2. liga

Kadaň, Dubí a Dandy jsou nadále stoprocentní, první výhru slaví Berani

Ve druhém kole druhé ligy potvrdily dobrou formu celky Kadaně, Dandy Malé Březno a Dubí. Tato trojice je zatím stoprocentní. První výhru v nové sezóně slavil ambiciózní celek Beranů, jenž přetlačil v ústeckém souboji rezervu Elby DDM.

SHC Killers Litoměřice vs. Panthers Kadaň 1:8 (0:4, 1:2, 0:2)

Kadaň čekalo druhé venkovní utkání v řadě. Na hřišti Litoměřic začala skvěle a v jedenácté minutě vedla tříbrankovým rozdílem. Ten zajistily trefy Ráce a bratrů Tumpachů. Pět sekund před první pauzou využil přesilovku Hájek a Panthers vedli již o čtyři zásahy. Následně se v sedmadvacáté minutě podařilo prostřelit Vítka domácím Killers. Přesilovku využil Smolík. Radost z branky ale trvala jen krátce, než duo Rác a Paul do přestávky poslalo Kadaň do pětibrankového náskoku. Vysoký náskok se obhájcům zlata podařilo udržet a v závěrečných minutkách druhého kola ještě navýšit. Josef Rác zkompletoval hattrick a poprvé v sezóně se trefil i Pavel Sommer. Kadaň tak vyhrála i druhé utkání v ročníku a je stále stoprocentní.

Elba DDM Ústí n/L B vs. HSÚ Berani Ústí n/L 1:8 (0:5, 1:1, 0:2)

Berani rozhodli o tříbodovém importu ze zápasu proti rezervě Elby DDM již v první třetině, kterou opanovali poměrem 5:0. Do černého zamířili přesně Novotný, dvakrát Dvořák, Šilínek a Hruška. Po změně stran navýšil vedení hostí svou druhou trefou Šilínek. Následně zaznamenal čestný úspěch Elby DDM Jakub Hašek. Třetí část patřila Petru Hruškovi, jenž svými dalšími dvěma brankami zkompletoval hattrick a uzavřel výsledek utkání na 8:1.

HBC Dandy Malé Březno vs. HBC Ještěři Ústí n/L 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)

Dandy sehrálo druhý domácí zápas v řadě, tentokrát hostilo houževnaté Ještěrky. V osmé minutě poslal domácí do vedení Kastner, o dvě minuty později navýšil vedení Glacner a ve dvanácté minutě zvýšil na 3:0 Pavel Uher. Minutu před pauzou vykřesal naději Ještěrů kapitán Kučera. Dandy ale tuto šanci odrazilo, v polovině druhé části skóroval Ondřej Uher a výsledek uzavřel šest minut před koncem svou druhou trefou Kastner. Závěr utkání přinesl emoce a vyloučení, ale výsledek se již nezměnil a Dandy zůstává stoprocentní.

HBC Coma Team vs. SK Dubí 4:10 (1:4, 2:4, 1:2)

Souboj mezi Comou a Dubím sliboval skvělou podívanou, a to se také potvrdilo. Jako bonus byl velký počet branek. Dubí si vypracovalo pohodlný náskok o čtyři branky, který Coma v závěru první části zkorigovala a i v dalším průběhu dokázala smazat ztrátu pouze na rozdíl dvou branek. Zápas sedl dvojici Jakub Koval a Marek Chytrý, která na straně SK uzavřela hattrick. Na pěti brankách z desíti se podílel bývalý extraligový hráč Jan Langthaler, jenž dva góly sám dal a tři připravil. Hned čtyři asistence zaznamenal Miloslav Kváš. Na straně Comy byl nejvíce vidět Jiří Topol, jenž posbíral tři asistence. Utkání celků, které v posledních letech hrály prim ve svých soutěžích, skončil nakonec bohatým výsledkem 4:10 pro Dubí.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17