2. liga

Nový tým Vlčí smečka má velké ambinace, prozrazuje Martin Zdvořáček

V letošní sezoně vznikl jako zcela nový tým a jeho výkon je vskutku fantastický. Jedná se o tým Vlčí smečky, ve kterém figuruje hned několik extraligových jmen. Jeho doupě zatím nepoznalo hořkost porážky a tyčí se na samém vrcholu 2. Ligy Čechy Sever. Strůjcem nového celku je Martin Zdvořáček.

Založili jste nový tým Vlčí smečka, s jakými ambicemi?

Chceme stavět na partě okolo které tenhle tým vznikl. Chceme si užívat hokejbal, ale mít i společně mimosportovní zážitky. Nicméně většina z nás dělala někdy sport na nějaké výkonnostní úrovni, proto chceme k zápasům přistupovat zodpovědně a dosahovat co nejlepších výsledků.

Ze sezóny jste toho moc neodehráli, mrzí to o to víc, když jste si vytvořili novou partu?

Bohužel mám pocit, že jsme udělali víc rozhovorů, než jsme odehráli zápasů. Určitě nás to mrzí, kluky to chytlo. Osobně mám radost z toho, že na zápasy jezdí rádi i kluci, kteří nejsou z Ústí a původně neměli být na každém zápase. Atmosféra na zápasech je prostě výborná.

Neprohráli jste ve 2. Lize ani jeden zápas, stačilo Vám šest zápasů ukázat, zda jste tým poskládali dobře nebo zda máte ještě někde rezervy?

S kluky jsme spokojení. Rezervy určitě jsou, trochu už jsme poznali, na čem musíme zapracovat. Ale tým je podle mě silný, jde jen o to, jak si to nastavíme uvnitř týmu, aby nám to fungovalo jak na hřišti, tak mimo něj.

Máte ambice na 1. Ligu? Popřípadě byla by to už otázka příští sezóny?

Sportovně by nás to určitě lákalo. Každý, kdo se pohybuje ve sportovním prostředí, ale ví, že u amatérského sportu nejde koukat jen na sportovní výzvy. Otázkou je taky systém soutěže. Kdyby byla 1. Liga nadále celorepubliková, bylo by to daleko komplikovanější. Když by se pro to nadchli kluci v týmu a byli ochotni k tomu přistoupit zodpovědně, tak by to pro nás bylo téma. Měli jsme ve 2. Lize pro tuto sezónu nejvyšší ambice, bohužel jsme neměli možnost je naplnit. Sportovní cesta by pro nás určitě byla lepší. Uvidíme, jak bude vůbec vypadat další směřování hokejbalu, hlavně si přejeme, abychom už mohli být na hřišti.

Máte tým složený z mladých hráčů, může to být klíč k úspěchu?

Může a nemusí. Máme k sobě věkově dost blízko, byla to jedna z věcí, na kterých jsme stavěli při skládání týmu. Když najdeme mladé kluky, kteří by zapadli k nám do party a měli správný přístup, určitě je rádi zapojíme.


Na Vaši lavičku usedl jako trenér Honza Fedák, z jakého důvodu jste sáhli zrovna po něm?

Všechny nás dobře zná. Popravdě jsme nedávali tolik šancí tomu, že na naši nabídku kývne. Kluci, kteří v týmu jsou, k němu mají respekt za to, jak k hokejbalu přistupuje a on zároveň rozumí tomu, jak fungujeme my a rozhodl se nás v tom podpořit.

Vy jste bývalý hokejista, chybí Vám to nebo si chodíte občas ještě zahrát?

Popravdě jsem byl na ledě od té doby, co jsem skončil s hokejem, jen jednou. Rád bych si šel zahrát pro srandu, ale prostředí profesionálního sportu mi určitě nechybí. Mohl jsem si alespoň v pár zápasech vyzkoušet extraligu hokejbalu a sportovně mi to zatím dávalo to, co potřebuji.

Máte nějaké hokejbalové cíle? Nebo se chcete tímto sportem hlavně bavit?

Jde to ruku v ruce. Chci se tím hlavně bavit, ale to neznamená, že chci úplně upustit od ambic. Samozřejmě je to vždy nějaký kompromis mezi osobním životem a časem, které sportu věnuji.

Udržujete se nějak v kondici nebo jste člověk, který si po letech dřiny radši odpočine?

Kromě toho, že se chci nějak udržovat v kondici, se snažím trochu věnovat tomu, abych se dostal do dobrého stavu po zdravotní stránce.. Zjistil jsem, že ten režim, který jsem každodenně podstupoval, na mě i v mém věku zanechal nějaké následky. Do kondice se ale stejně nejlépe dostanu na hřišti.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Dubí
17 101:48 37
2.
Panthers Kadaň
17 75:42 36
3.
HSÚ Berani Ústí...
17 78:39 35
4.
HBC Dandy Malé...
17 47:55 26
5.
SHC Killers...
17 53:73 24
6.
HBC Ještěři...
17 56:59 22
7.
HBC Coma Team
17 51:104 14
8.
Elba DDM Ústí nad...
17 38:79 10