2. liga

Titulová sezóna byla legendární, o to víc mě takový konec Beranů štve, mrzí Vojtěcha Červinku

Ještě před přerušením všech hokejbalových soutěží přišla špatná zpráva ze severu Čech. Berani Ústí nad Labem se museli odhlásit z 2. Ligy. Relativně nově vzniklý tým hned ve své první sezóně dokráčel pro titul, a to stylem, že za celou sezónu nenašel přemožitele.

V další sezóně už Berani párkrát klopýtli, ale stále patřili k největším favoritům na titul, bohužel sezóna se musela kvůli pandemii přerušit a nakonec zrušit. V letošní sezóně Berani bojovali se špatnou docházkou a výsledkem bylo odhlášení obhájce titulu ze soutěže. Zakladatel, kapitán a vedoucí týmu Stanislav Tauš dělal, co mohl, ale bohužel musel sáhnout k nejméně příjemnému řešení. Celá situace ho mrzí natolik, že se slušně omluvil i z rozhovoru pro naši redakci, a proto jsme museli vyzpovídat Vojtěcha Červinku, který patří mezi nejznámější Berany, hlavně díky jeho působení v Extralize.

Hlavní problém? Docházka

Vojto, hlavní otázka na začátek. Co stálo za koncem Beranů v 2. Lize?

Už před sezónou panovala debata, zda to přihlásit, zda bude dostatečná docházka na zápasy. Odsouhlasili jsme si, že to přihlásíme a že budeme chodit. Stávalo se totiž často, že ještě v pátek byly připravené tři lajny i s náhradníkem a v neděli už jsme nebyli schopni ani dát dohromady dvě kompletní lajny. Tento trend však pokračoval i na začátku této sezóny. Doufal jsem, že se přes podzimní „koronapauzu“ dáme dohromady, uvědomíme si ten problém a hned po rozvolnění se sejdeme na tři lajny. Bohužel to se nestalo, přišlo několik omluvenek, další jedinci se ani nevyjádřili, a to vše vedlo k předčasnému ukončení této sezóny.

Je ve hře nižší soutěž?

Souhlasili s ukončením v soutěži všichni hráči, nebo došlo k nějaké diskuzi?

K diskuzím docházelo furt. Na soupisce bylo snad pětatřicet hráčů, ale na zápasech jste mohli potkat de facto osm stejných tváří. Jasně, že to všichni nechtěli složit, ale 2. Liga se dnes v nekompletních dvou lajnách bohužel hrát nedá.

Máte nějaké informace o pokračování Beranů třeba v nižší lize?

Vím, že se bavili o přihlášení do nižší soutěže, ale jak tomu opravdu v příštím ročníku bude, to je ještě ve hvězdách.


Vojtěch Červinka nastupuje za extraligový A tým ústecké Elby a v Beranech tak patřil mezi výrazné druholigové tváře. Zdroj fotky: RSHb Čechy Sever.

Pivní Veteráni jsou srdcová záležitost

Hned v historicky první sezóně se Vám podařilo vyhrát titul bez jediné porážky. Mrzí Vás hodně konec v 2. Lize?

Titulová sezóna byla legendární a něco nezapomenutelného a jsem moc rád, že jsem toho mohl být součástí. O to víc mě takový konec štve.

Jste kmenovým hráčem extraligové Elby, už máte v hlavě nějaký plán o střídavém startu do nižší ligy?

Do konce sezóny si jiný střídavý start stejně nemůžu zařídit, takže to teď neřeším. Nějaká ta nabídka, hlavně od spoluhráčů z Elby, už padla, ale na to je ještě času dost. Jediné, co mohu, je ještě nastupovat za náš B tým. Kdyby však byla možnost hrát za Pivní Veterány, kteří hrají Regionální ligu, bral bych ji všema deseti. To je srdcová záležitost. (úsměv)


Vrátí se mistři 2. Ligy Čechy Sever 2019 někdy v budoucnu zpátky na hokejbalovou mapu? Letos na podzim ji náhle opustili... Zdroj fotky: RSHb Čechy Sever.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Dubí
17 101:48 37
2.
Panthers Kadaň
17 75:42 36
3.
HSÚ Berani Ústí...
17 78:39 35
4.
HBC Dandy Malé...
17 47:55 26
5.
SHC Killers...
17 53:73 24
6.
HBC Ještěři...
17 56:59 22
7.
HBC Coma Team
17 51:104 14
8.
Elba DDM Ústí nad...
17 38:79 10