2. liga

Elba DDM B přetlačila Berany, Kadaň potřetí vyhrála venku

Již kompletní šestnácté kolo má za sebou 2. Liga. V sobotu se z dvou bodů radoval celek Dandy, jenž přetlačil Ještěry. V neděli potřetí venku zvítězila Kadaň, která vyloupila Litoměřice. Dubí si poradilo s Comou a na závěr kola, možná trošku překvapivě, porazila rezerva Elby ambiciózní celek Beranů.

HBC Dandy Malé Březno vs. HBC Ještěři Ústí n/L 4:3pp (1:0, 1:1, 1:2 – 1:0)

Úvodní třetinu získalo domácí Dandy, které se dostalo v desáté minutě do vedení. Přesně se trefil Jiří Hladký. Vyrovnání přišlo v polovině utkání z hokejky Ivana Kučery. Vedení domácím vrátil v šestadvacáté minutě Pavel Kuběna. Kapitán Ještěrů Ivan Kučera podruhé srovnal stav zápasu tři minuty před koncem. Po něm ale poslal Malé Březno opět do jednogólového trháku minutu a půl před sirénou Jan Drenčko. Když už se zdálo, že domácí získají tři body, tak pouhých devět sekund před koncem třetí třetiny uzavřel hattrick hostující Kučera a poslal utkání do prodloužení. V něm rozhodl v devětačtyřicáté minutě o druhém bodu pro domácí hokejbalisty Michal Vosmik.

SHC Killers Litoměřice vs. Panthers Kadaň 1:8 (0:3, 1:2, 0:3)

O poznání jednoznačnější průběh mělo střetnutí mezi Litoměřicemi a Kadaní. Hosté z královského města díky dvěma brankám Ondřeje Tumpacha mezi šestou a osmou minutou rychle vedli. Povedenou první třetinu podtrhl ještě gól Josefa Ráce při vlastním oslabení. Šest sekund po změně stran vstřelil čtvrtou branku Kadaně Adam Hájek a opět padla v oslabení. Ve dvaadvacáté minutě snížil za domácí Tomáš Ultsch. Jenže radost ze snížení trvala jen chvilku, než uzavřel hattrick Ondřej Tumpach. Dvaatřicátá minuta přinesla druhou gólovou radost Josefu Rácovi. O deset minut později se z premiérového gólu v letošním ročníku radoval Marek Glaser. Tečku za zápasem udělal patnáct sekund před třetí sirénou Jiří Paul. Kadaň tak potřetí vyhrála na venkovním hřišti, tentokrát vyloupila Litoměřice.

HBC Coma Team vs. SK Dubí 4:8 (1:2, 0:6, 3:0)

Již ve druhé minutě poslal Comu do vedení Tomáš Harkabus. V desáté minutě přišla odpověď z hokejky Matouše. Přesně se sirénou využil početní výhodu hostující Jakub Koval a Dubí otočilo vývoj zápasu. A otočilo ho pořádně, neboť ve druhé části nasypalo hráčům Comy půltucet branek a kráčelo za další výhrou. Michal Matouš ve druhé části přidal tři branky a celkově se pod vedení podepsal čtyřmi přesnými zásahy. Po jednom přidali Rus, Matěj Koval a Kváš. Když Dubí patřila druhá část, tak třetí patnáctiminutovka naopak patřila domácí Comě, která utkání třemi góly alespoň snížila konečný rozdíl ve skóre. Premiérovými brankami v letošní sezóně se pod to podepsali Bauer s Kubíčkem. K nim se přidal i Dominik Havlík. Utkání nakonec nabídlo dvanáct branek, což je nejvíce z celého kola.

Elba DDM Ústí n/L B vs. HSÚ Berani Ústí n/L 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Jako první se dostali do vedení hráči Beranů. V jedenácté minutě překonal Koudelku Daniel Adámek. Rezervě Elby DDM se povedlo vyrovnat v závěru druhé části. Do černého zamířil Vojtěch Červinka. A právě jeden z lídrů áčka Elby DDM pomohl k obratu v pětatřicáté minutě, když nahrál přesně TomášI Kapustovi, jenž využitou přesilovkou otočil zápas. Těsné vedení svěřenci Jana Plachého nakonec udrželi a připsali si třetí letošní výhru za tři body.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
20 88:49 44
2.
SK Dubí
20 111:56 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
20 84:49 38
4.
HBC Dandy Malé...
20 62:69 30
5.
SHC Killers...
20 63:84 27
6.
HBC Ještěři...
20 65:69 25
7.
Elba DDM Ústí nad...
20 56:93 19
8.
HBC Coma Team
20 56:116 14