Ostatní oznámení

ČMSHb stále podporuje projekt „Streetové vybavení“! Jak streetový set pomohl některým klubům?

Komise mládeže se již dříve pustila do projektu s názvem Streetové vybavení. Tento projekt poskytuje začínajícím hráčům a hráčkám například základní brankářské či hráčské vybavení. O podporu touto cestou požádalo několik klubů! Jak moc to pomohl klubu z Kyjova? Ohlasy z Moravy poskytl Petr Vala.

Je to jeden z programů, který nám umožňuje snižovat vstupní bariéry pro nové hráče

Petr Vala, vedoucí centra mládeže HbK Kyjov, se rozhodl využít projektu Komise mládeže ČMSHb „Streetové vybavení“. Co si on mě myslí? Projekt Streetové vybavení vnímám jako pomoc hokejbalového svazu klubům. Je to jeden z programů, který nám umožňuje snižovat vstupní bariéry pro nové hráče, zde konkrétně gólmany, jejichž výbava je dražší než u hráčů v poli,“ řekl vedoucí centra mládeže HbK Kyjov. V rámci projektu kluby obdrží set základního brankářského vybavení pro začínající hokejbalisty a hokejbalistky. Jan tento set může klubu pomoct? „Set využíváme pro začínající brankáře. Když přijde zájemce s tím, že chce vyzkoušet pozici gólmana, nemusí si pořizovat vlastní vybavení, jsme schopni mu poskytnout výstroj pořízenou ze svazových projektů. Stávající brankáři si pochvalují helmu, která je součástí Streetového vybavení,“ přiblížil Petr Vala.

Jako hokejbalové centrum mládeže se účastníme relativně hodně projektů a rozhodně bych to doporučil i dalším týmům

Podmínkou podpory je uspořádání alespoň jedné náborové akce, což není nijak složité, stejně tak žádost je relativně jednoduchá, má standardizovanou formu,“ Petr Vala vysvětlil, jak náročné je projektu se zúčastnit, a pokračoval: „Jako hokejbalové centrum mládeže se účastníme relativně hodně projektů a rozhodně bych to doporučil i dalším týmům. Pravidelně získáváme podporu v rámci HCM, každoročně se účastníme projektu „Popadni hokejku a hraj hokejbal“ a sledujeme i další akce vypisované hokejbalovým svazem.