Regionální liga

Pohár Ústeckého kraje odstartovali Dragons dvěma výhrami. Zvítězila i Coma a Wolves

Po půl roce koronavirové pauzy se o minulém víkendu rozběhl pohár Ústeckého kraje. Do něj se přihlásilo sedm mančaftů, které si to rozdají o místenky na final four. Skvěle vykročili Dragons, jenž dokázali získat plný počet šesti bodů. Ve svých zápasech se z výhry radovali ještě hráči Comy a Wolves.

HBC Black&White Děčín vs. SC Dragons Ústí nad Labem 1:8 (0:3, 0:5, 1:0)

V sobotu nás čekalo pouze jedno utkání, kdy Dragons cestovali na půdu Děčína. Vyrovnaný stav vydržel polovinu první periody, poté se prosadili Grosse a Faigl. Prvně jmenovaný skóroval ještě v samotném závěru úvodního dějství. První třetina tak drakům vyšla skvěle, kdežto ta druhá přímo mistrovsky. Díky pěti brankám nedali Děčínským žádnou šanci na bodový zisk. Domácí Hampl v čase 33:00 připravil brankáře Štichu o čisté konto. Jednoznačnými hvězdami byli Tomáš Faigl (1+5) a Jan Grosse (4+3). V utkání bodovalo všech devět hráčů, kteří oblékli dres Dragons.

HSÚ Pivní Veteráni Ústí nad Labem vs. Wolves Chomutov 5:8 (0:2, 1:4, 4:2)

Nedělní program odstartoval souboj mezi Pivními Veterány a Wolves Chomutov. Hostům se povedl vstup do utkání. Po necelých pěti minutách vedli zásluhou branek Vargy a Svobody dvoubrankovým rozdílem. V polovině druhé části zkorigoval stav v přesilovce domácí Kubík, jenže ani ne po půl minutě přišla odpověď z hokejky Jana Knížeho. Vlkům se druhé dějství dařilo a za záda brankáře Černého přidali ještě tři branky. Úvodních pět minut třetí patnáctiminutovky ale bylo ze strany zelenočerného souboru šílených a Pivoši se díky třem brankám dostali na dostřel pouhých dvou branek a hrozilo, že by se z utkání stalo drama. To ale odmítl Jakub Varga, jenž v čase 35:12 zkompletoval hattrick a opět vrátil Chomutovu tříbrankový náskok. Stalo se tak za půl minuty po čtvrté brance Pivních veteránů. Poslední minuta přinesla ještě dvě úpravy skóre. Nejprve vstřelil osmý gól Wolves šikovnou tečí Ondřej Fencl a vzápětí využil lehkovážné rozehrávky hostujícího brankáře Pohořálek.

HSÚ HBC Coma Team vs. SK Dubí 9:3 (3:0, 4:3, 2:0)

Brankový účet otevřel dvěma zásahy během dvou minut Roman Navarra. Tentýž hráč ještě v první části připravil branku pro Jakuba Růžičku a Coma tak vedla po patnácti minutách rozdílem tří branek. Na konci devatenácté minuty náskok navýšil Matěj Harkabus. Poté Dubí prostřelilo brankáře Mergla zásluhou Davida Bíma. Jenže na to reagoval svou třetí brankou v zápase Navarra. Na průběžných 5:2 snižoval dubský Maresch. Poté skóroval za Comu Havlík. Minutu před koncem třetiny se prosadil hostující Pokorný a přesně se sirénou skóroval Hovorka. Coma tak před třetí částí vedla 7:3 a svůj náskok díky dvěma brankám v posledním dějství ještě navýšila a vyhrála 9:3. Počet střel ale byl vcelku vyrovnaný – 30:28, takže rozhodla efektivita v zakončení. Čtyři kanadské body si připsali Roman Navarra a Kale Costa.

SC Dragons Ústí nad Labem vs. Elba DDM Ústí nad Labem B 5:4 (2:1, 0:2, 3:1)

Program uzavřel tým, který ho v sobotu načal a tedy Dragons. Ti přivítali v nedělním podvečeru béčko Elby DDM a k vidění byl nejvyrovnanější zápas ze všech. Střeleckou formu potvrdil již ve čtvrté minutě Grosse. Vyrovnání přišlo na počátku čtrnácté minuty, kdy se trefil Giesel. Jenže ještě do přestávky vrátil Dragons vedení Milan Jelen mladší. Druhá část vyšla Elbě DDM, která díky brankám Škurly a Červinky otočila vývoj zápasu na svou stranu. Dragons ale nic nezabalili a již po dvou minutách bylo srovnáno, prosadil se Faigl. O další tři minuty již opět vedl dračí soubor a to po brance Nedomy. Pět minut před koncem rozhodl o výhře Loukota, neboť béčko Elby DDM dokázalo pouze zkorigovat zásluhou Netušila.