Oblastní liga

Souboj o první příčku v Oblastní lize vyzněl jasně pro Ještěry

Oblastní liga přinesla během dalšího hracího víkendu čtyři zápasy. Nejvíce se očekávalo od střetnutí Ještěrů a Orlíku, hosté se ale překvapivě nedokázali ani jednou prosadit. Ještěři naopak vstřelili osm branek a slavili jasnou výhru. Stejný počet gólů daly ve svém zápase také Trnovany.

HSÚ HBC Ještěři Ústí nad Labem ,,B‘‘ vs. HBC Orlík Ústí nad Labem 8:0 (0:0, 4:0, 4:0)

Dlouho očekávaný souboj o první příčku Oblastí ligy je minulostí, jak to dopadlo? V první třetině jsme branku neviděli, jelikož se brankáři obou celků činili. Ve druhé periodě otevřel skóre utkání Jiří Vitko, který nastartoval ještěří sílu, která se nakonec zastavila až na osmi brankách. Hostující Orlík nedokázal brankáře Matějku překonat, když na něj vyslal osmnáct střel, ale ani jedna neskončila mezi třemi tyčemi. Kuriozitou tohoto utkání byl přestup Vojtěcha Tůmy, který svému bývalému celku uštědřil tři body. Stejným počtem bodů se také blýskl Miloslav Tlapa.

HSÚ Foreads Ústí nad Labem vs. HSÚ HBC Desperados Ústí nad Labem 6:4 (1:2, 2:1, 3:1)

Nejnapínavější souboj tohoto víkendu se odehrál mezi celky Foreads a Desperados, kde jsme mohli vidět velice vyrovnanou hru, která se nakonec rozhodla až ve třetí třetině, ale jdeme na začátek. Utkání bylo vypjaté, ať už po brankové stránce, ale i na trestné lavici bylo rušno, když pruhovaní rozhodčí vyloučili celkem jedenáct dvouminutových trestů. Brankové skóre se přelévalo ze strany na stranu. V domácím dresu řádil obránce Ondřej Tuček, jenž zaznamenal pět kanadských bodů a byl hlavní ikonou svého celku. Vyrovnané skóre trvalo až do třiačtyřicáté minuty, když se prosadil dvacetiletý Vojtěch Hanzlík a Desperados nezbývalo nic jiného, než odvolat brankáře Turzu. Hra s jedním hráčem navíc nepřinesla ovoce a na konečný 6:4 zpečetil ranou do prázdné branky Tuček.

HSÚ Sharks Neštěmice vs. HSÚ SHC Warriors Chlumec 2:6 (1:1, 1:3, 0:2)

Domácí celek v letošní sezoně nebodoval, což chtěl samozřejmě změnit proti třetímu celku této ligy. Hosté však vstoupili do utkání lépe, když se hned po patnácti vteřinách hry prosadil David Koutský. Domácí na tento nepříznivý vývoj dokázali odpovědět ve dvanácté minutě a bylo opět srovnáno, více se v první periodě nedělo. Warriors se svého soupeře nezalekli a během prostřední části hry dokázali nasázet další tři branky, na které dokázal odpovědět jedním zásahem domácí Dominik Holeček. To bylo z holí neštěmických vše, avšak chlumečtí hráči dokázali přidat další dvě branky a zcela zaslouženě si z tohoto utkání odnesli tři body.

HbC Kings Teplice vs. HbC Žízeň Trnovany 1:8 (0:1, 0:3, 1:4)

Kings se v letošní sezoně zatím příliš nedaří, když dokázali přetlačil pouze Sharks a nyní se krčí na předposledním místě tabulky. V tomto utkání si však svoje postavení nevylepšili. Po celou dobu zápasu jasně dominovaly Trnovany, které se postupně dopracovaly k osmi zářezům na své pažbě. Nejlepším hráčem hostujícího celku byl Vlastimil Zavadil, kterému se podařilo vstřelit hattrick, a k tomuto úžasnému milníku přidal ještě jednu asistenci. Čestnou trefu Králů zaznamenal ve dvaačtyřicáté minutě Roman Venclovský. Nutno podotknout, že se jednalo o velice čistý souboj, když se na trestnou podíval pouze jeden hráč Žízně.


Tabulka Oblastní liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HSÚ SHC Warriors...
24 172:57 61
2.
HBC Black&White...
23 175:86 52
3.
Wolves Chomutov
23 108:80 38
4.
HSÚ Pivní...
22 122:98 36
5.
SK Dubí B
22 84:69 36
6.
HSÚ Foreads Ústí...
22 90:92 31
7.
HBC Orlík Ústí...
22 88:88 30
8.
HbC Kings Teplice
23 71:165 14
9.
HSÚ Sharks...
23 35:210 8