Ostatní oznámení

Turnaj krajských výběrů U13 se uskuteční od pátku 23. 6. 2023 v Děčíně

Poslední červnový víkend patří již trošku tradičně turnaji krajských výběrů. Po pěti letech se stěhuje pod patronát našeho regionu. Na zimním stadionu v Děčíně se bude poměřovat deset celků. Vše startuje již v pátek. Dorazte fandit!

Ústecký kraj byl na posledních dvou měřeních sil krajů úspěšný. V covidovém roce 2021 si naši hráči přivezli skvělé stříbrné medaile z Pardubic, kdy je o zlatou tečku připravil první zápas turnaje, který prohráli s Prahou.

Loňský rok se Severočeši poměřili v konkurenci ostatních na zimním stadionu v Rakovníku. Týmovým výkonem vybojovala parta okolo tehdejšího kapitána Hrebince broznové medilie, když v souboji o třetí místo porazila výběr talentovaných dívek do 16 let.

Právě s posledním soupeřem odstartují svěřenci trenérského týmu letošní ročník pořádaný v Děčíně. Utkání s holčičí reprezentací U16 začne v pátek 23. 6. od 17:30 hod. Další dva souboje čekají Ústecký kraj v sobotu, kdy po poledni vyzve Moravskoslezský kraj (hraje se od 12:10 hod.) a následně jistě silný celek Pardubického kraje. Tento zápas začne v 15:50 hod.

Pouť skupinovou fází turnaje zakončí náš výběr soubojem s dalším těžkým souborem, kterým je pravidelně celek Hlavního města Prahy. Duel začne na ploše zimního stadionu v neděli v 9:25 hod. Nedělní odpoledne bude patřit bitvám o medaile či konečná umístění na 5., 7. a 9. místě.

Příprava na červnový vrchol začala již v dubnu, kdy na první kemp do Ústí nad Labem bylo pozváno na 40 hráčů a hráček ze všech čtyř mládežnických celků – Elba DDM Ústí n/L, DDM Rytíři Děčín, HBC Most a Wolves Chomutov. Následující dva kempy konané v Malém Březně v květnu a naposledy týden před turnajem vykrystalizovaly sestavu 17 hráčů do pole a 3 brankářů.

Seznam nominovaných hráčů:

Brankáři: Vojtěch Janata, Matyáš Kupilík (oba Wolves Chomutov), Marek Borůvka (Elba DDM Ústí n/L)

Hráči v poli: Eliška Fycýková, Petr Houška, Tomáš Mrnka, Miloslav Švarc (všichni HBC Most), Adam Havel, Jakub Jíra, Michal Klum, Matyáš Konopka, Tomáš Kulhánek, Vít Neugebauer (všichni Wolves Chomutov), Jakub Hudec, Michal Chocel, Vojta Šimic, Bořek Trnka (všichni Elba DDM Ústí n/L), Jáchym Jireš, Martin Stein, Jaroslav Tomsa (všichni DDM Rytíři Děčín).

Bylo těžké vybrat konečnou nominaci. Všichni, co přijeli na kterýkoliv kemp, tam nechali vše. Až turnaj ukáže, zda byla volba správná,“ říká jeden z členů realizačního týmu Marcel Holl. „Letos máme tým spíše pro budoucnost,“ poukazuje na fakt, že v nominaci je řada hráčů, kteří teprve do kategorie mladších žáků nakukují či do ní přejdou od následující sezóny. „Chtěl bych pozvat všechny fanoušky, rodiče či prarodiče, tety, strejdy, kamarády na kvalitní mládežnický turnaj. Budeme rádi za jakoukoliv podporu. Pojďme ukázat, že jsme v Děčíně doma. Kluci se na turnaj velice těší. Jsou v plánu i věci, které, věřím, kabinu parádně stmelí,“ dodává na závěr jinak hlavní tvář chomutovských Wolves.

Hlavním trenérem krajského výběru U13 bude opět ústecký zkušený trenér Michal Tuček. K ruce bude mít opět po roce oba bratry Hollovi z Chomutova a také Markétu Štroufovou, která působila v letošním ročníku jako vedoucí u zlaté juniorky Elby DDM a trénuje přípravky celku z krajské metropole.

Na turnaji se v dresu reprezentace dívek U16 představí i obránkyně chomutovských Wolves Natálie Lorenčíková, takže regionální zastoupení bude i v tomto výběru. Takže dorazte o víkendu do Děčína!