1. liga

Ještěři v loňské sezóně vypadli ve čtvrtfinále! Pomýšlí Ivan Kučera a jeho tým na vyšší mety?

HBC Ještěři Ústí nad Labem se v premiérové sezóně 1. Ligy probojovali do čtvrtfinále, kde je porazila poličská Kometa. Jak na loňskou sezónu vzpomíná trenér Ivan Kučera? A jak svůj tým připravil na nadcházející ročník 1. Ligy? Jaké budou cíle ústeckých Ještěrů?

Trenére, loni jste s Ještěry zažili premiérovou sezónu v 1. Lize. Jak na ni vzpomínáte? Bylo čtvrtfinále úspěchem?

Dalo by se spíše říct s odstupem času, že to nebyl neúspěch, samozřejmě zklamání po vyřazení bylo veliké a spíše než ze samotného vyřazení, tak téměř z celé jarní části soutěže.

Podzim nám vyšel celkem dobře a očekávání po něm byla určitě větší než „pouze“ čtvrtfinále. Jaro ale nebylo pro spoustu klíčových hráčů ideální, a proto to dopadlo, jak to dopadlo.

V něm jste vypadli s poličskou Kometou 3:0 na zápasy. Kde se podle Vás série zlomila a chybělo k tomu, abyste postoupili vy?

Opět s odstupem času nutno říci, že si soupeř postup zasloužil, hráči Poličky byli hlavně pohyblivější, což nám dělalo problémy, díky tomu si vytvářeli výrazně vyšší počet šancí, do kterých my jsme se dostávali sporadicky. Do třetího zápasu jsme reagovali změnou taktiky, což během zápasu neslo své ovoce a generovalo to hlavně vyrovnání hry a soupeř už se do tolika šancí nedostával, ale došlo na několik individuálních chyb a bylo po všem.

Série se zlomila určitě až výhrou poličky ve třetím zápase, nesložili jsme zbraně a bojovali až do konce i přes ne úplně vyladěnou formu jednotlivců, a za to jsem na kluky hrdý. To je věc, která je pro mě důležitá.

Nová sezóna je však za dveřmi, jak probíhala příprava Ještěrů?

Příprava proběhla klasicky během srpna kondičními tréninky s hokejkou i bez a zúčastnili jsme se v rámci přípravy dvou turnajů. Děčínský jsme vyhráli a na kvalitně obsazeném turnaji v Novém Strašecí jsme brali stříbro.

Nastoupili jste na turnaji v Novém Strašecím, kde jste porazili jasně extraligový Hradec Králové. Co vám tento duel ukázal?

Určitě to, že jsme schopni hrát s každým a dodal nám sebevědomí. Jednalo se o první skalp extraligového klubu, pro náš tým v celé jeho historii, takže nás to určitě potěšilo a snad se výkon přenese i do sezony.

Ve finále jste však podlehli Datlům z Blatné, se kterými se budete potkávat. Co říkáte na postup Blatné do 1. Ligy?

Ano, ve finále už zřejmě došly síly a dělali jsme chyby. Blatná bude kvalitní soupeř, který nás prověří hned ve druhém zápase, opět se jedná o velmi dobře pohybově vybavený tým, musíme se na to připravit.

Jaké cíle budete mít letos? Překonat brány čtvrtfinále?

Přesně tak, dojít dále než loni. Ale bude to těžké, soupeři jsou kvalitní, o celkovém úspěchu budou rozhodovat detaily v jednotlivých zápase a v našem případě hraje roli i to, v jaké sestavě se na jednotlivé zápasy budeme scházet, díky tomuto faktoru jsem schopni bez větších potíží vyhrát, ale i prohrát s každým.