Ostatní oznámení

Jiří Cícha přibližuje mediální novinky v Regionu Čechy Sever, které se nedávno udály

Momentálně se Jiří Cícha kromě šefování regionálním rozhodčím podílí také na rozvoji obsahu webových stránek, které mají co nejlépe přiblížit veřejnosti celé jeho dění. Zeptali jsme se ho na pár otázek, které se týkaly novinek v severočeském regionu. Co toto těžké období přineslo, a co se chystá?

Regionální web prošel velkou proměnou, jak si tuto změnu pochvalujete? Je potřeba ještě něco vylepšit?

Proměna prošla celým hokejbalem, ať už se jedná o oficiální stránky hokejbalu, ČMSHb nebo regionální weby. Tuto změnu si velice pochvaluji, jelikož z uživatelského hlediska je to velice snadné a přehledné. Z hlediska fanouška se mi moc líbí zpracování statistik, v nichž se tedy ještě občas vyskytují chyby, ale na jejich odstranění se průběžně pracuje.

V mnoha utkáních jsme mohli vidět v akci zpracovávání elektronických zápisů, přineslo to tížený efekt?

Elektronické zápisy jsou obrovský krok dopředu, jelikož dokážeme spočítat na jedné ruce, jaký z amatérských sportů využívá právě tuto technologii. V budoucnu budou mít vedoucí jednotlivých celků možnost zadávat sestavy před utkáním z domova, ale to je zatím hudba budoucnosti. Postupně se dolaďují detaily a chyby, které vzniknou v průběhu používání, ale to není nic netypického.

Po každém víkendu jsou vkládány fotogalerie na nový web, jaká je strategie focení určitých zápasů?

Vidím to jako obrovské pozitivum, že si můžeme vkládat fotogalerie na vlastní web a nepoužívat k tomu například externí webové aplikace, které mnohdy snižují kvalitu a jsou zahlceny reklamními sděleními. Strategii nasazení má na starosti Markéta Štroufová, ale co vím, tak se každý víkend snaží, aby z každé soutěže bylo vždy jedno album. Ne vždy se to podaří, jelikož redaktoři jsou většinou také hráči jednotlivých celků.

Dozvěděli jsme se zákulisní informaci, že by se nějaká utkání mohla natáčet v přímém přenosu, můžete nám to nějak přiblížit?

Tato informace je poněkud horká, jelikož jsme teprve ve fázi příprav, ale jak jste zmínila, zanedlouho budeme mít techniku na to, abychom mohli natáčet regionální utkání. Jaká strategie vysílání přenosů bude, je zatím ve hvězdách, ale určitě se o ní pobavíme, abychom v tomto směru opět Region na severu Čech pozvedli.

Na každém konci sezony se rozdělují individuální trofeje těm nejlepším hráčům daného ročníku, chystají se v tomto ohledu nějaké změny?

Každý rok jsou udělovány ceny těm nejlepším hráčům jednotlivých soutěží. Chystá se pouze jedna změna, a to ta, že by se jednotlivé trofeje pojmenovaly po významných hráčích, či rozhodčích tohoto Regionu, avšak zatím to je pouze v pracovní verzi, takže v nejbližší době vše zůstává tak, jak to dobře znáte.

Letos v září bude slavit Regionální svaz hokejbalu Čechy Sever kulaté 10. výročí založení, připravují se k této významné události nějaké oslavy?

Ano, oslavy se připravují, ale vše závisí na tíživé situaci spojené s pandemií COVID-19, takže zatím v tomto ohledu více neprozradím. Můžu jen říci, že Výkonný výbor chystá akce v rámci této slavností příležitosti, ale jaké, to si zatím nechám pro sebe.

I přes momentální těžké období je změn opravdu velké množství, můžeme očekávat nějaká další, která byste si přál udělat, a tím tak Region pozvednout?

Jelikož je momentálně sezona pozastavena, tak se snažíme doladit chyby, které se nám na našich regionálních stránkách objevují. Tímto bych rád uvítal, kdyby kdokoliv měl nějaký problém s načtením zadaného parametru, nebo se zobrazením, ať mě prosím kontaktuje na mé e-mailové adrese - cicha@hokejbal.cz a chybu mi tam popíše. Obrovským pozitivem jsou články, které redakce tvoří, jelikož jsme jeden z mála regionů, který tvoří vlastní obsah a informuje všechny příznivce severočeského hokejbalu o proběhlých zápasech, ať už textovou formou, nebo tou obrázkovou.