2. liga

Kadaň sice na čele, ale poprvé ztratila bodík. Ústecká derby pro Berany a Elbu DDM B

Kadaňští potvrdili skvělou formu proti Dandy Malé Březno, byť třikrát prohrávali, tak slaví dvoubodový zisk po výhře na nájezdy. Těsná ústecká derby patřila Beranům a rezervě Elby DDM. Dubí přetlačilo celek litoměřických Killers.

HSÚ Berani Ústí n/L vs. HBC Ještěři Ústí n/L 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Ústecké derby mezi Berany a Ještěry bylo na góly skoupé. První branka padla již ve druhé minutě z hokejky Martina Patzelta. Na další radost na place si hráči a fanoušci museli počkat až do pětatřicáté minuty, kdy poslal Berany do dvoubrankového trháku Miroslav Štoček. Za dvě minuty bylo zaděláno na drama, neboť Vladimír Brož snížil. Ve zbytku utkání již však další branka nepadla, a tak tříbodový zisk slaví modrobílá parta.

SK Dubí vs. SHC Killers Litoměřice 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Dubí hostilo Litoměřice a skóre se poprvé pohnulo v polovině úvodní třetiny. Růžičku překonal Kovář. Litoměřickým se povedlo potrestat první prohřešek domácích a vyrovnat stav zápasu. Do černého mířil přesně Jakub Chlumský. Osud duelu rozsekl v čase 35:36 Jan Jejkal. Killers sice v závěru zkusili hru bez gólmana, avšak k remíze po základní hrací době to nevedlo. Tři body tak zůstaly v dubském držení.

Elba DDM Ústí n/L B vs. HBC Coma Team 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Druhé ústecké derby programu tohoto kola svedlo dohromady celek Elby DDM a Comy. Jako první se prosadili hráči Comy. Přesilovku využil Jan Trončinský. Vyrovnání si Elba DDM schovala na začátek druhé části, trefil se Giesel. Za deset minut bylo utkání otočeno, neboť Jan Ryska využil přesilovku. Coma ale má Jana Trončinského, který v závěru druhé části srovnal krok. Další pohyby ve skóre přinesla dvaatřicátá minuta. Nejprve skóroval Vojtěch Zeman, a za pětadvacet sekund na opačné straně Aleš Macek. Rozhodnutí vyrovnaného klání přinesla rána Ondřeje Filipa ze třiačtyřicáté minuty. Elba DDM B tak slaví třetí výhru ze čtyř posledních zápasů.

Panthers Kadaň vs. HBC Dandy Malé Březno 5:4ss (1:1, 1:2, 2:1 – 0:0)

Již ve třetí minutě zastavil časomíru domácí Václav Cestr. Za dvě minuty kontroval hostující Michal Vosmik. Ve dvacáté minutě poslal Dandy do vedení Lukáš Pešek. Kadaňští za čtyři minuty využili zásluhou Ondřeje Tumpacha přesilovku a bylo srovnáno. Miloš Hlinka v minutě osmadvacáté opět poslal Malé Březno do vedení. To vydrželo do poloviny třetí třetiny, kdy si Panthers opět pomohli využitou přesilovkou a opět mířil přesně Ondřej Tumpach. V čase 41:05 poslal Dandy potřetí do vedení Jiří Hladký, jenže lídr domácích Tumpach si vzal opět slovo a necelou minutu před závěrečnou sirénou poslal duel do prodloužení. To ovšem vítěze neurčilo, a tak rozhodovala samostatná střílení. V nich byl jako jediný úspěšný právě Ondřej Tumpach, jenž čtyřmi góly výrazně přispěl k dvoubodovému zisku. Dandy je tak první tým, jenž Kadani sebral alespoň bodík.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17