Regionální liga

Postup do semifinále Regionální ligy slaví Perla a Pivoši, pro Wolves a Chlumec sezóna končí

Čtvrtfinálové boje jsou za námi. V nejkratších možných termínech slaví postup do semifinále celky Perly Řetenice a Pivních Veteránů. Pro chomutovské Wolves a chlumecké Warriors sezóna končí. V semifinále tak uvidíme sérii Comy proti Perle a rezervy Ještěrů proti Pivním Veteránům.

Wolves Chomutov vs. HBC Perla Řetenice M. L. 1983 4:5pp (2:2, 1:1, 1:1 – 0:1)

V šesté minutě otevřel skóre hostující David Diepold. O dvě minuty později bylo srovnáno, když se prosadil domácí Radek Veselý. Poté poslal Wolves do vedení Daniel Himl, jenže Perla o minutu později opět srovnala, druhý gól vstřelil David Diepold. Po změně stran dostal Řetenické do vedení Marek Štrébl. Vyrovnání z hole Miloše Hlinky přišlo těsně před druhou pauzou. V čtyřiatřicáté minutě uzavřel hattrick David Diepold a hosté opět vedli. Za dvě minuty srovnal vlčí bek Jan Petržílka. Tato trefa zmenala, že utkání bude muset rozhodnout prodloužení. Osudovou ranou se stal únik dvojice hostí, který zakončil úspěšně David Diepold a výrazně se tak podepsal pod hodně vybojované vítězství Řetenic na chomutovském hřišti.

HBC Perla Řetenice M. L. 1983 vs. Wolves Chomutov 7:2 (1:1, 3:0, 3:1)

Druhý den se prosadila Perla již po necelých dvou minutách z hokejky Volnara. Vlci ale byli v první periodě aktivnějším týmem a v páté minutě srovnali zásluhou Šarlingera. Druhá třetina se chomutovskému souboru vůbec nepovedla. Během dvou minut dostali Perlu do vedení Štrébl s Netušilem a v osmadvacáté minutě upravil na průběžných 4:1 Souček. Třetí část odstartovala branka Jaroslava Netušila, poté snížil hostující Pešta, avšak to bylo všem. Ve zbytku třetí části se ještě dvakrát prosadil produktivní Netušil a poslal Perlu vstříc semifinálovým bojům.

Konečný stav série Wolves Chomutov vs. HBC Perla Řetenice M. L. 1983 0:2

HSÚ Pivní Veteráni Ústí n/L vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Do prvního čtvrtfinále nastoupili lépe Veteráni, kteří první třetinu ovládli dvoubrankovým rozdílem. Postarala se o to dvojice Jan Hanuš a Martin Černý. Vyrovnané utkání nabídlo několik přesilovek, zejména Chlumečtí si jich zahráli dost, avšak využili až tu úplně poslední těsně před koncem zápasu. Míček za brankáře Černého dostal Jakub Tót. Pivoši tak zvládli první duel série.

HSÚ SHC Warriors Chlumec vs. HSÚ Pivní Veteráni Ústí n/L 2:7 (0:2, 1:2, 1:3)

O den později platila stejná rovnice jako v sobotu. Veteráni vyhráli první periodu poměrem 2:0, ovšem střelci byli z poloviny jiní. Prosadili se Giesel a Hanuš. Zhruba v polovině střetnutí využil přesilovku hostující Jan Čaloun a bylo to o tři branky, avšak jen chviličku, neboť na druhé straně skóroval Petr Voráček. Rozdíl tří branek ale přeci jen svítil na časomíře po dvou třetinách, neboť v pětadvacáté minutě se prosadil Vojtěch Červinka. Na začátku třetí části skóroval opět Jan Čaloun. V čase 36:39 snížil stav chlumecký Patrik Barčák. Minutu po něm ale využil přesilovku Kašpar a přidal šestý gól Pivošů. Tečku za zápasem a celým čtvrtfinále udělal dvě minuty před koncem svým gólem Matyáš Čaloun. Pivní Veteráni tak slaví postup mezi nejlepší čtyřku v nejkratším termínu.

Konečný stav série HSÚ Pivní Veteráni Ústí n/L vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 2:0