2. liga

Ústí letos finále neuvidí, po dvou výhrách postupuje Kadaň a Dandy

Oba semifinálové duely 2. ligy musely rozhodnout čtvrté zápasy, které v obou případech stačily k rozhodnutí, které celky se spolu utkají ve finále. V tomto sezonním ročníku proti sobě nastoupí Panthers Kadaň a HBC Dandy Malé Březno.

HBC Dandy Malé Březno vs. HSÚ Berani Ústí nad Labem 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Berani po nezvládnutém druhém duelu měli před sebou těžký úkol, v oslabené sestavě zaskočit na menším hřišti Dandy. Třetí zápas byl navzdory přesilovkám dlouho vyrovnaný, až před polovinou druhé třetiny se dokázali v rychlém sledu prosadit Hřebíček se Šarlingerem a dali svému týmu větší klid. Berani hráli velkou část zápasu v oslabení, což bylo velkou překážkou pro vytvoření tlaku. Ve třetí třetině dokázal přidat svůj druhý zásah Hřebíček a určil tak konečný výsledek 3:0. Domácí Toth pokryl všech 22 střel a připsal si čisté konto.

HBC Dandy Malé Březno vs. HSÚ Berani Ústí nad Labem 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

V neděli museli Berani odvracet konec sezony a začali výborně, když hned na konci druhé minuty dokázal využít přesilovku Berka. Vedení však nevydrželo dlouho a domácí Chyba vyrovnal. Stejný hráč pak čtyři vteřiny před koncem první třetiny využil přesilovku a Dandy mělo po první třetině náskok. Hrdina první třetiny Chyba byl v polovině druhé třetiny vyloučen a na konci hostující kombinace stál Barčák, který vyrovnal. Stav 2:2 ale trval jen krátce a vedení vrátil domácím Varga. Z pohledu Beranů to bylo v zápase vše. Domácímu týmu se ještě podařilo dvakrát trefit odkrytou branku při závěrečné powerplay a mohou slavit postup do finále. Berani končí sezonu se ziskem bronzových medailí.

Konečný stav série: HSÚ Berani Ústí nad Labem vs. HBC Dandy Malé Březno 1:3

SK Dubí vs. Panthers Kadaň 0:5 (0:3, 0:2, 0:0)

Po vyhroceném druhém duelu poutal velkou pozornost další zápas Dubí s Kadaní. Panteři vstoupili do utkání skvělým způsobem, když už ve druhé minutě skóroval Hájek. V dobrém výkonu pokračovala Kadaň i nadále a díky zásahům Ondřeje Tumpacha a poté znovu Hájka, prakticky rozhodla o osudu utkání. Ve druhé třetině šel do branky Sobotka, avšak po kuriózním gólu odskočila Kadaň ještě na větší rozdíl a nepopulárního bůra završil před koncem druhé třetiny Mašek. Třetí třetina se dohrála poměrně v klidu, branka už k vidění nebyla a Panteři tak získali pro neděli matchball. Hostující Vítek kryl 29 střel a zaslouženě si připsal čisté konto.

SK Dubí vs. Panthers Kadaň 1:3 (0:0, 1:3, 0:0)

Nedělní zápas začal hodně opatrně a první třetina kromě jedné nevyužité hostující přesilovky moc vzrušení nepřinesla. Ve druhé třetině se do přesilovek propracovalo i Dubí a druhou z nich po šťastném odrazu využil Jirava. Dubí v tu chvíli začalo mít více ze hry, ale Panteři si schovali klíčové zásahy do poslední pětiminutovky. Vše odstartoval Hájek, po využitém brejku na něj navázal Müller a poslední hřebíček do rakve zatloukl Ondřej Tumpach. Ve třetí třetině se už skóre neměnilo, Dubí nedokázalo využít ani závěrečnou powerplay, Vítek za celý víkend pustil za svá záda jediný míček a Kadaň tak míří do historického finále. Dubí zakončilo sezonu na čtvrtém místě.

Konečný stav série: Panthers Kadaň vs. SK Dubí 3:1

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
19 84:46 41
2.
SK Dubí
19 107:54 40
3.
HSÚ Berani Ústí...
19 82:45 38
4.
HBC Dandy Malé...
19 56:62 30
5.
HBC Ještěři...
19 62:65 25
6.
SHC Killers...
19 59:82 24
7.
Elba DDM Ústí nad...
19 49:87 16
8.
HBC Coma Team
19 54:112 14