Regionální liga

Chlumec otočil duel s Perlou, bodovala také Coma s Děčínem

Po letní pauze se nám v regionu rozběhla také Regionální liga. V prvním kole slavil zisk dvou bodů Chlumec a plný bodový zisk si na své konto připsaly celky Děčína a Coma Teamu. Volný los měl tým chomutovských Wolves.

HSÚ Pivní veteráni Ústí n/L vs. HBC Black&White Děčín 2:6 (0:1, 1:1, 1:4)

V deváté minutě otevřel brankový součet děčínský Sitár. Tři minuty po přestávce navýšil vedení hostů využitou přesilovkou Čekan. Na to dokázal zareagovat zkušený střelec Jan Čaloun, jenž dvěma góly vyrovnal průběh zápasu. Na obě trefy mu nahrával jeho syn Matyáš. To ovšem bylo ze strany Pivních Veteránů vše. Následně si Black&White, hrající v nové sadě dresů, čtyřmi brankami zajistil první letošní body. Dvěma góly se pod to podepsal Hampl (přidal navíc dvě nahrávky) a také Sitár.

HBC Perla Řetenice M.L. vs HSÚ SHC Warriors Chlumec 5:6pp (1:0, 4:2, 0:3 – 0:1)

Nejvyrovnanější duel nabídl zápas Perly s Chlumcem. Perla vyhrála první třetinu díky brance ze druhé minuty, trefil se Miroslav Diepold. Po výměně stran srovnal chlumecký Dvořáček, jenže domácí Diepold opět vrátil Perle vedení. To vydrželo pět minut než se prosadil Prokop. Celku Maple Leafs se povedla dvouminutovka na přelomu osmadvacáté a devětadvacáté minuty, kdy se třemi branky dostali do vedení 5:2. Mohlo by se zdá, že je zápas u konce, ale opak byl pravdou. Chlumečtí Warriors třetí třetinu opanovali a díky dvěma brankám Tóta a jedné Zrzaveckého poslali mač do prodloužení. V něm se odehrály necelé čtyři minut, než Marek Zrzavecký vystřelil Chlumci bonusový druhý bod. Skvělý obrat!

HSÚ HBC Coma Team vs. HSÚ HBC Ještěři Ústí n/L B 8:3 (3:1, 1:2, 4:0)

Uběhlo pouze půl minuty, než hostující Horáček otevřel skóre utkání. Následně hattrickem otočil zápas ve prospěch Comy Matěj Harkabus. Ve druhé třetině se povedlo Ještěrkám srovnat stav zápasu díky dvěma trefám Sasky, jenže při chuti byl v neděli i Matěj Harkabus, jenž čtvrtým gólem vrátil modré partě vedení. Třetí třetina patřila Coma Temu. Postupně se prosadil Topol, dvakrát Gottfried a v polovině třetiny uzavřel konečný součet zápasu Matěj Harkabus, jenž tak v utkání zaznamenal rovnou pět branek a navíc měl i jednu nahrávku, tudíž si odnesl šest kanadských bodů.