2. liga

Série mezi Dubím a Berany je vyrovnaná, Ještěři budou odvracet kadaňský mečbol

2. liga má za sebou první semifinálový víkend. Série mezi vítězem základní části z Kadaně a Ještěry je po úvodních duelech v režii Panthers, kteří mají v rukách mečboly na její ukončení. Kdežto série mezi Dubím a Berany je srovnaná a následující víkend ukáže, zda dojde na rozhodující 5. zápas.

SK Dubí vs. HSÚ Berani Ústí n/L - průběžný stav série 1:1

SK Dubí vs. HSÚ Berani Ústí n/L 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)

V prvním měření sil zvítězili Berani. Ti otevřeli skóre zásluhou Arnolda v deváté minutě. Následně vyrovnal dubský Jejkal, ovšem do první pauzy vrátil ústeckému celku vedení Bejček. Po polovině střetnutí srovnal krok Ondřej Černý. Berani si pomohli přesilovkou na konci druhé části, na jejím konci byl Miroslav Štoček. Tečku za zápasem udělala druhá trefa Tomáše Bejčka. Dubí následně zkusilo 90 sekund hru bez brankáře, ovšem modrobílý celek výhru uhájil.

SK Dubí vs. HSÚ Berani Ústí n/L 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

O den později byl k vidění mnohem větší boj. Na první branku si diváci na tribuně ústeckého hřiště museli počkat do třetí části. A bylo to tentokrát Dubí, které šlo do vedení. Během pouhých jedenačtyřiceti sekund se trefil do černého Jan Jejkal a Ondřej Černý, tedy stejní střelci jako v sobotním klání. Za Berany kontroval o minutu později v přesilovce Marek Berka. I Berani zkusili hru s opuštěnou klecí, ovšem ani jim se toho nepovedlo využít. Stav série je tak vyrovnaný a následující víkend napíše další dvě pokračování.

Panthers Kadaň vs. HBC Ještěři Ústí n/L - průběžný stav série 2:0

Panthers Kadaň vs. HBC Ještěři Ústí n/L 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Vítěz základní části z Kadaně přivítal na svém hřišti celek Ještěrů. V sobotu otevřeli domácí skóre již v páté minutě zásluhou Hány. Další branky si loňský vítěz schoval do druhé patnáctiminutovky, kdy soupeřovo konto zatížil rovnou o tři přesné zásahy. Postupně se trefil Horejš, Tumpach a Hájek. Čestný úspěch Ústeckých zaznamenal v polovině třetího dějství kapitán Ivan Kučra. Dvě minuty na to ale uzavřel sobotní součet pátým gólem Pavol Holán.

Panthers Kadaň vs. HBC Ještěři Ústí n/L 5:4ss (0:1, 3:0, 3:1 – 0:0)

Nedělní měření sil odstartovala branka Ivana Kučery ve dvanácté minutě a Ještěři tak první periodu vyhráli pro sebe. V té druhé se opakovala situace z předchozího dne, neboť Kadaň třemi góly otočila vývoj zápasu. Přesné zásahy si připsali Rác, Paul a Hájek. Ještěrům se povedlo po změně stran dvěma trefami Brože srovnat a v šestatřicáté minutě otočil vývoj Plzák. Rázem to byli domácí, kteří museli dotahovat a to se také povedlo. Ve třiačtyřicáté minutě skóroval Hána a poslal duel do prodloužení. Nastavených deset minut vítěze neurčilo, a tak přišla na řadu loterie samostatných střílení. V nich se za hosty prosadil jen Brůha, naopak za Kadaň byli úspěšní Hájek s Cestrem a právě druhý jmenovaný si připsal vítěznou trefu. Série se tak za stavu 2:0 pro Panthers přesouvá do krajské metropole. Podaří se Ještěrkám odvrátit konce zlatého snu?