Ostatní oznámení

Projekt „Startovací set“ pro mládež od ČMSHb využilo několik klubů! S čím jim pomohl?

Komise mládeže ČMSHb zaštiťuje projekt Startovací set pro začínající kluby. Tento projekt poskytuje základní sportovní vybavení potřebné pro nově vznikající mládežnické celky například formou dresů. Co je cílem tohoto projektu? A jak tento projekt pomohl začínajícímu klubu v Olomouci?

Musím podotknout, že bez Startovacího setu by byl vznik oddílu v Olomouci téměř nemožný

Projektu „Startovací set“ se zúčastnil nově začínají klub z Hané. Byl jím tým HBC All Blacks z Olomouce pod vedením Petra Hanáka, který si myslí, že by na Hané hokejbal mohl lákat, protože v okolí mnoho hokejbalových klubů není. „Rozhodně to má potenciál i přes velkou konkurenci jiných sportů. Děti přibývají, ale pořád je to ještě běh na dlouhou trať. Je pravda, že Olomoucký kraj je na hokejbalové týmy velmi chudý, ale o to víc se chci snažit to změnit. K tomu mi pomáhá ČMSHb jak svými projekty, tak svou ochotou mi s čímkoliv pomoci a poradit mi, za což bych chtěl touto cestou moc poděkovat,“ řekl předseda klubu All Blacks Olomouc.

K rozjezdu svého mládežnického klubu z Olomouce Petr Hanák využil projektu Startovací set. Jak moc tento projekt usnadnil vznik tohoto klubu? „Musím podotknout, že bez Startovacího setu by byl vznik oddílu v Olomouci téměř nemožný, jelikož se budujeme úplně od píky. Díky setu jsme získali hokejky, míčky, a i nějaké vybavení pro hráče, díky čemuž jsme okamžitě mohli začít trénovat a zanedlouho vyjet i na naše první turnaje,“ podotkl Petr Hanák.

>>INFORMACE PRO KLUBY KE STARTOVACÍMU SETU<<


Petr Hanák z Olomouce se rozhodl založit svůj vlastní mládežnický klub, což se mu podařilo díky projektu ČMSHb "Startovací set". Ten klubu All Blacks velmi pomohl. Zdroj fotky: HBC All Blacks Olomouc.

Tento projekt je jedním slovem úžasný, dostanete prakticky všechno

Petr Hanák tento projekt doporučuje všem začínajícím klubům: „Tento projekt je jedním slovem úžasný, dostanete prakticky všechno, co potřebujete k normálnímu fungování, a pak už se můžete jen v klidu rozvíjet dál. Projekt bych tedy opravdu doporučil všem začínajícím klubům a tajně věřím, že i skutečně pár lidí osloví stejně jako mě.“ Kluby mohou v tomto projektu využít forem, jako jsou zisk základního vybavení pro hráče, zisk dresů či tvorba loga. „My konkrétně jsme využili obou těchto forem. Opět to pro nás bylo naprosto klíčové, jelikož s logem a krásnými dresy to hned vypadá, že to myslíte skutečně vážně. Nemluvě o obrovské radosti dětí, které chodí s oblečenými dresy i do školy,“ přiblížil olomouckou situaci Petr Hanák.

Tento projekt vzniknul s cílem, aby podpořil nově vznikající celky mládeže v místech doposud bez aktivních mládežnických kategorií. Umožňuje tak přispět k vybudování nových mládežnických celků dodáním hokejbalového vybavení. Formou podpory není pouze získání setu mládežnických dresů do 10 000 Kč v grafické podobě začínajícího klubu, nově vznikající celky díky projektu mohou dostat set s hokejbalovými míčky, hokejkami, helmami s košíkem, rukavicemi, základní brankářskou výbavou a rozlišovacími dresy. Kluby můžou využít i grafické práce týkající se log klubu.


Momentka z náborové akce HBC All Blacks Olomouc, v rámci kterých Českomoravský svaz hokejbalu zapůjčuje zcela zdarma atraktivní hokejbalovou střelnici! Zdroj fotky: HBC All Blacks Olomouc.