2. liga

Kadaň stále na vítězné vlně, Litoměřice vyzrály na Ještěry

Poslední kolo před velikonočním víkend přinesla 2. liga. Berani vynulovali Comu, které uštědřili pomyslného kanára. Rovnou deset branek schytalo Dandy Malé Březno od Dubí. Kadaň potvrdila venkovní výhry ziskem tří bodů z domácího duelu s Elbou DDM B. Litoměřice vyzrály na Ještěry.

HSÚ Berani Ústí n/L vs. HBC Coma Team 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

Skóre duelu otevřel již ve druhé minutě Lukáš Nagy. Poté dvěma góly navýšil vedení Beranů jejich kapitán Martin Patzelt. Druhá třetina utkání probíhala v podobném duchu, byť další branka přišla v polovině střetnutí. Trefil se Jan Šilínek. Závěr druhé periody vyšel domácím náramně. Nejprve v osmadvacáté minutě využil přesilovku Tomáš Arnold a necelou minutu před druhou pauzou uzavřel skóre Karel Pavlíček. Třetí třetina již další branku nenabídla, a tak Berani přehráli Coma Team poměrem 6:0.

SK Dubí vs. HBC Dandy Malé Březno 10:0 (1:0, 7:0, 2:0)

První třetina duelu mezi Dubím a Dandy přinesla jedinou trefu a to z hokejky Jakuba Jiravy v deváté minutě. Za to druhá perioda byla na góly velmi bohatá. Vše odstartoval v osmnácté minutě Chytrý. Krátce po něm se trefil Matěj Koval. V polovině utkání to bylo již 4:0, když se trefil Jejkal. Rozmezí pětadvacáté a devětadvacáté minuty přineslo hned čtyři míčky za zády nebohého Nečka v bráně Dandy. Dva góly padly v nerovnovážném počtu hráčů na hrací ploše (gól v přesilovce a oslabení). Ve čtyřiatřicáté minutě využil další přesilovku Jakub Koval. Tečku za zápasem a pomyslný desátý hřebíček do rakve uštědřil Dandy domácí kapitán Martin Rus.

Panthers Kadaň vs. Elba DDM Ústí n/L B 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Kadaň se nese na vítězné vlně a po několika venkovních zápasech přivítala v domácím prostředí rezervu Elby DDM. V páté minutě poslal domácí tým do vedení Josef Rác. Na další branku si zhruba padesátka diváků musela počkat do poloviny střetnutí, kdy navýšil vedení Panthers Jiří Paul. Gólově nejbohatší byla třetí část zápasu. Krátce po jejím začátku odskočila Kadaň na rozdíl čtyř branek, když se prosadili Chotaš s Hájkem. Zhruba minutu a půl před koncem připravil domácího brankáře Vítka o čistý štít ústecký matador Jan Plachý.

HBC Ještěři Ústí n/L vs. SHC Killers Litoměřice 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Ve čtvrté minutě otevřel gólový účet zápasu hostující Matěj Pětík. V jedenadvacáté minutě přišlo vyrovnání. Za domácí Ještěry se prosadil Roman Abraham. Radost ale vydržela Ještěrům jen necelých šest minut, než vrátil Killers vedení Eduard Haken. Ještěři to v samotném závěru utkání zkusili s prázdnou klecí, avšak tento risk jim zisk nepřinesl, ba naopak. Přišel trest. Opuštěnou klec trefil Jaroslav Ježek a vystřelil Litoměřicím cenné a důležité tři body.

Tabulka 2. Liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Panthers Kadaň
20 88:49 44
2.
SK Dubí
20 111:56 43
3.
HSÚ Berani Ústí...
20 84:49 38
4.
HBC Dandy Malé...
20 62:69 30
5.
SHC Killers...
20 63:84 27
6.
HBC Ještěři...
20 65:69 25
7.
Elba DDM Ústí nad...
20 56:93 19
8.
HBC Coma Team
20 56:116 14