Ostatní oznámení

Mistrovství světa v kategorii Masters mělo několik zástupců ze severu Čech

V září se v Kladně a Novém Strašecím konalo Mistrovství světa Masters. Turnaje se účastnily tři české týmy, ve kterých nastupovali i hráči ze severu Čech. Naše redakce vyzpovídala dva z nich, a to konkrétně Zdeňka Bandu, který hrál za tým Central Bohemia a Martina Ruse z celku Czech Republic.

Máte za sebou MS kategorie Masters, jak se Vám líbilo?

ZB: Turnaj se odehrál celkem rychle, hokejbal byl z mého pohledu kvalitní a divácká kulisa ve vyřazovacích bojích byla slušná i na tuto kategorii.

MR: Za mě to byl výborný týden. Základní skupinu a nakonec i zápasy o umístění jsme hráli ve „strágu“, kde bylo výborné zázemí, chodilo hodně lidí a hojně nás podporovali. Dokonce na zápasy chodily i děti z místní ZŠ a musím říct, že tolik míčků a notýsků jsem už dlouho nepodepsal.

Jaké jste měli ambice a jste spokojeni s umístěním Vašeho týmu?

ZB: S umístěním rozhodně nemůžeme být spokojení, protože ambice byly medailové a po odehraném čtvrtfinále můžeme říct, že semifinále nebyl až tak nereálný cíl.

MR: Už před MS jsme měli za cíl postup ze skupiny a byl pro nás klíčový hned první den, kdy jsme se utkali s Velkou Británií a Řeckem. Oba zápasy jsme dokázali vyhrát a to nám rozvázalo ruce a až do posledního zápasu s Kanadou Saskatchewan jsme bojovali o druhé místo ve skupině. Ve čtvrtfinále jsme narazili na obhájce titulu z Kanady a přes opatrný začátek z jejich strany nám ukázali pravý kanadský kolotoč a zaslouženě postoupili dál. V zápase o páté místo jsme narazili na tým Central Bohemia, který mi přišel takový odevzdaný, kdežto náš tým si to páté místo chtěl urvat, což se nakonec také povedlo a je to pro nás velký úspěch, na který před mistrovstvím určitě nikdo nemyslel.


Na MS jste sehráli sedm zápasů ve čtyřech dnech. Jak se to dalo zvládnout?

ZB: Dva zápasy za den jsou velkou porcí i pro trénovaného člověka, natož pro kategorii masters, je logické, že ve všech týmech přišla zranění z přetíženosti.

MR: No bylo to hodně náročné, hlavně dva zápasy v pátek s kanadskými týmy daly opravdu zabrat. Naštěstí jsme měli v realizačním týmu i maséra, který nás dával všechny dokupy. A také jsme měli výborné zázemí v hotelu Astra v Srbech, kde jsme využívali i bazén a další zázemí hotelu. Co bych však určitě do příštího mistrovství změnil, je to, že hrát každý den dva zápasy je opravdu na hraně, obzvláště v kategorii veteránů.

Co jste říkali na tempo a kvalitu zápasů? Dá se to srovnat s nějakou naší soutěží?

ZB: Tempo se měnilo spolu se soupeřem a s důležitostí zápasu. Každý si uvědomoval, že turnaj začíná ve čtvrtfinále, a proto tyto zápasy měly tempo hodné naší Extraligy.

MR: Na to, že hráli hráči nad 40 let, tak to byl opravdu cvrkot, kvalita zápasů až na výjimky byla taky opravdu slušná. Troufám si tvrdit, že některé zápasy ve skupinách a pak i finálové boje si v ničem nezadali i s Extraligou.