2. liga

V hokeji bych si chtěl zahrát Extraligu a v hokejbale vyhrát titul s Ještěry, odkrývá své plány Vladimír Brož

V hokejových profesionálních klubech už v dnešní době jen těžko hledáte odchovance a patrioty. Jedním z nich je ale Vladimír Brož, který oblékal dres Třebíče i Litoměřic, ale většinu své kariéry strávil v rodném Ústí nad Labem, kde si na svůj dres vysloužil v několika zápasech i kapitánské „céčko“.

Vladimír Brož ale také nezanevře ani na svůj oblíbený hokejbal a už od 13 let se prohání po ústeckých kolbištích. Momentálně patří na soupisku Ještěrů z Ústí nad Labem, kteří mají ve 2. Lize na severu Čech jen ty nejvyšší ambice. O kariéře profesionálního hokejisty, sportovních cílech a mnoho jiného se dozvíte v rozhovoru, který tvrdý obránce poskytl naší redakci.

Se svými prvními spoluhráči se vídám dodnes

Jak dlouho se věnujete ve svém volnu hokejbalu? A kdo Vás k němu přivedl?

Hokejbal hraji od nějakých 7 - 8 let, ale poprvé do nějakého týmu jsem přišel ve 13 letech, bylo to do ústeckého týmu Motor, který v té době vyhrával, co mohl. Byli tam skvělí hráči, se kterými se setkávám dodnes.

Za které týmy jste nastupoval ve své hokejbalové kariéře?

V hokejbale jsem nastupoval za ústecké celky Motor, Sonáta a Ještěři.

Slovan a Ještěři

V hokejovém prostředí jste nedávno prodloužil smlouvu v ústeckém Slovanu, budete tedy pokračovat v dresu Ještěrů na plastovém povrchu?

Ano, ve Slovanu pokračuji a v Ještěrech to samé, i když tento rok nám všem, který máme rádi hokejbal ničí covid, takže si nemyslím, že tuhle sezónu se ukážu na plastu.


Ještěři patří tradičně mezi největší favority v soutěži. Nehovoří se o postupu do 1. ligy?

Na tohle se musíte zeptat manažera, kapitána a správce Ještěrů Ivana Kučery, ale za mě si myslím, že v téhle lize jsme spokojeni.

Běh, posilovna a nebýt covidu, tak hokejbal

Kariéra profesionálního hokejisty je jistě v této době náročná. Jak se připravujete, abyste nevypadl z formy?

Občas si zajdu zaběhat nebo do posilovny k nám na zimní stadion a nebýt covidu, tak se hlavně udržuji formou hokejbalu. Pořádná příprava nám začne 3. května, která bude spojena i s tréninky na ledě.

Čeho byste chtěl dokázat v hokejové i hokejbalové kariéře?

Zahrát si v hokejové extralize by bylo skvělé, ale teď bych chtěl hlavně udělat super výsledek se Slovanem. V hokejbale bych chtěl určitě vyhrát naši ligu, to by bylo pro celý náš tým pecka.


Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
20 88:49 44
2.
SK Dubí
20 111:56 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
20 84:49 38
4.
HBC Dandy Malé...
20 62:69 30
5.
SHC Killers...
20 63:84 27
6.
HBC Ještěři...
20 65:69 25
7.
Elba DDM Ústí nad...
20 56:93 19
8.
HBC Coma Team
20 56:116 14