve stejném složení. Využíváme střídavé starty hráčů z Chlumce a doufáme, že naše děti konečně dorostou, aby nás doplnili, nebo ještě lépe nahradili.

Marcel Holl – Wolves Chomutov B

1. Před sezónou jsme nepočítali, že budeme hrát v podstatě převážnou část ročníku mezi první trojicí či, že jí dokonce povedeme. Tohle beru jako úspěch. Podzim byl skvělý, ovšem jaro stejně jako u áčka drhlo. Musím vyzdvihnout zápasy proti Pivním Veteránům a Dubí, kdy jsme v nadstavbě v šesti lidech uhráli skvělé výsledky. Bohužel základní část kalí neúspěch v play-off. Orlík se na nás parádně připravil. O osudu celé série se dle mého rozhodlo v první utkání, které jsme smolně ztratili o gól. Celkově ale sezónu béčka hodnotím pozitivně.

2. Sezóna se povedla například Lukáši Nagymu či Milanu Dvořákovi. Oporou ale byl i Míša Karásek. Celkově si zakládáme na týmovém pojetí. Do kabiny skvěle zapadlo duo Barvičků.

3. Byl jsem překvapen nebo přišlo mi, že oproti sezóně před covidem šla úroveň mírně dolů. Možná se mi to jen zdálo. Možná to dělal fakt, že tenkrát v lize působilo duo Coma, Dragons a Dubí s Perlou, nevím. Každopádně je to fajn soutěž, na žízeň. I když jsme někdy soupeři dali větší brankový rozdíl, tak pořád mají náš obrovský respekt. Oproti některým hráčům jsme měli na soupisce ještě mladíky. Kolikrát byli zkušenosti znát.

4. Podobné jako u áčka. Vše ukáže až letní pauza. Třeba budeme nuceni béčko zrušit kvůli počtu lidí, kdo ví. Necháme se překvapit.

Luděk Taneček – HSÚ Desperados Ústí nad Labem

1. Sezónu bych zhodnotil tak, že byla opět ve znamení velmi špatné docházky. Ač nás je na soupisce 26, tak byl často problém poskládat 10 lidí a to člověka prostě nebaví.

2. Nejvýraznější postavy Desperados byli určitě Jiří Ašenbrener a Arnošt Špora. V bráně čaroval Lukáš Turza.

3. Hokejbal v Ústí má tradici, ale doby, kdy tu byly tři ligy, jsou dávno pryč. Ústeckou ligu tak musí doplňovat týmy z jiných měst, aby se vůbec hrála. Ale určitě je to lepší varianta, než aby tu hokejbal skončil úplně.

4. Budoucnost našeho týmu je nejistá. Hodně hráčů končí a je otázka, jestli se to ještě podaří poskládat.

Vlastimil Zavadil – HbC Žízeň Trnovany

1. Sezona nezačala nic moc, slabá účast znamenala špatný začátek. Postupem času se to začalo lepšit, nadstavba dopadla nad očekávání dobře, jen škoda rychlého konce v play - off. Myslím, že bylo navíc.

2. Vyzvedávat jednotlivce se mi tady moc nechce, přeci jen je to kolektivní sport, ale určitě nám hodně pomohla rychlost a šikovnost mladého Karla Pavlíčka.

3. Co se týče úrovně soutěže, tak vzhledem k našemu věku a situaci jaká je, tak super. Některé zápasy byly lepší, některé horší, tak to prostě bývá. Jen mě malinko mrzí, že i na této úrovni je to postaveno tak, a nestalo se nám to jednou, že po zápasech týmů z vyšších soutěží si pár borců jen převlékne dres a jde si dělat kužely z chlapů, co to hrají už jen pro radost a žízeň. A s tím úzce souvisí i odpověď na poslední otázku.

4. Za mě, jako zakládajícího člena týmu, to byla sezona asi poslední. Nevím, co by se muselo stát, aby tomu bylo jinak. Je nás málo, nové, mladé hráče nejsme schopni sehnat, takže to po 30 letech vypadá na definitivní konec.

Tomáš Walter – SK Dubí B

1. Uplynulá sezóna dopadla na výbornou. Jako nováčkovi v Oblastní lize se nám dařilo a konečné druhé místo je úspěchem.

2. Myslím, že jsme všichni hráli dobře. Jsou u nás zkušení hráči, i ti co hráli první sezónu. Určitě ale stojí za zmínku náš gólman Josef Sobotka, který nás několikrát podržel v těžkých situacích.

3. Během soutěže nenastal žádný problém a vše proběhlo tak jak má. Určitě bych úroveň hodnotil kladně.

4. Béčko bude určitě pokračovat i další sezónu. Nějaké změny budou určitě, ale budeme se snažit sehnat nějaké posily, aby se rozšířil kádr, hlavně o hráče, kteří budou chodit na zápasy pravidelně.

Jan Hanuš – HSÚ Pivní veteráni Ústí nad Labem

1. Sezona se nám povedla nejlépe, jak mohla. Zakončit ji ziskem titulu, zvednout nad hlavu pohár pro vítěze a prožít si společnou radost a oslavy je skvělé.

2. Nerad zmiňuji jednotlivce, když hrajeme kolektivní sport. Na konečném výsledku se podílel celý tým. Všichni hráli nejlépe, jak dokázali a především v play-off bylo nasazení vynikající. Máme v týmu několik rozdílových hráčů. Myslím, že všichni vědí, koho myslím. Snad se nikdo neurazí, když zmíním jen jednoho a tím je naše brankářská hvězda Denis Černý. Kromě jediného zápasu odchytal celou sezonu a ve vyřazovacích bojích, zvláště ve finále, nás podržel a dal nám šanci zvítězit.

3. Vzhledem k tomu, že se jedná o nejnižší regionální soutěž, byla úroveň některých utkání pochopitelně nižší. Jinak bych řekl, že prvních cca 5 - 6 týmů tabulky předvedlo solidní výkony.

4. Budoucnost našeho týmu vidím pozitivně. Povedlo se nám tým výrazně omladit a na zápasy jsme se scházeli v dostatečném počtu. Vzhledem k plánovanému sloučení soutěží o několik hráčů, kteří u nás byli na střídavé starty přijdeme, ale doufám, že je dokážeme nahradit.

Jan Radek – HSÚ Sharks Neštěmice

1. Pokud bychom zahráli jako v nadstavbové části, mohlo to dopadnout i lépe.

2. Každý zápas táhnul někdo jiný, bylo to závislé od počtu hráčů, kteří přišli na zápas.

3. Soutěž byla ovlivněna ještě covidem, což se může zase stát. Na druhou stranu, ale bylo s určitými dohodnutými úpravami dohráno skoro jako před pandemii. Rozhodně to bylo lepší než dohrání formou turnaje jako sezonu předtím.

4. Další sezonu přihlásíme, určitě budou nějaké změny, ale zatím nic konkrétního.

HBC Orlík Ústí nad Labem, HSÚ Foreads Ústí nad Labem – Bez odpovědí

Ocenění za uplynulou sezónu

All stars team:

Brankář: Josef Sobotka (SK Dubí B)

Obránci: Vojtěch Malý (Wolves Chomutov B), Jan Nachmüller (HSÚ Foreads Ústí nad Labem)

Útočníci: Vojtěch Červinka (HSÚ Pivní veteráni Ústí nad Labem), Tomáš Prokop (HSÚ Pivní veteráni Ústí nad Labem), David Bím (SK Dubí B)

Individuální ceny:

Nejlepší brankář ZČ: Josef Sobotka (SK Dubí B)

Nejlepší obránce ZČ: Aleš Zuna (HSÚ Pivní veteráni Ústí nad Labem)

Nejlepší střelec ZČ: Tomáš Prokop (HSÚ Pivní veteráni Ústí nad Labem)

Nejužitečnější hráč ZČ: Vojtěch Červinka (HSÚ Pivní Veteráni Ústí nad Labem)

Vítěz kanadského bodování ZČ: Vojtěch Červinka (HSÚ Pivní veteráni Ústí nad Labem)

Nejužitečnější hráč PO: Denis Černý (HSÚ Pivní veteráni Ústí nad Labem)

Cena fair play: HSÚ Pivní veteráni Ústí nad Labem

Vítěz základní části: SK Dubí B

Tabulka Oblastní liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HSÚ SHC Warriors...
21 146:47 54
2.
HBC Black&White...
21 156:81 46
3.
SK Dubí B
20 80:59 36
4.
Wolves Chomutov
21 97:71 35
5.
HSÚ Pivní...
20 110:80 33
6.
HSÚ Foreads Ústí...
21 88:80 31
7.
HBC Orlík Ústí...
20 76:85 24
8.
HbC Kings Teplice
20 58:149 9
9.
HSÚ Sharks...
20 28:187 8