Regionální liga

Základní část regionálního poháru dohrána, o titul si to rozdá trojice týmů

Základní skupina letního regionálního poháru ukrojila poslední herní víkend. Ještě před jeho startem došlo ke kontumaci zápasu Elba B – Wolves, čímž hosté získali tři body do tabulky. Ve zbylých třech kláních se uzavřela skupinová fáze a rozhodlo se, kdo si to rozdá první červencový víkend o titul.

Na final four mělo startovat i Dubí, jenže z toho sešlo, takže o titul krajského šampiona si to rozdá Coma Team, Dragons a chomutovští Wolves.

HBC Black&White Děčín vs. SK Dubí 7:4 (0:2, 5:0, 2:2)

Brankový účet otevřel na konci sedmé minuty hostující Miloslav Kváš. Stejný hráč o sedm minut později dostal Dubí do dvoubrankového náskoku. Ten začal Děčín odmazávat ve druhé třetině. Po pouhých devíti sekundách bylo sníženo, trefil se Karel Pilař. Tentýž hráč v polovině zápasů vyrovnal a osmnáct sekund později již domácí vedli zásluhou Klementa. Do konce druhé periody přišla ještě dvakrát gólová radost Děčínských. Do černého mířili Hampl a Drnec. V brankostroji domácí pokračovali ihned po pauze, kdy přidal svůj druhý gól Klement. Následně zkompletoval hattrick dubský Kváš a dvě minuty před koncem ještě snížil Walter. Tečku za utkáním udělal v přesilovce domácí Karel Pilař, který také zkompletoval hattrick. Dubí se sezónou rozloučilo porážkou.

SC Dragons Ústí nad Labem vs. HSÚ Pivní Veteráni Ústí nad Labem 10:3 (3:0, 4:1, 3:2)

Dragons měli jistý postup na finálový turnaj. I tak jim ale nezvlhl střelecký prach. Již ve třetí minutě to potvrdil využitou přesilovkou Štěpán Kuchynka. Jedenáctá minuta přinesla zvýšení z hokejky Erika Mareše a dvě minuty před první pauzou upravil na 3:0 pro Dragons Tomáš Stuchlý. Než se poprvé prosadili Pivní veteráni, tak již Draci vedli o pět branek. První gól „Pivošů“ vstřelil Jan Kašpar. Do druhé sirény zkompletoval hattrick Kuchynka a bylo to rázem 7:1! V čase 32:02 se gólově prosadil i předseda regionu zkušený Milan Jelen. Po něm přidal druhou branku hostí Pohořálek. Pověstnou desítku načepovali Dragons po brankách Nedomy a Vlacha. Tečku za zápasem udělala trefa Tomáše Prokopa.

Wolves Chomutov vs. HBC Black&White Děčín 5:3 (3:0, 0:2, 2:1)

První perioda se povedla Wolves na výbornou, vyhráli jí 3:0. Do střelecké listiny se nejprve zapsal Ondřej Fencl a po něm dvakrát Jakub Varga. Naopak vstup do druhé části se zelenočernému celku nepovedl a Děčín rychle dvěma góly snížil. Dvěma trefami je vrátil zpět do hry David Rubeš. V polovině třetího dějství dokonce přišlo vyrovnání z hokejky Marka Klementa a tříbrankový vlčí polštář byl rázem fuč. Vítěznou ranou se dá považovat pokus chomutovského Petržílky, jenž si bek Děčína srazil do záda vlastního brankáře. Stalo se tak dvě minuty před koncem. Tečku za zápasem udělal tři vteřiny před vypršením základní hrací doby Jakub Varga, jenž trefou opuštěné klece zkompletoval hattrick. Jedná se o jeho druhý hattrick v letním poháru a oba se udály na hřišti v Ústí nad Labem.

Finálový turnaj

V neděli 4. července poznáme vítěze Regionální ligy. Z původních čtyř postupujících mužstev si to o zlato rozdají jen nejlepší tři. K ústecké dvojici Comy a Dragons se přidají chomutovští Wolves. Uvidíme, jak zápasy, hrané na 2x15 minut popř. 5 minutové prodloužení, dopadnou.

Rozpis:

9:00 HBC Coma Team – SC Dragons Ústí nad Labem

13:15 Wolves Chomutov – HBC Coma Team

17:30 SC Dragons Ústí nad Labem – Wolves Chomutov