1. liga

1. Liga: Zhodnocení sezóny pohledem vedoucích ústeckých týmů

Sezóna 1. Ligy v ročníku 2022-2023 právě finišuje finálovým soubojem mezi Blatnou a Poličkou, my se nyní se v článku podíváme na to, jak hodnotí sezónu vedoucí dvou ústeckých týmů, které v soutěži nastupovaly? Kdo byl spokojen a kdo nikoliv, kdo se přihlásí do další ročníku a kdo ještě neví?

1. Jak byste zhodnotil uplynulou sezónu?

2. Koho byste vyzdvihnul z Vašeho týmu? Dařilo se někomu?

3. Co jste říkal na úroveň soutěže?

4. Jak vidíte budoucnost Vašeho týmu? Budou u Vás nějaké odchody a příchody hráčů?

Ivan Kučera – Ještěři ÚNL

1. Bohužel rozhodně nelze hodnotit pozitivně. Celou sezonu jsme se potýkali s nedostatkem hráčů, což bylo způsobeno mnoha důvody, o kterých už asi nemá smysl se teď bavit. Je to složité, ale snažím i takhle zpackanou sezonu brát pozitivně a poučit se z toho do budoucna. Nejde o život, je to jen hokejbal.

2. Tohle je také složité, ale vyzdvihl bych asi všechny, kteří se i v nepříznivých počtech snažili urvat výsledky, hlavně při venkovních zápasech a díky nimž jsme byli schopni sezonu dohrát a neskončila nějakým fiaskem typu odhlášení ze soutěže v jejím průběhu atd. k čemuž moje myšlenky, během sezony také několikrát směřovaly.

3. Obecně si myslím, že byla opět o něco kvalitnější než loni, všechny nově příchozí týmy dokázaly předvádět velmi kvalitní výkony.

4. Zcela jistě budou a myslím, že jich bude hodně. Po loňské sezoně, která pro nás skončila posledním místem a sestupem do nižší soutěže bychom chtěli tým hodně „ozdravit“. Když to lehce přeženu, tak nějaké ambice jdou téměř stranou a je nám celkem jedno, jakou soutěž budeme hrát, ale chceme jí hrát s hráči, na které se můžeme spolehnout a které nebude třeba do hokejbalu přemlouvat, kteří mají odpovědnost vůči klubu a svým spoluhráčům. Prostě se vrátit k hodnotám, na kterých jsme stavěli v minulosti a pokusit se na tento koncept navázat další, kteří to budou mít stejně. Myslím, že tohle je správná cesta, jak se zase začít hokejbalem bavit.

Adam Řehoř – Vlčí Smečka ÚNL

1. Pocity ze sezóny jsou zatím smíšené. Přeci jen čtvrté místo je asi to nejbolestivější, na kterém se můžete umístit. Nechybělo moc a mohli jsme se dnes připravovat na finále. Rozhodovaly maličkosti a kdyby se nám více povedla základní část, mohli jsme hrát rozhodující zápasy na domácím hřišti, kde máme výhodu. Teď nám nezbývá nic jiného než přes léto nabrat síly a příští rok být zase o něco lépe připraveni.

2. Z herního pohledu bych vyzdvihnul Tomáše Faigla, který hlavně v play-off chytil neskutečnou formu a málem nás dotáhl až do finále. Ještě bych ale rád zmínil jednoho člověka a to je Honza Grosse. Jako jediný z nás odehrál všechny zápasy v základní části, play-off a ani si nepamatuji, že by někdy chyběl na tréninku. Každý zápas si sice nepřipisuje hattricky a spoustu bodů, ale právě hráči jako Grosák tvoří základ týmu, který může být úspěšný a vyhrávat dlouhodobě. Z jeho přístupu by si většina z nás mohla vzít příklad.

3. Úroveň byla podobná jako loňský ročník, s tím že přišla Blatná, která většinu týmů válcovala jako buldozer před sebou. Jediné co mi na první lize trošku vadí je zařazování juniorských týmů do seniorské soutěže. Jsou to potom úplně jiné zápasy než s ostatními týmy a i pro rozhodčí je velmi složité tyto zápasy, kdy soupeře jasně fyzicky přehráváte uhlídat, aby všichni dohráli ve zdraví.

4. Budoucnost by měla být snad už jen lepší. Letos jsme nedosáhli toho co jsme chtěli, takže uděláme co bude v našich silách aby to do třetice vyšlo. Čekají nás doufám hlavně příchody, letos jsme i přes širokou soupisku často skládali sestavu na poslední chvíli, a tomu se musíme vyhnout. Některé naše opory snad konečně doléčí svá dlouhodobá zranění a pomůžou nás dovést tam, kam patříme.