1. liga

Vlčí smečka 1. ligu neovládla! Plán na příští sezónu je pouze jeden – TITUL, hlásí Baxa z Vlčí smečky

Vlčí smečka zažila úvodní sezónu v 1. lize, přičemž se jí velmi povedla. Ústečané získali stříbrné medaile, když ve finále podlehli pardubickému Svítkovu! Jak celou sezónu, play off a finálovou sérii hodnotí Roland Baxa, asistent kapitána? Jaké jsou cíle na další sezónu?

Neměli jsme tušení, do čeho jdeme, a většinu týmů jsme neznali

Rolande, druhá nejvyšší soutěž je již delší dobu u konce. Vy jste se prokousali do finále 1. ligy, čekali jste to na začátku sezóny?

Rozhodně ne! Neměli jsme tušení, do čeho jdeme, a většinu týmů jsme neznali. Když jsem viděl soupisky týmů, věděl jsem, že nás čeká hodně práce a finále bych určitě před sezónou nečekal.

Ve finále jste podlehli pardubickému Svítkovu, jak moc Vás to ještě teď mrzí? Nebo už emoce odešly?

Mrzí nás to stále, ale s odstupem času to hodnotíme jako obrovský úspěch pro náš klub. Přeci jenom existujeme pouze dva roky. Stříbrná medaile nám dává motivaci do další sezóny.

Vy jste byli nováčkem 1. ligy, ale ukázali jste, že patříte mezi TOP týmy druhé nejvyšší soutěže! Jak byste zhodnotil základní část?

Základní část nejde hodnotit jinak než pozitivně. Do každého zápasu jsme šli s tím, že nemůžeme prohrát a taky jsme byli občas až moc přemotivovaní, ale právě v základní části jsme se pasovali do role favoritů soutěže.

Vlčí smečka si z 1. ligy v tomto ročníku odnesla stříbrné medaile, jak na tom bude v další sezóně? (Autor fotky: Martin Halíř)

Určitě jsme šli do finále s tím, že uspějeme

V play off se vám vedlo stejně dobře, když jste porazili HBC Pardubice B a Pedagog. Věřili jste si, že ve finále uspějete? Kde se to zvrtlo?

Určitě jsme šli do finále s tím, že uspějeme, ale moc dobře jsme věděli o obrovské síle Svítkova. Do té doby jsme na takhle kvalitního soupeře nenarazili a také to bylo znát. Finále se zlomilo u nás, kde jsme nedokázali ani jedno utkání vyhrát.

Ano, neočekávaně jste dvakrát padli na vlastním hřišti. Byl to důvod toho, že jste v Pardubicích nedokázali sérii vyrovnat?

Určitě ano. V prvním utkání jsme nezvládli první třetinu, ale i tento zápas jsme mohli ještě srovnat. Druhé finále podle mě rozhodlo o celé sérii. Pokud by se nám podařilo zvítězit v nájezdech, tak bychom odjížděli za stavu 1:1 na zápasy a pravděpodobně bychom poslali finále do 5. utkání zpět do Ústí, což je velká škoda. Ale když si to shrneme, Svítkov zaslouženě zvítězil.

Jaké budou plány na další sezónu? Budete na titul opět mířit?

Plán na příští sezónu je pouze jeden - TITUL!

Vlčí smečka a její poháry za letošní sezónu. (Autor fotky: Vlčí smečka Ústí nad Labem)