2. liga

Raichl sestřelil Dandy, do semifinále přímo Kadaň s Dubím

Dubí si díky výhře nad Berany zajistilo účast v semifnále, v příštím kole vyzve Kadaň v přímém souboji o první místo po základní části. Coma nestačila na Litoměřice. Velký obrat předvedla Elba DDM B, jenž ve třetí třetině doslova sestřelila domácí Dandy, i díky čtyřem brankám Václava Raichla.

SK Dubí vs. HSÚ Berani Ústí n/L 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)

Po bezbrankové první třetině otevřel zápas svým gólem hostující Vojtěch Uhlíř ve čtyřiadvacáté minutě. Dubí se povedl vstup do třetí třetiny a za necelé tři minuty otočilo vývoj na svou stranu. Postarali se o to Jan Jejkal a Marek Chytrý. Další branka a zároveň vítězná padla těsně po začátku poslední pětiminutovky a opět z hokejky Jejkala. Berani následně zkusili hru bez brankáře, která jim přinesla snížení, díky trefě Patzelta, avšak v pokračující, powerplay následně inkasovali. Trefil se Miloslav Kváš. Dubí tak získalo jistotu přímého postupu do semifinále.

HBC Dandy Malé Březno vs. Elba DDM Ústí n/L B 6:7 (2:0, 2:2, 2:5)

Ve třetí minutě poslal Dandy do vedení Chyba a o deset minut později zvýšil Vosmik. V polovině utkání Elba DMM zásluhou dvou branek Raichla srovnala, avšak v poslední minutě druhé části dvakrát kapitulovala. Během necelých dvaceti sekund se trefili Fencl s Vosmikem. Na počátku třetí části uzavřel hattrick hostující Raichl. Zhruba minutu po něm i domácí Vosmik. K němu se přidal Chyba a Dandy vedlo v tu chvíli 6:3. Jenže druhá polovina třetí části byla pro domácí jak z hororu. Vše načal Giesel. Na rozdíl jedné branky snížil Kučera a ve devětatřicáté minutě srovnal na 6:6 Vacek. Osud celého utkání si vzal do svých rukou dorostenec Václav Raichl a svým čtvrtým gólem v zápase přisoudil Elbě DDM tři body. Domácí již v závěru vyrovnat nedokázali.

SHC Killers Litoměřice vs. HBC Coma Team 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Litoměřické utkání odšpuntoval v sedmé minutě hostující Tomáš Harkabus. Domácím se podařilo vyrovnat těsně před přestávkou, trefil se Ultsch. V prostřední třetině dostal Killers do vedení Jaroslav Haken. Coma ale dokázala vyrovnat vývoj díky využité přesilovce hned zkraje třetí části. Rozhodující slovo měl Eduard Haken, jenž dvěma trefami přisoudil Litoměřicím zisk tří bodů.

HBC Ještěři Ústí n/L vs. Panthers Kadaň 3:4 (2:3, 0:1, 1:0)

Pouhých čtrnáct sekund stačilo domácímu Dušanu Pechymu, aby otevřel skóre. Za tři minuty ale bylo srovnáno, v přesilovce se trefil Marek Glaser. Gólová přetahovaná pokračovala. V deváté minutě se trefil Vladimír Brož a za minutu kadaňský Jiří Paul. Ve dvanácté minutě využil přesilovku snajpr Adam Hájek a Kadaňští poprvé vedli. Vše ještě zlepšil svou trefou ze dvacáté minuty Ondřej Tumpach. Korekce výsledku ze strany Ještěrů přišla v poslední minutě, kdy prostřelil Vítka při přesilovce Radek Fojt. Kadaň tak v posledním kole bude bojovat o první místo po základní části a Ještěři o to, zda půjdou do čtvrtfinále z pátého či šestého místa ligové tabulky.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
21 90:49 47
2.
SK Dubí
21 111:58 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
21 92:51 41
4.
HBC Dandy Malé...
21 65:74 30
5.
HBC Ještěři...
21 69:72 28
6.
SHC Killers...
21 65:92 27
7.
Elba DDM Ústí nad...
21 59:97 19
8.
HBC Coma Team
21 61:119 17