Oblastní liga

Litoměřice B zatím procházejí Oblastní ligou s jednou porážkou, a jak to vypadá se zbylou šesticí celků?

Nejnižší regionální soutěž v letošní sezóně hraje sedm týmů, nováčky jsou Killers Litoměřice „B“ a Elba DDM Ústí „C“. V soutěži letos nepůsobí Pivní Veteráni, kteří se přesunuli do Regionální ligy a bohužel také Wolves Chomutov „B“, Žízeň Trnovany a Desperados Ústí, kteří ukončili činnost.

1. Místo – Killers Litoměřice „B“ - 24 bodů

Béčku zabijáků se vede daleko lépe než áčku ve 2. Lize. A to především střelecky, když se jim povedlo za podzim nastřílet 86 branek v pouhých 9 zápasech. Jediné body litoměřičtí ztratili celkem jasně s Dubím, když podlehli 2:8. Jinak si připsali samá vítězství a nezřídka to soupeři odnesli dvojciferným výsledkem. Produktivitě a tabulce střelců kraluje bývalý kapitán extraligové Elby Michal Hubený a tabulku nahrávačů s přehledem vede Ondřej Růžička.

2. Místo – SK Dubí „B“ - 20 bodů

Stejně jako áčko, tak i rezerva SK Dubí se může pyšnit nejlepší obranou. V devíti zápasech dubští gólmani inkasovali pouhých 17 gólů a hned třikrát se mohli radovat z vychytané nuly. Zato v útoku to není žádná sláva, kromě jediného zápasu proti Litoměřicím, kdy se podařilo nastřílet osm gólů, se spíš ofenziva trápí. Jediní dva hráči, kteří dosáhli alespoň na deset kanadských bodů, jsou David Bím a Petr Fiala.

3. Místo – Orlík Ústí nad Labem – 18 bodů

Na třetím místě se drží Orlík, který prohrál jen dvakrát, a to s Litoměřicemi a Foreads. Orlík před sezónou doplnil kádr o kvalitní hráče a na výsledcích je to znát. Daří se jak střelcům, tak i obraně s brankáři. V obou těchto statistikách je Orlík na druhém místě. V útoku se nejvíc daří dvojici Nagy, Dvořák. Brankáři Turza a Tůma si zápasy dělí rovným dílem, daleko lepší čísla má však prvně jmenovaný.

4. Místo – Elba DDM Ústí nad Labem „C“ - 10 bodů

Tým je převážně složen z mladíků, kteří teprve poznávají mužský hokejbal a dokonce za tým nastupují i dvě ženy. Zatím to stačilo na 10 bodů a střed tabulky. Je to podobné jako u B týmu, kdy mladíci dokáží zahrát výborný zápas proti prvním Litoměřicím, ale také na druhou stranu prohrát s posledními Neštěmicemi. V produktivitě nikdo nevyčnívá a v brance se protočili už tři brankáři.

5. Místo – Kings Teplice – 9 bodů

Kingové zlepšili docházku na zápasy a hned je to na výsledcích znát. Hned ve čtyřech zápasech brali body, což se v posledních letech moc nedařilo. Dokonce sebrali jeden bod Dubí, když s ním padli až po nájezdech. Střelecky je na tom nejlépe Marek Zrzavecký, a pokud nastoupí, tak v brance předvádí dobré výkony Pavel Matoušek.

6. Místo – Foreads Ústí nad Labem – 6 bodů

V nižších patrech tabulky než jsou zvyklí, se zatím nachází tým Foreads. Ten sehrál několik vyrovnaných zápasů, ale bodů nasbíral pouze šest. Hlavně díky tomu, že se týmu nedaří střelecky, o čemž svědčí pouhých 16 gólů v devíti zápasech. A s tím se nedá vyhrávat ani v Oblastní lize. Když už dá někdo gól, tak v tom má tradičně prsty Ondřej Tuček.

7. Místo – Sharks Neštěmice – 3 body

Dá se říct, jako již tradičně tabulku uzavírají Neštěmice. Ty sice oproti posledním sezónám nastupují ve větším počtu hráčů, výsledkové zlepšení však nepřichází. Tým má nejméně vstřelených a nejvíce obdržených gólů, proto to stačí pouze na tři body, když se podařilo porazit Elbu DDM 3:1. Na tom měl největší zásluhu autor hattricku Lukáš Štofčo.

Tabulka Oblastní liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HSÚ SHC Warriors...
24 172:57 61
2.
HBC Black&White...
23 175:86 52
3.
Wolves Chomutov
23 108:80 38
4.
HSÚ Pivní...
22 122:98 36
5.
SK Dubí B
22 84:69 36
6.
HBC Orlík Ústí...
23 93:92 33
7.
HSÚ Foreads Ústí...
23 94:97 31
8.
HbC Kings Teplice
23 71:165 14
9.
HSÚ Sharks...
23 35:210 8