1. liga

1. liga: Zhodnocení sezóny pohledem Vlčí Smečky

Sezóna 1. ligy v ročníku 2023-2024 je již dohrána a vítězem se stal tým Vlčí Smečka Ústí nad Labem. K právě skončené sezóně nám na pár otázek odpověděl kapitán týmu Martin Zdvořáček.

Jak byste zhodnotil uplynulou sezónu?

Za nás určitě povedená sezóna. Už před několika lety jsme si dali cíl vyhrát 1.ligu, protože jsme cítili, že na to tým má a nechtěli jsme se soutěže jen tak účastnit. Předchozí sezóny se to nepodařilo a i v té letošní jsme se museli vypořádat s řadou překážek. O to hezčí je, když se to povede, užili jsme si to. Musím klukům poděkovat.

Koho byste vyzvedl z Vašeho týmu? Dařilo se někomu?

Podařilo se nám najít trenéra, který to s námi vydržel a posunul nás. To asi považuju za největší úspěch. Tým byl dobře poskládaný. Jsou v něm stálice, bez kterých by to nešlo, k tomu se naplno přidali i další kluci pro jarní část sezóny, kteří dělali rozdíl v důležitých zápasech. Největší posun za mě udělal asi Radim Navarra, který byl letos důležitým článkem sestavy po celou sezónu.

Co jste říkal na úroveň soutěže?

1. liga nám přijde rok od roku těžší. V podstatě tam už nenajdete soupeře, kterého byste přehráli bez boje. V play-off jsme letos měli možná trochu příznivější cestu než minulé roky, ale třeba první dva domácí zápasy čtvrtfinále jsme vyhráli v prodloužení a na nájezdy. Myslím si, že soutěž má svojí kvalitu.

Jak vidíte budoucnost Vašeho týmu? Budou u Vás nějaké odchody a příchody hráčů?

Sezóna pro nás skončila před chvílí. Tak jak to ale je vždy, někdo nás pravděpodobně opustí a my se budeme snažit doplnit tým tak, abychom mohli mít stejné cíle, jako letos.