Ostatní oznámení

Musíme zapracovat na koncovce, ale jinak převládají dobré věci, tvrdí po dobrém vstupu do sezony Extraligy Juniorů Tomáš Kapusta

Juniorka Elby DDM Ústí nad Labem vstoupila do Extraligy juniorů ve skvělém stylu. V úvodních čtyřech utkáních dokázala porazit Kladno, Kelty, Prachatice a Nové Strašecí. Svůj podíl na vítězstvích měl i kapitán týmu Tomáš Kapusta.

Tomáši, juniorka Elby DDM vstoupila do sezony famózně, čtyři zápasy, čtyři výhry. Jak zápasy hodnotíte?

Zápasy bych hodnotil spíše kladně, samozřejmě v nich bylo spoustu chyb, ale celkově bych řekl, že převládaly spíš ty lepší situace. Určitě nejvíce musíme jako tým zapracovat na koncovce, protože máme problémy s trefováním brány, a také na disciplíně.

Jako kapitán máte na sobě určitou zodpovědnost, jak se chováte v kabině? Jste spíš typ hlučnějšího hráče, který se nebojí říct věci naplno, nebo se snažíte spoluhráče motivovat svými výkony?

Tým se snažím motivovat oběma směry, ale řekl bych, že celkově jsem určitě ten, kdo víc mluví. Většinou ke všemu mám co říct, ale myslím si, že jsem schopen tým motivovat i výkonem.

Kromě juniorské extraligy zvládáte nastupovat také za A tým v extralize a za Vlčí smečku Ústí v 1. lize. Můžete popsat největší rozdíly v těchto dvou soutěžích z pohledu hráče juniorského věku?

Určitě největším rozdílem je rychlost a kvalita individualit. V Extralize není čas absolutně na nic, ta hra je hrozně rychlá a musím říct, že se mi na to velmi špatně zvyká, protože v juniorech je ta hra o dost pomalejší. Zato v 1. lize mi přijde, že rozhodují spíše zkušenosti než rychlost.

Za juniorku jste zatím dvakrát skóroval, máte před sezonou stanovené nějaké individuální cíle?

Pouze chci, abych hrál dobře, zlepšoval se a pomáhal svým týmům vyhrávat. Cíle mám spíš týmové než individuální.

Vloni se vám povedlo základní část vaší divize vyhrát, celkově jste skončili třetí. Jaký pocit máte z týmu letos?

Zatím jsme vyhráli čtyři utkání, ale těžko hodnotit. Cíle máme ty nejvyšší, ovšem polovina týmů v naší soutěži jsou pro mne velkou neznámou a moc nevíme, jak hrají. Po podzimní části budu určitě vědět víc.