Oblastní liga

Litoměřický Gapa se po čtyřech letech vrátil mezi mantinely

V rozhovoru jsme vyzpovídali navrátilce mezi hokejbalové mantinely, kterého všichni dobře znají. Jan Trégr, kterému nikdo neřekne jinak než Gapa se po čtyřech letech vrátil na plastové povrchy ústeckého hokejbalu.

V letošní sezóně nastupujete za rezervu SHC Killers Litoměřice, jak jste s dosavadním průběhem sezóny spokojeni?

S letošní sezonou jsme zatím spokojeni, tým šlape, hlavně první útok Hubený-Růžička-Krejza, doufám, že se nikdo na jaře nezraní a do play-off půjdeme v té nejlepší formě.

Pouze jedinkrát jste prohráli v základní hrací době, a to proti béčku SK Dubí, co stojí za zatím bezproblémovou bodově ziskovou sezónou?

Bodový zisk je zatím parádní. Jsem rád i za prohru s Dubím, náskok máme, tak je lepší klopýtnout v základní části, než v play-off. Série na dva vítězné zápasy je ošemetná, nevyjde první zápas, a pak už nastupujete proti matchballu.

Odehrál jste zatím všech devět zápasů, do kterých béčko Litoměřic nastoupilo a připsal jste si třiadvacet bodů, zdá se, že se zatím daří?

S kanadskými body jsem spokojen, vím že bych tomu mohl dát víc, kdybych chodil trénovat. Týmu se daří, tak body naskakují.


Naposledy jsme Vás mohli mezi mantinely vidět v sezóně 2017/2018, co se stalo, že jste si dal čtyřroční pauzu?

Čtyři roky je dlouhá doba, už jsem ani nevěřil, že si ještě zahraji. V květnu mi zavolal Michal Krejza a poptal se, jestli bychom neoživili béčko, zavolal jsem klukům, co kdysi hráli za Killers a slovo dalo slovo. Dokonce se vrátil asi nejstarší hráč, který ještě aktivně hraje Zbyněk Švára, naše jasná brankářská jednička.

Pauza byla celkem dlouhá, jaký byl návrat na plastový povrch?

Plastovým povrch je úžasný, kdysi se spotřebovala hromada hokejek. V Litoměřicích i v Ústí jsem plastové povrchy zažil i před čtyřmi lety, tak jsem věděl do čeho jdu.

Věnoval jste se nějakému jinému sportu, když hokejbal byl momentálně z Vaší strany přerušen?

Sportu jsem se věnoval pouze rekreačně, takže klasika kolo, fotbálek na malém hřišti a turistika. O COVIDu jsem zdolal skoro všechny kopce v Českém středohoří.

Letos jste ještě v regionálně nejvyšší lize nenaskočil, máte to v plánu?

Bohužel se letos klukům v 2. Lize nedaří, já už bych posila moc nebyl, rád se chodím dívat na domácí zápasy, ale už pouze jako divák.


Tabulka Oblastní liga - Čechy Sever
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HSÚ SHC Warriors...
24 172:57 61
2.
HBC Black&White...
24 183:88 55
3.
HSÚ Pivní...
24 140:104 42
4.
Wolves Chomutov
24 124:81 41
5.
SK Dubí B
24 98:75 39
6.
HBC Orlík Ústí...
24 95:100 33
7.
HSÚ Foreads Ústí...
24 96:109 31
8.
HbC Kings Teplice
24 71:175 14
9.
HSÚ Sharks...
24 36:226 8