1. liga

Člověk na sobě musí makat, aby zvládl celou sezónu v nějakém rytmu, říká o letní přípravě Martin Horáček

V loňské sezóně se Děčín dostal do semifinále, v rozhodujícím utkání vedl, ale sérii nakonec nezvládl. K úspěchu pomohl týmu také Martin Horáček, který se za minulým ročníkem ještě ohlédl. Zmiňuje i přípravu na další sezónu, kterou odehraje v první lize v týmu Ještěrů v Ústí nad Labem.

Nejvíce je potřeba se zaměřit na proměňování šancí

Martine, v minulé sezóně jste došli do semifinále, kde jste prohrávali 0:2 na zápasy, ale podařilo se vám sérii vyrovnat. V rozhodujících utkání jste pak vedli, ale nakonec vyhrál soupeř v prodloužení. Jak se za tím ohlížíte?

Pokud se ohlédnu zpátky, tak i když jsme prohrávali ať ve čtvrtfinále nebo v semifinále, nikdy jsme se nevzdali a povedly se nám domácí zápasy, od kterých jsme se dokázali odrazit do dalších zápasů. Nicméně i když jsme v rozhodujícím zápase vedli, tak jako už celou sezónu nás trápila koncovka a k tomu ještě naše nedisciplinovanost, což nás stálo poslední zapas. Takže pro některé to může být úspěch semifinále, ale z pohledu našich cílů, které jsme měli, tak je to pro nás neúspěch.

Co si odnášíte do další sezóny? Na co se bude potřeba zaměřit, abyste se dostali dále?

Nejvíce je potřeba se zaměřit na proměňování šancí, které jsme nedokázali využít, ale zase můžeme si odnést bojovnost, se kterou jsme dokázali ubojovat některé důležité zápasy.

Za necelý měsíc začne nový ročník. Těšíte se už zase na zápasy?

Já se těším vždy na každou sezónu, která začne a na všechny zápasy, které můžu hrát (úsměv).

Vždy jsem měl za cíl pomoci týmu k co nejlepším výsledkům

Nyní v týmech probíhá letní příprava. Připravujete se s týmem společně nebo máte individuální tréninky?

Letní přípravu mám vždy společně s týmem, na individuální tréninky mi moc času nezbývá (smích).

Pro většinu hráčů je příprava neoblíbená. Jak tuto část sezóny vnímáte Vy?

Ano, letní příprava je vždy neoblíbená část, jelikož člověk na sobě musí makat, aby zvládl celou sezónu v nějakém rytmu, ale já jsem na tuto část zvyklý, když jsem hrál hokej a jak jsem si říkal i na hokeji – těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

S jakými cíli budete vstupovat do další sezóny?

Já jsem vždycky měl za cíl pomoci týmu k co nejlepším výsledkům a jelikož od příští sezony budu nastupovat v jiném týmu, tak si myslím, že určitě budou cíle nejvyšší (úsměv).