1. liga

Bude Vlčí Smečka tak suverénní jako v minulém roce? Cíle jsou podle Rolanda Baxy jasné, titul!

Vlčí Smečka z Ústí nad Labem v loňské 1. Lize více než překvapila. Suverénní Vlci s přehledem ovládli základní část, přičemž došli až do finále, kde však nestačili na Svítkov. Vicemistři 1. Ligy opět vyhlíží novou sezónu. S čím do ní půjdou podle Rolanda Baxy?

Rolande, loňská sezóna vám vyšla na jedničku. Jste aktuální vicemistři. Jak se vám v 1. Lize líbilo?

Líbilo a moc (smích). Strašně jsme si celou sezónu užili i přesto, že jsme nevystoupili až na vrchol, jak jsme si přáli. S odstupem času, to je, ale správně. Máme teď větší motivaci soutěž vyhrát.

Teď došlo o rozšíření ligy, přičemž potkáte nové soupeře, jak se na ně těšíte?

Určitě je super, že 1. Ligu chce hrát stále více a více týmů. Očekávám opět o trochu vyšší úroveň soutěže.

Budete chtít být v letošní sezóně stejně suverénní jako v té loňské? Jak toho dosáhnout? Budete chtít do play off opět z 1. místa?

Osobně si myslím, že základní část od nás nebude tak suverénní jako minulou sezónu, ale kdo ví. Minulou sezónu jsme si sami na sebe vytvořili dobrými výsledky tlak. Všude se psalo, jak je smečka suverénní, jak je favoritem na titul. Možná, že zaútočit ze zadních pozic by nám vyhovovalo více (smích). V týmu nastaly určité změny a uvidíme, jak se projeví v sezóně. Není pro nás prioritou jít do play off z prvního místa, ale samozřejmě budeme dělat vše pro to, aby to tak dopadlo. Důležité bude načasovat formu na vyřazovací boje a po sezóně si ani nikdo nevzpomene, na jakém místě jste skončili v základní části.

Jak ve Vašem týmu probíhala letní příprava? Na co jste se zaměřovali?

V letní přípravě jsme se zaměřili hlavně na ,,teambuildingové“ akce (smích). Takže letní příprava probíhala individuálně. V době prázdnin je obtížné se sejít ve větším počtu k tréninku, proto jsme letos zvolili formu individuálu. Týden před začátkem ligy jsme se zúčastnili Hostivařského poháru, kde jsme se hodně zapotili s extraligovými soupeři.

Cíle jsou asi jasné, to už jste zmínil dříve, titul. Bude to v letošní vyrovnané soutěži reálné?

Jak říkáte, soutěž bude vyrovnaná, ale myslím si, že to určitě reálné je. Při pohledu na naši soupisku si myslím, že tým bude mít opět velkou sílu. Pak tu jsou další aspekty, které budou rozhodovat o tom, jestli bude sezóna úspěšná nebo nikoliv. Bude hodně záležet na aktuální formě v play off, v jakém počtu se budeme scházet na trénincích i zápasech a také jak ovlivní sestavu různá zranění.