Regionální liga

Hráči Wolves na čele tabulky Regionální ligy, na paty jim šlapou hned dva týmy

Regionální ligu oproti loňské sezóně opustilo SK Dubí a Elba DDM „B“, kteří se přesunuli do 2. Ligy. Staronovým účastníkem jsou Pivní Veteráni. Jak se jednotlivým týmům na podzim dařilo, na to se podíváme v článku.

1. Místo – Wolves Chomutov - 20 bodů

Pro někoho možná trochu překvapivě se po podzimu na prvním místě drží chomutovští Wolves. Ti si však za podzim připsali pouze jednu porážku, jinak brali samá vítězství. K tomu jim pomohla nejlepší defenziva v soutěži, o čemž svědčí pouhých 20 obdržených gólů. V bráně drží tým Jakub Toth, spolu s ním se v brance protočili ještě další tři gólmani. O produktivitu se především stará trojice Opelt, Petržílka, Šarlinger.

2. Místo – Coma Team - 18 bodů

Obhájce titulu je na druhé příčce jako již tradičně díky svému střeleckému umění. Coma nastřílela nejvíce gólů především díky bratrům Gottfriedovým a dvojici Reisenauer, Topol. Jediné dvě porážky Coma zaznamenala od Chomutova, jedna prohra byla bohužel kontumačně. Uvidíme, v jaké sestavě bude tým nastupovat na jaře, všichni víme, že na jaře je Coma tradičně ještě silnější.

3. Místo – Ještěři Ústí nad Labem „B“ – 18 bodů

Rezerva prvoligových Ještěrů doplnila sestavu o několik borců z rozpadlého Bazzy Děčín, tím pádem se na zápasy schází vždy v poměrně slušné sestavě. Zatím to stačí na třetí místo, uvidíme, jaká bude na jaře a hlavně v play-off výpomoc hráčů z áčka. Stejně jako loni gólově tým nejvíce táhne Patrik Koev, který dokonce vede střeleckou tabulku celé ligy. V brance dostává nejvíce prostoru Dominik Landt.

4. Místo – HBC Black&White Děčín - 12 bodů

Parta okolo Petra Huka odehrála nejméně zápasů ze všech týmů, přesto se drží hned za vedoucí trojicí. Čtyři vítězství, tři porážky to je prozatímní bilance BW. Zdá se ale, že neoblíbený soupeř jsou Ještěři, od kterých BW inkasovalo dva vysoké příděly. V produktivitě jasně vyniká Samuel Hampl, který si letos připsal i několik startů v extraligové Elbě. Tradičně všechny zápasy odchytal Petr Hospůdka.

5. Místo – Pivní veteráni Ústí nad Labem – 8 bodů

Rozdíl mezi oblastní ligou a regionální poznávají Veteráni. Loni prošli ligou jako nůž máslem, o ligu výš zatím tolik vítězství nepřichází. Šest porážek jako nyní na podzim loni Veteráni nepoznali za celou sezónu, včetně play-off. Gólově tým drží Jan Kašpar a Matyáš Čaloun, kteří se shodně prosadili sedmkrát. O prostor v brance se dělí tandem Černý, Koudelka M.

6. Místo – Perla Řetenice – 7 bodů

Níž v tabulce, než je zvyklá, se nachází Perla. Ambice týmu jsou určitě vyšší a uvidíme, v jakém světle se předvede na jaře. Na soupisce má spousty skvělých a zkušených hráčů, zatím je však problém se sejít v kompletní sestavě. V produktivitě nikdo extra nevyčnívá, ale zajímavostí je, že v pouhých osmi zápasech Perla nasadila pět gólmanů.

7. Místo – Warriors Chlumec – 4 body

Tabulku uzavírá Chlumec, kterému se ani jednou nepodařilo zvítězit za tři body, jediné vítězství po prodloužení nad Perlou si připsal hned v prvním kole. Od té doby přichází pouze samé porážky, i když dvakrát to bylo buď po prosloužení nebo až nájezdech. Pokud chce Chlumec zabojovat o play-off, musí na jaře začít vyhrávat hlavně za tři body. V brance odchytala nejvíce zápasů posila z Dubí Michal Růžička.