2. liga

2. Liga: Zhodnocení sezóny pohledem vedoucích týmů a individuální ocenění

Sezóna 2021-2022 je již za námi, známe vítěze i poražené, držitele individuálních ocenění a nyní se v článku podíváme na to, jak hodnotí sezónu vedoucí jednotlivých týmů. Kdo byl spokojen a kdo nikoliv, kdo se přihlásí do další ročníku a kdo ještě neví? Toto vše v následujících řádcích…

1. Jak byste zhodnotil uplynulou sezónu?
2. Koho byste vyzvednul z Vašeho týmu? Dařilo se někomu?
3. Co jste říkal na úroveň soutěže?
4. Jak vidíte budoucnost Vašeho týmu? Budou u Vás nějaké odchody a příchody hráčů?

Vojtěch Uhlíř – HBC Bazzy Děčín

1. Podle vývoje a postavení v tabulce po základní části by se dalo říci, že pro nás semifinále bude úspěchem. Ale po vypadnutí v semifinále bohužel musím hodnotit sezonu jako neúspěšnou, protože jsme nezískali ani jednu z medailí. Pozitivum bylo, že jsme se na konci sezony začali scházet ve slušném počtu.

2. Nerad kohokoli vyzdvihuji, protože pro mě je to týmový sport a rozhodují především výsledky celého týmu, ale táhnul nás góly Martin Horáček, v bráně vychytal možné i nemožné Michal Vydra a na lavičce nás správně tlačil do výkonů a taktiky Petr Kotlík.

3. Úroveň se značně zvedla v play-off, protože všechny týmy díky zrušenému pravidlu startů natáhli kvalitní posily, a to bylo znát.

4. Momentálně nedokáži říci, odchody a příchody se zřejmě budou řešit hojně v červnu a červenci.

Jaroslav Ježek – SHC Killers Litoměřice

1. Sezóna se nám moc nepovedla a skóre 56:90 o tom dost vypovídá. Byl to spíše boj s docházkou na zápasy i na tréninky. V tom se odrazilo i postavení v tabulce. Za sebe můžu asi říct, že to byla nejhorší sezóna za dobu mého působení.

2. Nedařilo se nikomu. Jako tým jsme toho moc nepředvedli. Samozřejmě tam máme individuality, které v zápasech vynikají a jsou to rozdíloví hráči. Ale musíme zapracovat na týmovém výkonu. Zatím pořád věřím, že se s tím dá něco dělat. Tak doufám v lepší sezónu.

3. Úroveň soutěže je kvalitní. Jen škoda, že nás letos bylo tak málo.

4. Na soupisce máme spoustu hráčů, ale nikdo z nich nechodí pravidelně až na pár výjimek. Tudíž mohu říct, že sestava relativně zůstane stejná. Jedinou novinkou budou 2 nově příchozí hráči do A-teamu. Dobrou zprávou ovšem je, že stará garda opět založí B-team. Což by mohlo povzbudit i nás hráče A-teamu.

Ondřej Tumpach – Panthers Kadaň

1. Sezónu hodnotíme určitě pozitivně, je z toho konečné třetí místo. Celou sezónu jsme podávali dobré výkony, v semifinále nám stopku vystavili Berani, série to byla vyrovnaná, škoda že jsme nedošli až do finále.

2. Dařilo se nám všem, zlepšila se nám docházka na zápasy a to bylo nejdůležitější. Oba brankáři chytali výborně, ale vybírat nějaké jednotlivce nechci, makali jsme jako tým.

3. Úroveň soutěže výborná, všechny týmy hrály výborně a každý mohl porazit každého. Jen je škoda, že těch týmů ve 2. lize není víc.

4. Určitě se opět přihlásíme do druhé ligy, odchody už nějaké máme, ale to je každý rok stejný, příchody momentálně neřešíme, ale pokud někoho seženeme na doplnění kádru tak jenom dobře.

Ondřej Fencl – HBC Dandy Malé Březno

1. Sezóna byla docela náročná, poněvadž jsme na zápasy jezdili v malém počtu, hlavně s jádrem týmu, nicméně výsledkově se nám celkem dařilo a tak základní část můžu zhodnotit jako úspěšnou. V play-off už to bylo horší a Děčín postoupil zaslouženě.

2. U nás v týmu nikdo výrazně nevyčníval, ale za to bych vyzdvihnul to jádro týmu, které na zápasy jezdilo v malém počtu, ale přesto dělalo body.

3. Za sebe můžu říct, že kvalita ligy je poměrně vysoká.

4. To ještě sami nevíme a bude se o tom rozhodovat v následujícím období.

Tomáš Faigl – SC Dragons Ústí nad Labem

1. Je těžké a hlavně čerstvé hodnotit sezónu, ve které jsme na jednu stranu vyhráli základní část a to jsme ve většině zápasů nedali dohromady ani 2 lajny. A ve finále nás dělil pouze jeden zápas od celkového vítězství, což nás ještě nějakou chvíli bude mrzet.

2. Já osobně bych chtěl poděkovat hlavně těm starším ročníkům, kteří vesměs chodili celou sezonu a zvládali a vyhrávali zápasy v 7-8 lidech. Myslím, že bodově se jako každou sezónu dařilo kapitánovi Milanu Vlachovi a v play-off se k němu přidal i Karel Kubát. Ale zásluhu na druhém místě mají úplně všichni, zranil se nám gólman a na dva finálové zápasy musel do branky hráč a na poslední zápas nám přišel pomoci i Jan Filipovský. Tak že určitě díky patří všem

3. Soutěž určitě svoji kvalitu má, ale záleží na tom, v kolik lidech se scházíte a hrajete. Nás určitě doběhlo to, že z nějakých 22 hráčů máme nejméně polovinu lidí, kteří dali přednost jiným týmům a bohužel se většinou ty zápasy překrývali.

4. Pro příští sezónu budeme uvažovat o nějakých příchodech, ale hlavně o tom do jaké soutěže se vůbec přihlásíme.

HSÚ Berani Ústí nad Labem – bez odpovědí

Ocenění za uplynulou sezónu

All stars team:

Brankář: Petr Musil (Panthers Kadaň)

Obránci: Michal Smolík (SHC Killers Litoměřice), Ondřej Tuček (HSÚ Berani Ústí nad Labem),

Útočníci: Martin Horáček (HBC Bazzy Děčín), Milan Vlach (SC Dragons Ústí nad Labem), Jaroslav Netušil (HSÚ Berani Ústí nad Labem)

Individuální ceny:

Nejlepší brankář ZČ: Petr Musil (Panthers Kadaň)

Nejlepší obránce ZČ: Michal Smolík (SHC Killers Litoměřice)

Nejlepší střelec ZČ: Martin Horáček (HBC Bazzy Děčín)

Nejužitečnější hráč ZČ: Milan Vlach (SC Dragons Ústí nad Labem)

Vítěz kanadského bodování ZČ: Jaroslav Netušil (HSÚ Berani Ústí nad Labem)

Nejužitečnější hráč PO: Přemysl Svoboda (HSÚ Berani Ústí nad Labem)

Cena fair play: SC Dragons Ústí nad Labem

Vítěz základní části: SC Dragons Ústí nad Labem

Nejlepší rozhodčí:  David Loskot

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
20 88:49 44
2.
SK Dubí
20 111:56 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
20 84:49 38
4.
HBC Dandy Malé...
20 62:69 30
5.
SHC Killers...
20 63:84 27
6.
HBC Ještěři...
20 65:69 25
7.
Elba DDM Ústí nad...
20 56:93 19
8.
HBC Coma Team
20 56:116 14