Oblastní liga

Oblastní liga ÚNL: O pohár Leoše Raka: Zhodnocení sezóny pohledem vedoucích

Sezóna 2023-2024 je již za námi, známe vítěze i poražené, nyní se v článku podíváme na to, jak hodnotí sezónu vedoucí jednotlivých týmů. Kdo byl spokojen, a kdo nikoliv, kdo se přihlásí do další ročníku, a kdo ještě neví? Toto vše v následujících řádcích.

1. Jak byste zhodnotil uplynulou sezónu?

2. Koho byste vyzvedl z Vašeho týmu? Dařilo se někomu?

3. Co jste říkal na úroveň soutěže?

4. Jak vidíte budoucnost Vašeho týmu? Budou u Vás nějaké odchody a příchody hráčů?

SK Dubí – Tomáš Fidler

1. Po předchozích dvou sezónách, kdy se náš B tým vždy dostal až do finále, se nedá sezóna hodnotit asi úspěšně. Ale když se na to podívám s odstupem času, tak po rozšíření ligy o týmy z vyšší soutěže a souhry všech okolností, co nás v sezóně v B týmu potkaly, bylo 5. místo letos asi náš strop.

2. Jelikož hokejbal je týmový sport, tak nechci nikoho vyzdvihovat, každý ví, jak se mu dařilo nebo nedařilo. Nevyhrává jednotlivec, ale tým. I když vlastně jedno jméno přece jen zmíním a to je Verča Bímová, která mě osobně mile překvapila a předvedla výkony, které jen málokdo z nás čekal. Mnozí z nás jí mohou její statistiky jen závidět.

3. Úroveň soutěže se určitě znovu zvýšila. Týmy, co soutěž rozšířily, to jasně všem ukázaly.

4. Nemám informace, že by se SK Dubí B nemělo znovu do soutěže přihlásit. Takže na 99 % budeme pokračovat. Po sezóně si sedneme a zjistíme, kolik nás bude chtít pokračovat. Případně kdo už se necítí hrát za A tým a chtěl by se přesunout spíše do B týmu a pomoci nám. A ve hře jsou i nějaké posily, ale uvidíme, jak se rozhodnou.

Orlík Ústí nad Labem – Tomáš Pok

1. Tahle sezóna pro nás byla ve spoustě věcí nová, došlo k velkému počtu personálních změn – největší změna nastala u vedoucího týmu, kdy Miky po spoustě sezón odešel do „důchodu” a za jeho práci mu patří velký dík. Místo něj se týmu ujal Tůmič. Došlo i ke spoustě změnám u hráčů, díky spojení soutěží odešli hráči na SS, kteří následně hráli stejnou soutěž jako my. Celkově proběhla obměna týmu, kdy letos nastoupilo 11 nových hráčů, z toho u tří se jednalo o první registraci v hokejbale a u některých návrat po i několikaleté pauze. Výsledkově jsme možná chtěli na začátku soutěže lepší umístění, ale díky velkému počtu změn si tým potřeboval „sednout” a věřím, že v další sezóně budou výsledky lepší. Letošní systém soutěže s 24 zápasy v základní části super, občas volný víkend díky losu ještě lepší.

2. Jsem rád za všechny hráče, co chodí pravidelně na zápasy (a platí příspěvky). Letos bych vyzvedl nováčky, pro které se jedná o úplný začátek s hokejbalem a je u nich vidět zlepšení v každém zápase.

3. Soutěž je na slušné úrovni, ukázalo se i, že i jasné vítězství v základní části v play-off nic neznamená. Zajímavé za mě bylo zapojení mladých hráčů Elby DDM do dospělých týmů pro získání zkušeností.

4. Uvidíme, jak budou příští sezónu nastavena pravidla ohledně střídavých startů, jelikož tři hráči spadnou do věkové kategorie, kdy podle letošních pravidel by za nás mohl nastoupit jen jeden z nich a byla by škoda, kdyby v našem týmu nepokračovali. Předběžně jsme domluveni s několika hráči, ale bude záležet na pravidlech ohledně SS, a také na rozložení týmů v soutěžích.

Foreads Ústí nad Labem – Jiří Beránek

1. Celkové umístění odpovídá kvalitě mužstva. V základní části se povedlo pár zápasů, kde jsme mohli být s výkonem relativně spokojeni. Ve vyřazovací části jsme se bohužel nedokázali sejít, abychom byli důstojným soupeřem a spíše jsme připomínali partičku, která se sejde na Silvestra a kdo má ruce a nohy hraje.

2. Střeleckou kvalitu potvrdili Tomáš Giesel a Ondřej Tuček. Pochvalu zaslouží i mladší hráči, kteří nám chodili pomáhat a občas jsem je litoval, kolik toho musí za nás naběhat. A ještě za zmínku stojí Sára, která se jako něžná a atraktivní dívka nebála jít do souboje, i když to bylo předem prohrané.

3. Úroveň soutěže není špatná. Samozřejmě v základní části jsou i horší zápasy, ale aktuálně vrcholí play-off a mužstva, která se dostala do semifinále, předvádí velmi kvalitní podívanou.

4. O budoucnosti zatím nemám žádné informace.

Black&White Děčín – Petr Huk

1. Z naší strany může být sezóna hodnocena jako úspěšná. Hráli jsme na medailových pozicích, sjednotil se kádr a odpadl téměř problém s nedostatkem hráčů na zápasy. Hezky nám zapadly mladé posily, takže téměř ve všem pohoda.

2. Když se člověk podívá na kanadské bodování, tak tam pár jmen vyčnívá, ale letos když nějaká opora nezahrála, tak ji někdo zaskočil a nebo se to urvalo týmovým výkonem, což bylo super. Zase klasicky z principu nevyzvedávám, jsme tým.

3. Tady se zase budu opakovat. Úroveň je vysoká. Bohužel až moc na nejnižší soutěž, ale tahle Achillova pata už hokejbalu asi zůstane. Před sezónou se udělala nějaká opatření, co se týče zapojování hráčů z vyšších soutěží, ty si myslím, měly smysl a pomohly. Soutěž se vyrovnala a zatraktivnila a i play-off ukázalo, že to nemá nikdo jisté.

4. Chceme se pohybovat ve vyšších patrech stávající soutěže a hrát co nejvíc pro radost. Příchody asi nejsou potřeba a spíš se budeme snažit držet, aby už nebyly odchody do hokejbalového důchodu.

Kings Teplice – Petr Voráček

1. Sezóna byla z našeho pohledu klasická za posledních několik let. Ale neskončili jsme poslední, což je pro nás vždy úspěch.

2. My jsme tým, který je založený na týmovém duchu. Je těžké někoho vyzdvihnout. Máme matadory, kteří hrají 30 let a pak kluky, kteří začínají. Ale asi bych vyzdvihl výkony našich mladíků, to je budoucnost.

3. Je vidět, že jsou v soutěži mužstva, která jsou výkonnostně jinde. Některé výsledky ukazují jasný rozdíl mezi špičkou soutěže a jejím chvostem. Ale hrát se dá s každým, takže to bereme, jak to je.

4. Jako každý rok si v létě sedneme a řekneme si, co bude dál. Ale předpokládám, že budeme pokračovat. Byli bychom rádi, pokud by tým zůstal co nejvíce v současném složení. Nějaké výraznější posílení nelze očekávat.

Sharks Neštěmice – Radek Jan

1. Sezóna dopadla stejně jako několik minulých, takže na nic.

2. V průběhu sezóny se po příchodu Radka Hůji, Martina Sasky a Radka Jandy částečně zlepšila organizace hry.

3. V soutěži byl vidět rozdíl mezi týmy, které již hrály vyšší soutěž.

4. Pro příští sezonu se rýsují nějaké střídavé starty i příchod nových hráčů, ale je předčasné konkretizovat, dokud to nebude potvrzené.

Warriors Chlumec – Vladislav Trnka

1. No...již se ve mně částečně vytřídily pocity a emoce a mohu poskytnout hodnocení. Uplynulý ročník je pro mě značným zklamáním zejména v play-off, kde jsme totálně propadli a vyhořeli a zůstáváme bez úspěchu. Sezónním cílem bylo hrát ligové finále, z čehož i přes výbornou až bych řekl suverénní a dominantní základní část sešlo. Na nejdůležitější zápasy sezóny se dokázal lépe připravit soupeř, ať již v semifinále, či poté v boji o 3.místo. Těžko hledám teď slova a důvody, proč nám to nevyšlo a nezbývá než pogratulovat soupeřům k úspěchům. Možná to bylo i tím ,že nás každý po základní části, i my sami, viděl za jasného vítěze, nevím.

2. Z individuálního hlediska a produktivním schopnostem bych vyzdvihl naše ofenzivní trio, bratry Prokopy a Jakuba Tóta, jež hráli celý rok naprosto fantasticky a famózně. Táhli tým a de facto vyhráli ligovou produktivitu a patří nejen za mě k hvězdám ligy, troufnu si říct i do All Star sestavy. Samozřejmě děkuji a hodnotím nejvyšší známkou zbytek týmu, včetně brankářů, jež si ocenění zaslouží též.

3. Složení týmů se mi jevilo jako správné, čelo tabulky a top týmy naplnily očekávání, bych řekl, což se potvrdilo v silné čtyřce v play-off. Možná jen systém ligy byl dlouhý, hrát tříkolově každý s každým je na porci zápasů dobrá myšlenka, aby si každý tým zahrál, ale spíše bych systém upravil na postupující do play-off, což znamená 8 mužstev a každý tým zapojen, čímž nehodnotím letošní systém nějak záporně, že vítěz ihned postoupil do semifinále. Zmínil bych poté jen zapojení hráčů do ligy, jež ,,dominují" o několik lig výš a na výkonech je to samozřejmě znát. Nebudu konkrétně jmenovat, o koho se jedná, myslím si, že každý ví, o kom je řeč. U jednotlivých týmů, respektive hráčů, tento registrační postup jde a u zbytku mužstev nikoliv, jelikož nedisponují takovou hráčskou základnou a několika oddíly. Jen můj názor, nepřísluší mi pravidla soudit, vše je záležitost vedení ligy.

4. Budoucnost našeho týmu si myslím bude pokračovat, zájem a vášeň pro tento sport ze strany hráčů je a kádr se přes nadcházející léto výrazně měnit nebude.

Pivní Veteráni – Jan Hanuš

1. Uplynulou sezónu nemůžu hodnotit jinak než fantasticky. Po velmi rozpačité podzimní části, kdy jsme se pohybovali na hraně play-off, končíme se zlatými medailemi na krku a titulem vítěze Oblastní ligy. Pro náš tým se jedná o třetí medaili v řadě a nádherné období, které si zapíšeme do paměti.

2. Pochválit musím celý tým. Každý hráč, zvláště v play-off, předvedl maximální nasazení a snahu a přispěl tím k vítěznému poháru.

3. V soutěži se v průběhu sezóny dařilo hlavně týmům Chlumce a Děčína. Od třetího do sedmého místa to bylo celkem vyrovnané a o pozice do play-off se hrálo do posledních zápasů. Většina týmů letos posílila a to se projevilo v kvalitě hry.

4. Pivní Veteráni v příští sezóně oslaví 25 let. Do týmu letos přišli další mladí hráči a z toho mám osobně velkou radost. Většina kluků chce pokračovat. Na příchodech budeme pracovat. Musím zmínit jeden odchod a to zakladatele a velkého srdcaře Radka Fíka Červinky. " Fíku, děkuji za vše, co jsi pro Veterány udělal. "

Wolves Chomutov – Marcel Holl

1. Uplynulou sezónu hodnotím kladně, byť samozřejmě převládá pocit zklamání z neúspěchu ve finále. Je to čerstvé. V celkovém důsledku je to pro nás skvělý úspěch, druhé místo je krásné. A je to snad první krok na světlé budoucnosti.

2. Vyzdvihl bych celý tým. Byli jsme jedna parta, kterou v průběhu sezóny spojilo několik momentů. Jsem hrozně rád, jak zapadli kluci, co přišli do áčka z mládeže. Nesmím zapomenout na gólmany. Zejména pak Vít Neček, tomu sezóna sedla. Ale celkově jsme byli TÝM, což ukázalo play-off.

3. Úroveň soutěže byla velice dobrá. Bylo vidět, že prospělo spojení s původní Regionální ligou.

4. Budoucnost řešíme. Dorůstají nám další mládežníci, tak uvidíme, co přinese následujících několik dnů a týdnů. Třeba se opět obnoví i mužský B tým. Nějaké odchody určitě budou. A věřím, že i nějaké nové tváře uvítáme ve vlčí rodině.

Tabulka Oblastní liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HSÚ SHC Warriors...
24 172:57 61
2.
HBC Black&White...
24 183:88 55
3.
HSÚ Pivní...
24 140:104 42
4.
Wolves Chomutov
24 124:81 41
5.
SK Dubí B
24 98:75 39
6.
HBC Orlík Ústí...
24 95:100 33
7.
HSÚ Foreads Ústí...
24 96:109 31
8.
HbC Kings Teplice
24 71:175 14
9.
HSÚ Sharks...
24 36:226 8