Ostatní oznámení

Krátké shrnutí soutěží před vynucenou pauzou

Hokejbalové soutěže jsou momentálně pozastaveny, tak se podíváme, co se událo v našich regionálních soutěžích. Některé týmy byly v nucené karanténě nebo si odložily zápasy z preventivních důvodů, takže tabulky zatím zkresluje rozdílný počet zápasů, který týmy odehrály.

2. Liga

Bazzy Dečín odehrál 4 zápasy a pobral v nich 10 bodů, což zatím stačí na 1. místo. Bazzy těží konečně ze svého domácího hřiště a z tréninků, které na něm před sezónou absolvoval. Vlčí smečka potvrzuje předpoklady a třikrát vysoko vyhrála, z toho dvakrát proti Litoměřicím. Rondo táhne Miloslav Kváš, a především díky němu Rondo kromě porážky od Beranů v Českém poháru ještě neprohrálo. Litoměřice dvakrát vysoko prohrály s Vlčí smečkou, v ostatních zápasech ale braly body a jistě budou nepříjemný soupeř pro každého. Kadaň se schází v malém počtu hráčů, někdy musí naskočit v poli i brankář Vítek, ale svou kůži nedává lacino, zatím to stačilo na čtyři body. Výsledky rezervy extraligového Mostu budou určitě odvislé od pomoci hráčů z A týmu, zatím Most porazil pouze poslední Dandy. Berani a Ještěři mají díky karanténě a odloženým zápasům odehrán jen jeden zápas. Dandy Malé Březno zatím sbírá samé porážky a nedaří se mu především střelecky.

Regionální liga

Tabulku vede rezerva extraligové Elby DDM, jedinou porážku Elbě DDM uštědřili trochu překvapivě Wolves Chomutov. SK Dubí předvádí kvalitní výkony a nebýt dvou zápasů, které utekly „eskáčku“ těsně na konci, mohl být bodový zisk ještě větší. Jediným neporaženým týmem jsou SC Dragons, kteří kromě jednoho vítězství za tři body, vyhráli třikrát v prodloužení a pokaždé s výsledkem 5:4. Coma Team se v letošní sezóně po odchodu několika dlouholetých opor prezentuje mixem zkušeného stáří a běhavého mládí a zatím to stačilo na tři vítězství. B&W Dečín ukazuje, že je kvalitním týmem a pokud se sejde v plné sestavě se všemi oporami, tak je schopen porazit každého soupeře. Perla po odchodu prvního útoku z Beranů opět střelecky spoléhá hlavně na bratry Diepoldovi, Řetenické ale sráží velký počet inkasovaných branek. Wolves Chomutov nepředvádějí vůbec špatné výkony, trochu ale tápou v zakončení, proto to zatím stačilo pouze na jediné vítězství. Pivní Veteráni jako jediní nastoupili pouze do tří zápasů, ale připsali si jedno vítězství, ale také dvě vysoké porážky a zatím uzavírají tabulku.

Oblastní liga

V Oblastní lize jsou zatím dva suverénní celky, a to Ještěři „B“ a Orlík. Svým soupeřům nastřílely velký počet gólů a samy skoro neinkasují. Nejvíce se zatím daří O. Čejkovi, respektive A. Jedličkovi. Chlumec přes léto doplnil kádr a zatím to vypadá na dobrou sezónu. Menší perličkou je, že bodování Chlumce vede Jan Celner, kterého všichni známe především z brankoviště. Do Foreads přišlo několik hráčů z HBC 74, tradiční oporou je však gólman Luboš Markušovský, který ve čtyřech zápasech inkasoval pouze šest gólů. Desperados porazili pouze Neštěmice, jinak sbírali porážky. Žízeň Trnovany se oproti minulým sezónám trápí, a to především střelecky. Kings již několik let bojují s malou docházkou na zápasy a na výsledcích je to znát. Jediný tým, který nemá ani bod, je Sharks Neštěmice. Oproti minulým létům se Neštěmických na zápasy schází víc, ale výsledky se zatím bohužel nedostavily.