2. liga

Na prvním místě 2. Ligy přezimují Berani, a jak se dařilo na podzim ostatním celkům?

Nejvyšší regionální soutěž v letošní sezóně hraje sedm týmů, nováčky jsou SK Dubí a Elba DDM Ústí „B“. Naopak do soutěže se bohužel nepřihlásil dlouholetý účastník Bazzy Děčín. Jak se jednotlivým týmům na podzim dařilo, na to se podíváme v článku.

1. místo – Berani Ústí - 22 bodů

Na prvním místě se drží obhájce titulu Berani Ústí. Jediný zápas, kde si Berani nepřipsali body, byl v Kadani, kde prohráli 11:3. To je ale tolik nemusí mrzet, protože Kadaň dokázala i jiným týmům nasázet víc jak deset gólů. Jinak jsou zatím ve sbírání bodů do tabulky suverénní. Útok jako každý rok táhne hlavně trojice Netušil, Paztelt, Tauš S.

2. místo – Panthers Kadaň - 18 bodů

Panteři konečně nastupují na svém domácím hřišti v Kadani a je to znát. Třikrát doma svým soupeřům nadělili dvouciferný počet gólů a jednou se jim to také povedlo venku. Mají tak suverénně nejlepší útok v soutěži, když vstřelili už 67 gólů. Ale jak ukázalo Dubí, které v Kadani vyhrálo 3:0, tak i gólostroj Kadaně se občas zadrhne. V první desítce kanadského bodování je hned pět hráčů, trio Tumpach O., Paul, Rác je na prvních třech místech.

3. místo – SK Dubí – 18 bodů

SK Dubí hraje poprvé v historii klubu 2. Ligu a na nováčka si nevede vůbec zle. I když nováčka, v týmu nastupuje hodně zkušených hráčů, věkový průměr týmu je ze všech týmů v lize nejvyšší. Jestli Kadaň dala nejvíc gólů, tak Dubí jich nejméně dostalo. Hned ve čtyřech zápasech z osmi odehraných Dubí nedostalo gól, na čemž se podíleli všichni tři gólmani Homolka, Sobotka a Hurych. V útoku se nejvíce daří trojici Jejkal, Kváš, Koval.

4. místo – Dandy Malé Březno - 12 bodů

Čtvrté místo okupuje tým z Malého Března, který ale odehrál pouze sedm zápasů, nejméně ze všech týmů. Co určitě Dandy stálo nějaké body je to, že za celou podzimní část nedokázalo vstřelit žádný gól z přesilovky. A že v týmu nastupuje řada kvalitních hráčů. Útok táhne Tomáš Chyba, v bráně spolehlivě chytají brankáři Svoboda a Toth.

5. Místo – Elba DDM Ústí nad Labem „B“ – 10 bodů

Elba DDM nastupuje se suverénně nejmladším kádrem v soutěži doplněným několika zkušenými hráči. To se projevuje i na výsledcích, kdy jeden víkend Elba DDM porazí Berany v prodloužení a druhý víkend dostane 14 gólů od Kadaně. A právě díky nevyrovnanosti výkonů to zatím stačí pouze na páté místo. Zajímavostí je, že Elba DDM nasadila již 31 hráčů v poli.

6. místo – Killers Litoměřice – 4 bodů

Dá se říct, že zabijáci navázali na loňskou neúspěšnou sezónu a nadále se jim nedaří. Za podzim si nepřipsali ani jedno vítězství za tři body a brali pouze dvě výhry v prodloužení. Vrcholem zmaru byl v posledním kole příděl od Kadaně 3:17. Pokud za svůj mateřský klub nastoupí, tak dobré výkony podává Michal Smolík.

7. místo – Dragons Ústí nad Labem – 3 body

Loňský finalista dopadl tvrdě na dno. Po konci hráčů z Vlčí Smečky a dalších hráčů bojují Dragons především s docházkou. I když tým doplnili hráči z rozpadlého Bazzy Děčín, tak se ukazuje, že 2. Liga nejde dlouhodobě hrát v šesti, sedmi lidech. V zimě se mají nad čím draci zamyslet, ale hlavně přivést nové hráče.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
20 88:49 44
2.
SK Dubí
20 111:56 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
20 84:49 38
4.
HBC Dandy Malé...
20 62:69 30
5.
SHC Killers...
20 63:84 27
6.
HBC Ještěři...
20 65:69 25
7.
Elba DDM Ústí nad...
20 56:93 19
8.
HBC Coma Team
20 56:116 14